Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Време за смяна на масла и филтри

• Please log in to reply
45 мнения по тази тема

#16 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Бира, скара, плаж, море.
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 08 юли 2009 - 13:02

Базовата синтетика имам пред вид, че Мобил има десетки разновидности (High Performance, Super Syn, High Millage) и т.н.
То с никое синтетично масло по принцип проблем няма, само споменах какво препоръчва Мерцедес.

За филтрите не мога да кажа - едни смятат че оригиналните били най-добри, ама пък разни фирми правят много по джиджани и качествени, така че... не знам...

Взех маслото 2x4литра = 130лв (40лв излезе гювеча) :) Сега остават филтрите.. и някой сервиз да го сменят?
  • 0

#17 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 юли 2009 - 13:46

Взех маслото 2x4литра = 130лв (40лв излезе гювеча) :) Сега остават филтрите.. и някой сервиз да го сменят?

Преди няколко дни си смених маслото ( и няколко други неща) в сервиза на мой познат в кв. Редута и останах много доволен. Човекът работи много съвестно, а и няма проблем през цялото време да се въртиш в сервиза и да гледаш какво прави. Не е като в други сервизи: "оставете колата и елате след 1-2часа, или изчакайте отсреща в кафето". Ако ти се идва от Младост, мога да те заведа, филтрите мисля че може и той да ти ги поръча.
  • 0

#18 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 08 юли 2009 - 14:31

Преди няколко дни си смених маслото ( и няколко други неща) в сервиза на мой познат в кв. Редута и останах много доволен. Човекът работи много съвестно, а и няма проблем през цялото време да се въртиш в сервиза и да гледаш какво прави. Не е като в други сервизи: "оставете колата и елате след 1-2часа, или изчакайте отсреща в кафето". Ако ти се идва от Младост, мога да те заведа, филтрите мисля че може и той да ти ги поръча.

Звучи идеално :) Колко ти струваше цялата работа? и къде се намира сервиза, за да не те занимавам допълнително :) МЕРСИ:)
  • 0

#19 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 юли 2009 - 17:46

Звучи идеално :) Колко ти струваше цялата работа? и къде се намира сервиза, за да не те занимавам допълнително :) МЕРСИ:)

Сервиза е в кв. Редута, ул.Юндола на 700-800метра от нас, така че не ми е трудност да те заведа. Даже ще ми е интересно да се видим и да ти поразгледам колата. Цялата работа а именно- смяна на масло, маслен филтър, горивен (бензинов) филтър, крушка на единия халоген, проверка на маслото в диференциала, проверка и малко източване на масло от хидравликата на волана, та тази работа= 15лв
  • 0

#20 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 09 юли 2009 - 08:09

Хаааа... то без пари :) Стига и чистичко да си работи там съм, можеш ли да ми дадеш телефон за да се разбера с човека за час едно друо:)
  • 0

#21 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юли 2009 - 18:58

Хаааа... то без пари :) Стига и чистичко да си работи там съм, можеш ли да ми дадеш телефон за да се разбера с човека за час едно друо:)

Ще ти дам телефона по-късно, визитката е в колата и не ми се слиза сега.
  • 0

#22 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 09 юли 2009 - 19:49

Ще ти дам телефона по-късно, визитката е в колата и не ми се слиза сега.

Предварително ти благодаря! :))) А на теб какви филтри и масло ти сложиха на колицата?:)
  • 0

#23 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юли 2009 - 22:46

Предварително ти благодаря! :))) А на теб какви филтри и масло ти сложиха на колицата?:)

Телефона е 0885 884 155 Янко Стойнов кв. Редута ул. Юндола 30. Филтрите си ги набавих сам, от един магазин в Слатина, от който си пазарувам филтри от доста време, за различни коли и досега проблем с филтри не е имало. Въздушния е Шампион, масления и горивния Филтрон мисля че бяха. Маслото е 10/40 полусинтетика на Мобил. Утре ако решиш можеш направо да ми звъннеш 0884 045 124 и да те водя на място да действате. Ако ми звъниш, гледай да е след 14:00, че дотогава съм зает. А ако имаш GPS навигация лесно можеш да го откриеш и сам.
  • 0

#24 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 10 юли 2009 - 13:57

Разбрахме се с Янко за утре(събота) в 13 часа. Bastunchik, ако имаш време намини да почерпя по бира:) Иначе съм готов 2x4л. Mobil Synt S 5W40, маслен филтър MANN, горивен филтър MANN и въздушен филтър CHAMPION (досвидяха ми три пъти повече пари за MANN). Та утре е денят :)
  • 0

#25 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 10 юли 2009 - 15:34

Добре де, никой ли не погледна, че това масло не е най-подходящото за МБ ??
Краси, остави ги общите приказки за маслата - безкрайни са.
ТУК не виждам 229.1 или 229.3 за този Synt S
Иначе Мобил е ОК, но още по добре е да си купиш каквото и да е масло, отговарящо на спецификация 229.3 или такова масло, каквото препоръчва производителят на колата ти - в случая си купил прекрасно масло, което е перфектно за БМВ.
Такова (ама същото Synt S) кара гаджето на 320-ката и е доволна :)
Цената е прилична - дай ги тия 2х4 литра насам, между другото искам и аз на подобни цени ;)

Поздрави!
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#26 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 10 юли 2009 - 18:55

Добре де, никой ли не погледна, че това масло не е най-подходящото за МБ ??
Краси, остави ги общите приказки за маслата - безкрайни са.
ТУК не виждам 229.1 или 229.3 за този Synt S
Иначе Мобил е ОК, но още по добре е да си купиш каквото и да е масло, отговарящо на спецификация 229.3 или такова масло, каквото препоръчва производителят на колата ти - в случая си купил прекрасно масло, което е перфектно за БМВ.
Такова (ама същото Synt S) кара гаджето на 320-ката и е доволна :)
Цената е прилична - дай ги тия 2х4 литра насам, между другото искам и аз на подобни цени ;)

Поздрави!

Здравей и на теб Иво :) Та... на моите туби си пише 229.3 (В момента карам с Midland, което едва ли е по-добро). Специално попитах и видях преди да го взема, а човека, от когото го купувам е много близък с баща ми (и двамата пък разбират много от масла и горива) та няма да ми продаде нещо, което не е за мен :) и съотвено поради таз причина е такава цената (не че пак не си е сложил и той нещо де...). Е ако има мераклии ще попитам за някакви цени приятни и за двете страни (човека си внася маслото и качеството е сигурно) в момента с Mobil 10W40( наливно по 8лв. литъра) баща ми си кара фронтерата и няма забележки :) Вчера взех за FIATа на един приятел пък Mobil 15W40 пълна синтетика по 6лв. литъра и като покара и той ще събера още отзиви :)

• 0

#27 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 юли 2009 - 19:00

Здравей и на теб Иво :) Та... на моите туби си пише 229.3 (В момента карам с Midland, което едва ли е по-добро). Специално попитах и видях преди да го взема, а човека, от когото го купувам е много близък с баща ми (и двамата пък разбират много от масла и горива) та няма да ми продаде нещо, което не е за мен :) и съотвено поради таз причина е такава цената (не че пак не си е сложил и той нещо де...). Е ако има мераклии ще попитам за някакви цени приятни и за двете страни (човека си внася маслото и качеството е сигурно) в момента с Mobil 10W40( наливно по 8лв. литъра) баща ми си кара фронтерата и няма забележки :) Вчера взех за FIATа на един приятел пък Mobil 15W40 пълна синтетика по 6лв. литъра и като покара и той ще събера още отзиви :)

15W40 Пълна синтетика няма, камо ли по 6лв литъра.
  • 0

#28 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 10 юли 2009 - 19:16

Хм... остава аз да не съм разбрал, НО 2 неща са сигурни :) Маслото е Mobil 15W40 и струва 6лв. наливно от варела :) И вероятно да е semi-synthetic а аз да не съм разбрал :)
  • 0

#29 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 11 юли 2009 - 00:20

Здравей и на теб Иво :) Та... на моите туби си пише 229.3 ......

Щом казваш, че е 229.3, значи е така, странно, че не пише в таблицата на вносителя, може би е по-старо издание?
Между другото съм 100% сигурен, че не го пише и на опаковките на този Synt S, които имам от същия официален вносител - в багажника са и скоро ги гледах дали са лонглайф 98 или 04(за бмв-то).
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#30 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 11 юли 2009 - 10:42

Щом казваш, че е 229.3, значи е така, странно, че не пише в таблицата на вносителя, може би е по-старо издание?
Между другото съм 100% сигурен, че не го пише и на опаковките на този Synt S, които имам от същия официален вносител - в багажника са и скоро ги гледах дали са лонглайф 98 или 04(за бмв-то).

:) Ами а де :) на моите туби го пише :) и мисля да го налея ;)

http://www.mobil.com...ynt_S_5W-40.asp за справка :)))

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни