Благодаря предварително на всики
Време за смяна на масла и филтри
Започната от Krassi, 25 юни 2009 - 12:58:04
45 мнения по тази тема
Публикувано 25 юни 2009 - 12:58
Здравейте
Минаха се неусетно 6000км. откакто имам очиларката (E290 TDI) и стана време за смяна на двигателните течности
За масло мой познат (сигурен човек на бащата) ми предлага Mobil Synt S 5W40 на цена от 65лв. за туба от 4л. (значи за мен 2x4л. ) до колкото успях да разгледам из форума няма негативни отзиви, друг вариант ми е VAICO 5W40 (Предишният собственик го взел, когато го е сменял за пръв път) и на последно място Midland (с това е карана последно преди да я взема, но мисля че по-скоро е.. хм изключен вариант). Колата масло не гори, за налягането му не е изпищяла, че не и харесва. Относно филтрите звънках тук там цени за маслен от 8.60лв (хаха че то за 20 годишното Пежо е по-скъп) до 16лв... и си викам евтиното менте.. ама скъпото къде е гаранцията, че е с добро качество? Та от коя хвалена фирма да взема нещо с по-доказано качество 
Публикувано 25 юни 2009 - 14:00
Колега,маслото е въпрос на личен избор,всеки кара с ралично и есествено го хвали.За филтрите мога да ти препоръчам на МАН,мисля че са добри!
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Публикувано 25 юни 2009 - 16:15
Да за маслото е така, но все пак има доволни и недоволниКолега,маслото е въпрос на личен избор,всеки кара с ралично и есествено го хвали.За филтрите мога да ти препоръчам на МАН,мисля че са добри!
Публикувано 25 юни 2009 - 22:03
Колега,маслото е въпрос на личен избор,всеки кара с ралично и есествено го хвали.За филтрите мога да ти препоръчам на МАН,мисля че са добри!
Мерцедес използва филтрите на MANN, смятай ти дали са добри
Истината е че ако решиш да си вземаш за твоята кола, разликата в цената ще е много малка, в сравнение ако си ги вземеш оригинални по МВ
Публикувано 26 юни 2009 - 10:08
А да препоръчаш магазин?Мерцедес използва филтрите на MANN, смятай ти дали са добри
Истината е че ако решиш да си вземаш за твоята кола, разликата в цената ще е много малка, в сравнение ако си ги вземеш оригинални по МВ
Публикувано 26 юни 2009 - 18:34
За София нека кажат колегите или Ивайджет
Публикувано 29 юни 2009 - 21:58
За Ивайжет бях чувал само похвали, но след като им се обадих и ми казаха маслен филтър 60 и кусур лева... се отказахЗа София нека кажат колегите или Ивайджет
Публикувано 29 юни 2009 - 22:12
За Ивайжет бях чувал само похвали, но след като им се обадих и ми казаха маслен филтър 60 и кусур лева... се отказах
)
Оригиналните части са така, като искаш по-тънко винаги има алтернатива......
Публикувано 03 юли 2009 - 22:44
Масленият филтър го взимам от местния дилър- 21 лв.
Публикувано 03 юли 2009 - 23:16
Мерцедес препоръчва Mobile 1 пълна синтетика (ако е Super Syn още по-добре)
Дори на моя ML има фабрично залепена лепенка на Mobile 1 на рамката до табелата с указанията за фреона на климатика.
Mobil Synt S 5W40 е базовата синтетика на Mobile. Цената е нормална. Ако можеш сипвай от него.
10,000 километра спокойно ще изкараш с него.
Дори на моя ML има фабрично залепена лепенка на Mobile 1 на рамката до табелата с указанията за фреона на климатика.
Mobil Synt S 5W40 е базовата синтетика на Mobile. Цената е нормална. Ако можеш сипвай от него.
Audi A8
Публикувано 04 юли 2009 - 06:32
Филтровата група KNECHT / MAHLE от десетки години е водеща в развитието и доставката на международната автомобилна промишленост.
Производството се базира изключително на гарантираното качество на продукти за първо вграждане.
Гамата включва въздушни филтри, маслени филтри и модули, горивни филтри, поленови и аерозолни филтри, както и филтри с промишлено приложение. За мен това са филтрите които ги трябват лошо не съм чул за тях.
Производството се базира изключително на гарантираното качество на продукти за първо вграждане.
Гамата включва въздушни филтри, маслени филтри и модули, горивни филтри, поленови и аерозолни филтри, както и филтри с промишлено приложение. За мен това са филтрите които ги трябват лошо не съм чул за тях.
От ръждата и човешката завист няма спасение.....
Публикувано 06 юли 2009 - 13:07
Проблем за това масло нямаМерцедес препоръчва Mobile 1 пълна синтетика (ако е Super Syn още по-добре)
А за филтрите нещо по-нормално, разбирам оригинални ама все пак това са си доста пари
Публикувано 06 юли 2009 - 15:48
Базовата синтетика имам пред вид, че Мобил има десетки разновидности (High Performance, Super Syn, High Millage) и т.н.
То с никое синтетично масло по принцип проблем няма, само споменах какво препоръчва Мерцедес.
За филтрите не мога да кажа - едни смятат че оригиналните били най-добри, ама пък разни фирми правят много по джиджани и качествени, така че... не знам...
То с никое синтетично масло по принцип проблем няма, само споменах какво препоръчва Мерцедес.
За филтрите не мога да кажа - едни смятат че оригиналните били най-добри, ама пък разни фирми правят много по джиджани и качествени, така че... не знам...
Audi A8
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА