Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

свирене от предни накладкиплаша хората по спирките

• Please log in to reply
59 мнения по тази тема

#31 kamenski_84

kamenski_84

Чирак

• Потребители на форума
  • 146 Мнения:
  • Град:с.Ветрино обл.Варна
  • Автомобил:
    W124 купе 2.0/122к.с 1991г. Audi B4 1.9TDI

Публикувано 23 август 2009 - 20:59

Значи сваляш накладките и с ножовка правиш вертекален прорез за да стане на две половинки
както са задните накладки.
свиренето спира,изчезва резонанса които се получава когато е цяла плочка.
изпитано е и в момента карам с така направени .
стар дападжийски трик.
важното е че работи и не е опасно .

Ами диска няма ли да му се отрази.Моя е с чисто нови дискове и наклаки ТRW и проблеми няма явно качеството на материала е добро.
  • 0
От ръждата и човешката завист няма спасение.....

#32 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 23 август 2009 - 21:00

Значи сваляш накладките и с ножовка правиш вертекален прорез за да стане на две половинки
както са задните накладки.
свиренето спира,изчезва резонанса които се получава когато е цяла плочка.
изпитано е и в момента карам с така направени .
стар дападжийски трик.
важното е че работи и не е опасно .

По спомен - не е ли хоризонтален разреза на задните?
Публикувано изображение
Тия са врътнати на 90 градуса все пак. Накладката би трябвало да стои, така че ушите за щифтовете да са вертикани, което прави разреза хоризонтален.
А като се разтърсих мисля, че някой ти откраднал идеята:
Публикувано изображение
Иначе звучи безопастно, ако добия подобни симфонични порблеми ще пробвам.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#33 zlatko

zlatko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Е 200
    1995

Публикувано 23 август 2009 - 21:21

Е колега тва хоризонтален разрез ли е?
разреза да е като на снимките вертикален.
  • 0

#34 zlatko

zlatko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Автомобил:
    Е 200
    1995

Публикувано 23 август 2009 - 21:23

няма ни6то общо с дисковете
просто разреза спира резонанса на плочките на накладките.
изпитано е и работи
  • 0

#35 zlatko

zlatko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Автомобил:
    Е 200
    1995

Публикувано 23 август 2009 - 21:36

Тия са врътнати на 90 градуса все пак. Накладката би трябвало да стои, така че ушите за щифтовете да са вертикани, което прави разреза хоризонтален.
Да точно така,сега го прочетох.
  • 0

#36 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 23 август 2009 - 21:40

Е колега тва хоризонтален разрез ли е?
разреза да е като на снимките вертикален.

Колега,
Пробвай да си представиш как стои накладката спрямо диска, разреза при монтирана накладка е хоризонтален, по дължината на колата.
Дори и вертикален да е, на диска няма да има следи, защото ще се яви като хорда и ще минава през цялото лице на диска.
  • 0

#37 zlatko

zlatko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Автомобил:
    Е 200
    1995

Публикувано 23 август 2009 - 21:52

ДА при монтирана накладка е хоринзонтален
но ти добре си пуснал снимки за по нагледно,
ако колегата реши нека пробва.
но тои нещо се покри и не смее да се обади??????
  • 0

#38 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 август 2009 - 01:19

А бе има нещо гнило в TEXTAR, само това ще ви кажа... и не е в дисковете, ами си е баш в накладките.
Купих си аз TEXTAR от Ratola и свири да му се невиди. Не винаги, ама при по-продължително спиране (явно като зегреят)...
Не знам в жълта ли, в синя ли, в каква кутия са били, не съм ги гледал. Направо ги монтираха в сервиза на Ратола.
Иначе спират идеално, спор няма по въпроса. А предишните накладки със същите дискове не свиреха!
Ще видя кога ще намеря време да ги резна... трябва да намеря място, да разглобя, да намеря ножовка... а бе лесно нема...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#39 cartrader

cartrader

Чирак

• Потребители на форума
  • 73 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 400 CDI Exclusive

Публикувано 24 август 2009 - 21:45

А бе има нещо гнило в TEXTAR, само това ще ви кажа... и не е в дисковете, ами си е баш в накладките.
Купих си аз TEXTAR от Ratola и свири да му се невиди. Не винаги, ама при по-продължително спиране (явно като зегреят)...
Не знам в жълта ли, в синя ли, в каква кутия са били, не съм ги гледал. Направо ги монтираха в сервиза на Ратола.
Иначе спират идеално, спор няма по въпроса. А предишните накладки със същите дискове не свиреха!
Ще видя кога ще намеря време да ги резна... трябва да намеря място, да разглобя, да намеря ножовка... а бе лесно нема...

+1 :icon_coolgrin:

И аз бях сложил задни на МЛ-а Textar,като карам бавно напред свиреха лекичко,обаче назад свиреха като влак.Писна ми да стряскам хората по тротоарите и ги изхвърлих на 2000км.Взех си оригинални и вече нищо не свири.
Пълно е с измамници ей.......
  • 0

#40 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Публикувано 15 септември 2009 - 19:49

Ми аз навремето работих за вносителите на Remsa и Brembo за България и имам впечатления, който са противиречиви. Принципно хора ,когато си взимаха комплект дисковете с накладките супер рядко се оплакваха от каквото и да било, ма вземе ли си някой само накладки и често се случваше да се връща и да се оплаква,че свирукат. Да Remsa са твърди или поне евтината гама където с предлага на нашия пазар. Не съм сигурен, че е разумно да вкарваш пари за нови Textar, защото както казах има вероятност и дисковете ти да се приели няква странна форма :dontknow:
Ти сам ли си слага накладките или някой майстор ти ги монтира? Питам те щото обикновенно ако се слагат само накладки на шмиргела им се взимат малко ръбовете с идеята да се подведат по вече износените дискове и да не скърцат... или поне аз така знам.

Колега,това за взимането на ръбовете на шмиргел ми го препоръча и един приятел,вчера.Даже и ще ме закара на един стругар,с който работи и той ,и с голям опит.Иначе свиренето е толкова истинско вече,че с малко повече връзки мога да се включа в оркестъра на Варненската опера,като някакъв нов инструмент. Ще пиша за резултата. ПОЗДРАВИ !!!!
  • 0

#41 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 11 октомври 2009 - 19:44

Сега само ще си напиша мнението по темата, а утре ще добавя и снимка на спрея за спирачната система. Колегата Вени добре го е написал, само ще добавя че този спрей съдържа мед. Има вече почти месец от последния пост, но развитие липсва както обикновено се получава. По мое мнение грешката е в накладките. Успех!
  • 0

#42 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Публикувано 11 октомври 2009 - 20:33

Сега само ще си напиша мнението по темата, а утре ще добавя и снимка на спрея за спирачната система. Колегата Вени добре го е написал, само ще добавя че този спрей съдържа мед. Има вече почти месец от последния пост, но развитие липсва както обикновено се получава. По мое мнение грешката е в накладките. Успех!

Верно,че мина почти месец,от последния ми коментар,но аз не писах,че съм решил,да вземам дисковете на шмиргел,а,че само ме свързаха с добър стругар.Иначе очаквах и някой да добави някакъв коментар,относно тази процедура,а именно-дали е удачна,но уви.Ще ми е интересно,да науча и за гореупоменатия от тебе спрей,а и как точно изглежда.Въпреки всичко,и аз си мисля,че купуване на едни "ATE",или "TEXTAR",ще е добро решение на проблема. ПОЗДРАВИ !!!!
  • 0

#43 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 октомври 2009 - 21:02

Верно,че мина почти месец,от последния ми коментар,но аз не писах,че съм решил,да вземам дисковете на шмиргел,а,че само ме свързаха с добър стругар.Иначе очаквах и някой да добави някакъв коментар,относно тази процедура,а именно-дали е удачна,но уви.Ще ми е интересно,да науча и за гореупоменатия от тебе спрей,а и как точно изглежда.Въпреки всичко,и аз си мисля,че купуване на едни "ATE",или "TEXTAR",ще е добро решение на проблема. ПОЗДРАВИ !!!!

Дисковете според мен нямат място на струга. Причината е, че трудно се центроват и след струговането е много вероятно да усещаш АБС ефекта - притрисане при спиране. Не казвам, че е невъзнможно да се свърши добра работа, просто е много пипкава и обикновенно стругарите не си дават зор. Имайки предвид, че говорим за спирачки, аз бих се бръкна за някои лев повече и бих сложил нови дискове и нови накладки.
Тая работа със спрея ми се чини странна.
При DOT 3 мократа точка на завиране е 140 градуса Целзи(суха точка на кипене 201 градуса - чисто нова течност DOT 3), при DOT 4 е 155 градуса, а при DOT 5 е 191 градуса. На тоя сперй има ли някакви градуси? Да не почнат да пушат спирачките?
  • 0

#44 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 октомври 2009 - 23:30

Дисковете според мен нямат място на струга. Причината е, че трудно се центроват и след струговането е много вероятно да усещаш АБС ефекта - притрисане при спиране. Не казвам, че е невъзнможно да се свърши добра работа, просто е много пипкава и обикновенно стругарите не си дават зор.

По-добре нови отколкото на струг, но не е там грешката. Довечера ще пиша за спрея.
  • 0

#45 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 12 октомври 2009 - 21:48

И както обещах - това е въпросният спрей. Той НЕ СЕ НАНАСЯ ВЪРХУ ФЕРОДОТО, а там където накладката контактува с буталата и опорните лапи на спирачните апарати. Успех!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  HPIM8941.JPG   824,89K   99 Брой сваляния

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни