Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Продадох купето

• Please log in to reply
114 мнения по тази тема

#91 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 08 юни 2009 - 08:29

Силно се съмнявам след отпадането на акцизите, цените на акцизните автомобили да се вдигнат. Това което има в автокъщата, може да си остане за сметка на търговеца, новият внос обаче, няма как да е на по-висока цена, все пак най-ниския акциз е около 6000лв, акциз от 2000лв няма, поне аз не знам да има.

Според някакъв калкулатор в мрежата акциза за 177 коне е 4600 бг пари. Не коментирам колко е вярно.
Питаше за мнения, моето е ако в момента акцизна кола е по-евтина без платен акциз, при премахване на акцизите цените ще се изравнят.
Новия внос зависи от цените извън БГ, които също могат да се изменят от факта, че отпадат акцизите в БГ, дали ще се покачат ще видим.
Както знаеш в белия свят търсенето определя цената, за разлика от БГ, където цената определя търсенето.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#92 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 08 юни 2009 - 09:00

И аз в събота ходих на Горубляне да видя за какво става въпрос...
Те там цените са по-високи от колкото в мобилето..., не че не става пазарлък, ама човек няма и за какво да се пазари - само дараци...
  • 0

#93 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 юни 2009 - 11:54

Те там цените са по-високи от колкото в мобилето..., не че не става пазарлък, ама човек няма и за какво да се пазари - само дараци...

Така..... няма смисъл да се разхождаш до Дупница и Драгичево- и там положението с същото, че и по-лошо. Сега се връщам от оглед на това Е300- нищо общо с истината- значи в обявата колата изглежда перфектно на снимки- реалността е малко по-различна, явно умишлено не е снимана външната част на шофьорската седалка-за да не се вижда, че кожата е изтрита, липсват всички кори под двигателя и предната броня, задната седалка я намерих в насипно състояние върху облегалката, а акумулатора го нямаше, решетката АВАНГАРД е чукната и една от лайсните е смачкана- дразнещ окото факт- другото което ме изненада е, че на обявата цената е 10'400, а на табела пишеше 11'900 :kill_myself: Според мен тази кола няма как да струва повече от 9хил в най-добрия случай.
Обяснението на пазача на автокъщата беше, че сигурно табелата не е сменявана скоро. Ако съдя по цената тая очиларка седи там сигурно от една година. Не е мойта кола със сигурност.
Остана ми да погледна една Е250, утре ще го направя това, ама ако е същата кочина- май ще се отказвам от 210 модела.
  • 0

#94 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 641 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 08 юни 2009 - 12:10

Колега, ако желаеш заповядай в Кюстендил. Това което мога да направя за теб е да те разходя по автокъщите. Ако имаш желание, тази събота и неделя съм на разположение.
  • 0

#95 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 08 юни 2009 - 13:27

Таз година април пътувах от немско към Бг през Италия - та понеже закъсах -залепнаха накладките и така натак налижи ми се да търсяедин щифт за спирачния апарат на Ауди А4.
Та търсенето ме отведе до сорса на голяма част от наще джамбази - гробницате на коли в Италия.
Понеже аз бях с мои роднини съответно с кола с местни номера -аз си мълчах и само гледах...
В гробницата имаше коли дет на боя бяха супер но не вярвам просто еи така да бяха хвърлени на болклука.....
Докат търсех щифта на Аудито прегледах 3 Ауди 4 дет ако имах 3 дена щях да направа 1 в движение и то щеше да изглежда супер и някои да му се радва в БГ .....
Та кат се разкараха наште хора с камионите -имаше отпреде 3 автовоза - запитах шефа на гробището по колко ги продават на наште и тои каза че горе долу е еквивалента на това колко метал има в 1 кола - на тях има се връзвала сметката щот не се гърчат да махат неметалните части.
Та по мои сметки една кола не струва повече от 500 евро -та сега става ясно че и 2000 лева да смъкне някои от цената на няква кола пак е на огромна далвера от продажбата на
италянска барака.

Спорд мене кар маркета в Бг се крепи на 2 неща
а/При продажба понеже няма закрила на купувача -съдебната сиситема не работи - става -квото гледаш тва вимаш...
б/ Хората уж знаят гореспоменатото ама всеки е наи големия открехняк и разбирач и ще намери кола която е изкючение ......
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#96 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 юни 2009 - 23:27

Таз година април пътувах от немско към Бг през Италия - та понеже закъсах -залепнаха накладките и така натак налижи ми се да търсяедин щифт за спирачния апарат на Ауди А4.
Та търсенето ме отведе до сорса на голяма част от наще джамбази - гробницате на коли в Италия.
Понеже аз бях с мои роднини съответно с кола с местни номера -аз си мълчах и само гледах...
В гробницата имаше коли дет на боя бяха супер но не вярвам просто еи така да бяха хвърлени на болклука.....
Докат търсех щифта на Аудито прегледах 3 Ауди 4 дет ако имах 3 дена щях да направа 1 в движение и то щеше да изглежда супер и някои да му се радва в БГ .....
Та кат се разкараха наште хора с камионите -имаше отпреде 3 автовоза - запитах шефа на гробището по колко ги продават на наште и тои каза че горе долу е еквивалента на това колко метал има в 1 кола - на тях има се връзвала сметката щот не се гърчат да махат неметалните части.
Та по мои сметки една кола не струва повече от 500 евро -та сега става ясно че и 2000 лева да смъкне някои от цената на няква кола пак е на огромна далвера от продажбата на
италянска барака.

Спорд мене кар маркета в Бг се крепи на 2 неща
а/При продажба понеже няма закрила на купувача -съдебната сиситема не работи - става -квото гледаш тва вимаш...
б/ Хората уж знаят гореспоменатото ама всеки е наи големия открехняк и разбирач и ще намери кола която е изкючение ......

Едва ли съм най-големия разбирач, ама като гледам кола с италианските номера, а продавача ми представи италианския талон на колата, това значи ли че е от морга? Виждал съм коли внесени от морги- здрав детайл нямат, салона е почти разпран, тавана виси до седалките, двигателя не пали, а ако запали работи като хеликоптер абе.... може би съм в заблуда ама мисля че ще различа истинската кола от бракувана такава. Може би и затова трудно ще си купя кола.
  • 0

#97 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 08 юни 2009 - 23:52

Едва ли съм най-големия разбирач, ама като гледам кола с италианските номера, а продавача ми представи италианския талон на колата, това значи ли че е от морга? Виждал съм коли внесени от морги- здрав детайл нямат, салона е почти разпран, тавана виси до седалките, двигателя не пали, а ако запали работи като хеликоптер абе.... може би съм в заблуда ама мисля че ще различа истинската кола от бракувана такава. Може би и затова трудно ще си купя кола.

Ами далверата става и от това че колата която по мнението на италянците да кажем е за морга - по оценка на доста българи е хубава.
Аз тва дет го видях в тая морга -ами състоянието на колите е просто несравнимо с това на колите дет са в БГ морга.
Отделно че труда да се замаже една кола в Бг е много ефтин-къде по добре ,къде по зле но труда в Бг е евтин и сметката се връзва.
Аз съм в сервизите от доста години ,в немско живея вече 8 години -та искам само да кажа- кола с параметри
малко км, на малко години ,от 1 или макс 2 собственика ,с доказано че не блъскана и т.н на такива цени дет се обявяват в Бг просто няма как да доиде в 99% от случаите
щото тя си струва повече и в Немско и в Италия и където и да е ...
Аз ти казах - имам лични приятели джамбази и кат ми разправяше че повече от 300еро за кола не плаща -да си кажа чесно не вярвах баш да е така -ама след посещението в жабарско вече вярвам щото съм го видял с очите си.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#98 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2009 - 10:11

В такъв случай имам желание да отида и сам да си я избера от Италия, било то и от морга- все пак 300евро ще ги прежаля, в случай че не излезе читава.
  • 0

#99 tonyb

tonyb

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Мнения:
  • Град:Добрич
  • Автомобил:
    W201 ,190E , 122 h.p.,1990

Публикувано 09 юни 2009 - 10:55

В такъв случай имам желание да отида и сам да си я избера от Италия, било то и от морга- все пак 300евро ще ги прежаля, в случай че не излезе читава.

300 евро е цената ако купуваш няколко коли в пакет... Има и търговци,които вземат от Италия читави коли,или такива с леки повреди,не всички са измамници. На фериботите в Анкона и в Бари съм виждал български автовози с много хубави коли.
  • 0
Mercedes Benz W201 - The Last Action Hero

#100 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 09 юни 2009 - 12:41

300 евро е цената ако купуваш няколко коли в пакет... Има и търговци,които вземат от Италия читави коли,или такива с леки повреди,не всички са измамници. На фериботите в Анкона и в Бари съм виждал български автовози с много хубави коли.

Ами тя такава им е уговорката. Имат сключени договори за определена бройка коли, които трябва да купуват на месец и на 2 хубави коли в автовоза се падат 8 таралясника...
  • 0

#101 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2009 - 13:56

.... Може би и затова трудно ще си купя кола.

Дааа много трудна задача - особенно в БГ, аз така преди 2-3 годинки се нагледах на кокошарници и след над половин година губене на време - айде марш в Германия. за 2 дена бях готов. Е вярно е че е по-скъпичко, ама квото ти кажат е така - няма скрито-покрито.

Айде успех :cool:
  • 0

#102 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 09 юни 2009 - 16:09

Дааа много трудна задача - особенно в БГ, аз така преди 2-3 годинки се нагледах на кокошарници и след над половин година губене на време - айде марш в Германия. за 2 дена бях готов. Е вярно е че е по-скъпичко, ама квото ти кажат е така - няма скрито-покрито.

Айде успех :cool:

То и аз натам съм се запътил...
  • 0

#103 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 юни 2009 - 20:51

Eто това Е200 е кола от италианска морга. Колата е била прекрасен екземпляр "приживе" но в момента (сутринта ходих да я гледам) е пълен гроб. Здравите външни детайли са 2 или 3, салона е жалка картинка, двигателя се мъчи да работи, придружаван от доста странни шумове- абе кола от морга. Подлъган от ниската цена и от обявените само "външни забележки" се разходих и общо взето си изгубих времето. От 4-те стъкла работи само 1, огледалата са били електрически с автоматично сгъване- нищо не работи, имала е ел. щора на задния прозорец- не работи, шофьорската седалка е леко скъсана, корите на 4-те врати са скъсани, жабката не се затваря....... мога да продължавам до безкрай. Та за този гроб 540лв не бих дал, камо ли 5400.
  • 0

#104 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 14 юни 2009 - 14:07

Eто това Е200 е кола от италианска морга. Колата е била прекрасен екземпляр "приживе" но в момента (сутринта ходих да я гледам) е пълен гроб. Здравите външни детайли са 2 или 3, салона е жалка картинка, двигателя се мъчи да работи, придружаван от доста странни шумове- абе кола от морга. Подлъган от ниската цена и от обявените само "външни забележки" се разходих и общо взето си изгубих времето. От 4-те стъкла работи само 1, огледалата са били електрически с автоматично сгъване- нищо не работи, имала е ел. щора на задния прозорец- не работи, шофьорската седалка е леко скъсана, корите на 4-те врати са скъсани, жабката не се затваря....... мога да продължавам до безкрай. Та за този гроб 540лв не бих дал, камо ли 5400.

Ужас , грозна гледка !
  • 0

#105 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 юни 2009 - 16:42

Ужас , грозна гледка !

На живо е много, много по-грозна и жалка гледката. Съжалявам за хубавата машинка, каквато е била тази кола, преди жабарите да я осерат.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни