Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

124-300 тд-проблемлампичката на знака внимание свети постоянно жълто на таблото

• Please log in to reply
47 мнения по тази тема

#16 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 24 май 2009 - 23:29

Реостата на километража с който се регулира силата на светлината. :)
  • 0

#17 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Град:Велико Търново
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 26 май 2009 - 18:15

Реостата на километража с който се регулира силата на светлината. :)

Благодаря колега-но таблото с уредите свети нормално-угаснаха светлините на ключовете подсветките на бутоните-свети само лампата на пепелника-като дадеш на габарит-друго нищо не свети-гледах кабели бушони-всичко е доБре-лампите са здрави а не свети-реостата го пробвах -намаля светлината на голямото табло и усилва-значи и той не е-направо откачих от проверки и накрая нищо-голяма мистерия с тия лампи-и тая жълта лампа за изгорялата крушка на таблото не спира да свети-пуснали габарит и почва да свети-нямам си и на идея какво става-както каза колегата проверих крушка по крушка дане би да има разлика в крушките-обаче -няма-както ги е написъл колегата във форума -така излизат и по места-едноо към едно-незнам от каде да почна-8 пъти проверявавах бушони -и крушки и нищо- :dontknow: :dontknow: :dontknow:
  • 0

#18 Майсторо

Майсторо

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W212 E 250 CDI 2011 ELEGANCE Е 290 TURBO DIESEL 1999 CLASIC
    NISSAN MIKRA 1.3 NCVT avtomatic
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 май 2009 - 19:10

Колега според мен най вероятно има изгоряла писта на таблото с километража . Имах такъв проблем със 124 200 D . Според мене трябва да свалиш таблото и да провериш пистите от реостата до голямата букса кояято се включва в таблото . Но трябва и да установиш защо е станал проблема , а при мене беше от копчето на шибидаха / люка / беше дало на късо осветяването на копчето и от там прегоряла писта на таблото . Успех ! :icon_coolgrin:
  • 0
НПубликувано изображение НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА

#19 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 27 май 2009 - 17:03

Колега според мен най вероятно има изгоряла писта на таблото с километража . Имах такъв проблем със 124 200 D . Според мене трябва да свалиш таблото и да провериш пистите от реостата до голямата букса кояято се включва в таблото . Но трябва и да установиш защо е станал проблема , а при мене беше от копчето на шибидаха / люка / беше дало на късо осветяването на копчето и от там прегоряла писта на таблото . Успех ! :icon_coolgrin:

Здравейте-Благодаря колега Майсторо-ще махна пак таблото и ще огледам-както казваш ти-значи сега щети обесня подробно как огасна-имаше изгоряла крушка на ключа на фаровете кадето осветява позицийте-смених я-и светна-след това разбрах от колеги че врътките на парното трябва и те да светят-махнах големите кръгли пластмасови копчена-кръглите за пускането на парното и топло и студено-и видях на самата ост две лампи-пробвах ги не светеха-и смених с нови-всичко светна както трябва да бъде-копчета подсветки беше прекрасно и точно след две минути-всичките копчета огаснаха-остана да свети само голямото табло с километража и уредите по него-там всичко свети нормално и лампата на пепелника свети-всичко друго не свети-дори и подсветката за гласене на парното и там не свети-те тия лампи от реостата на таблото ли вземат ток-а пробвах реостата-както казваш намаля нормално светлината и след това я усилва-че въпроса ми е тези лампички от реостата на таблото с уредите ли вземат ток-благодаря предварително на всички колеги който ми помагат да открием проблема на за изгасването на лампите-Благодаря :4036:Ходих и разглобих както ми каза-всички пътечки са здрави-зачистих всички бушони от до със шкурка-идва електротехник-и нищо-не иска да светне и това е незнаем вече каде да търсим-махахме и кутията с релетата и там е здраво всичко-
  • 0

#20 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 27 май 2009 - 21:04

споко, колега, не бързай с разтурянето на колата

в арматурното табло имаш предпазител - бушон - един вид, дето на външен вид е като крушка, но не е такава

оригинално е червен, и във форума лично съм пускал поне 10 снимки , за да се види къде е и как изглежда

ако той прегори, поради неправилна намеса из електрификацията, то споменаните проблеми са налице.

изръчкай форума и виж за какво ти говоря

ако не се оправиш, ще ти търся снимки пак.

и това е..

успех!

да не забравиш да се похвали после, ей!!
  • 0

#21 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 27 май 2009 - 21:05

и пиши си в профила от къде си!!!
  • 0

#22 Майсторо

Майсторо

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 май 2009 - 21:06

Колега ако имаш път към Благоевград ми се обади и ще ти помогна да открием проблема .Пиши ми на ЛС да ти дам координати. Иначе осветлението на копчетата минава през реостата на таблото .
  • 0

#23 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 27 май 2009 - 21:19

ако е от Силистра, ще го чакаш доста, Майсторе...
ама си мълчи като ремсист, на разпит..., не казва

ще изока нЕкой ден... ;)
знам аз, знам

а , ти Майсторе, не се стискай, а търси Емо или Атанасов, да си платиш членски внос и да станеш член на Клуба!!!

и координатите - не на ЛС, а в темата на a_atanasov

Зер, утре ако затръгвам на юг, мислиш, че няма да ти се обадя?

поне с време за едно кафе си изгорял, отвсякъде

аз черпя, времето си е от тебе ;)
  • 0

#24 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 28 май 2009 - 17:23

ще изока нЕкой ден... ;)
знам аз, знам

а , ти Майсторе, не се стискай, а търси Емо или Атанасов, да си платиш членски внос и да станеш член на Клуба!!!

Здравейте на всички колеги-колега Вени-знам го този бушон кадее той е на самото табло одзад червен е а как да позная да ли е изгорял-нали ми свети таблото с уредите и всичко по него-но пак ще махна таблото сигорно за 15 ти път и ще проверя и него-вчера я бяхме разковачили с електротехник-5 часа мери от до-и нищо не откри-човека се ядоса и тръгна ядосан че не можа да открие проблема-и нищо-бяхме понаизвадили ключове лампи страхотия-мерихме на ред-релета;бушони;зачистване на всяко едно бушонче-всичко здраво-а лампите не светят на ключовете-сега ще пробвам както казва колегата Вени пак ще извадя таблото и ще сменя червеният бушон който се намира одзад на самото табло със уредите-и ще пиша допълнително какво се е получило от смяната на този червен бушон-Благодаря сърдечно на колегите който ми помагат в откриването на мистериозният проблем- с угасването на подсветките-благодаря :4036:
  • 0

#25 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 май 2009 - 17:48

знаеш ли и аз съм имал често този проблем - единият път беше осветлението на пеплника, после крушката която осветява багажника. Гаранция врътките на парното и на духалките не оказват влияние в тази верига - поне при мен е така :)

Сега напоследък пак присветка от време на време, особено ако мина през някоя дупка, но забелязах че като притисна с ръка левия стоп през багажника и угасва. Явно някъде там не прави добре контакт - иначе всички крушки си светят. Успех с намирането - много е дразнещо...
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#26 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 28 май 2009 - 19:14

знаеш ли и аз съм имал често този проблем - единият път беше осветлението на пеплника, после крушката която осветява багажника. Гаранция врътките на парното и на духалките не оказват влияние в тази верига - поне при мен е така :)

Сега напоследък пак присветка от време на време, особено ако мина през някоя дупка, но забелязах че като притисна с ръка левия стоп през багажника и угасва. Явно някъде там не прави добре контакт - иначе всички крушки си светят. Успех с намирането - много е дразнещо...

Благодаря колега -Саката-сега ще махна червеният бушон както казва колегата Вени но невиждам да е изгорял ако е изгорял-би трябвало данеми свети и таблото голямото с уредите и лампите на таблото а то свети цялото-светлината си функционира от реостата-само подсветките на копчетата не светят като дам на габарит ниче всичко работи има фарове мигачи-къси;дърги;халогени;аварийни-лампаодзад за мъгла;за задна скорост-всичко работи-само подсветките на ключовете не работят голяма мистерия-но за всеки случай ще махна и ще видя тойя червен бушон-ще пиша допълнително след като ексрпериментирам с червения бушон какъв ще е ефекта :dontknow: :dontknow: :dontknow: нямам си и на идея и електро техник идва на място човека 5 часа търси мери-и нищо всичко здраво-а не светят подсветките на всички ключове-като включа на габарит светва само голямото табло с всички уреди и запалката-като дам ключът на контакт светват долу всички лампички на долният ред както трябва да си бъде-а подсветките на копчетата за парно;печка;аварийни;шибидах-люка;чистачките;и ключа за фаровете не светят-голяма мистерия-продължаваме да търсим-сега отновоо започвам от червеният бушон на самото табло с уредите одзад и ще пиша допълнително какво се е получило :4036:
  • 0

#27 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 28 май 2009 - 20:29

Щом и ел. техник го е гледал и си е тръгнал ядосан, значи не е добре работата. Давам още една насока за проверка. Всяка крушка има по 2 жички - +12V и маса. Като махнеш таблото ще видиш сноп кафяви кабелчета, вързани на 2-3 места с болтчета към купето. Провери контактуват ли добре. Успех!
  • 0

#28 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 28 май 2009 - 20:55

провери си ЧЕРВЕНИЯ БУШОН с мултицет, не на око.
Точно той отговаря за тези неща, които не ти светят, точно той.

окъси го с нещо - с фолио от цигарена кутия...

пробвай пак

после елекрикаджията да търси загуба на маса, но

все пак - червеното предпазителче
при мен е синьо
  • 0

#29 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 28 май 2009 - 21:12

провери си ЧЕРВЕНИЯ БУШОН с мултицет, не на око.
Точно той отговаря за тези неща, които не ти светят, точно той.

окъси го с нещо - с фолио от цигарена кутия...

пробвай пак

после елекрикаджията да търси загуба на маса, но

все пак - червеното предпазителче
при мен е синьо

Благодаря колеги-утре ще махна таблото пак и ще извадя предпазителчето червеното-след като сложа новият предпазител ще пиша подробно какво сее получило:4036:
  • 0

#30 Майсторо

Майсторо

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 май 2009 - 21:46

ще изока нЕкой ден... ;)
знам аз, знам

За кафе и бира проблема ти е никакъв . Ти само се обади като идваш на тука .Координатите вече ги попълних - пропуснал съм темата .

PS Извинявам се че оспамих темата .
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни