Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

124-300 тд-проблемлампичката на знака внимание свети постоянно жълто на таблото

• Please log in to reply
47 мнения по тази тема

#1 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Град:Велико Търново
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 04 май 2009 - 15:26

Здравейте имам следният проблем-на 124-300тд-имах изгоряла лапа на таблото за подгряващите свещи и отпред на габарита-смених ги с нови сега всичко си свети нормално-но като включа-ключът на габарит и фарове ми светва постоянно жълто лампата на таблото със знака внимани-нямам никаде изгорели крушки навсякаде свети-габарити;мигачи;стопове;аварийни;4 те плафона в купето-задните светлини;осветлението на номера-всичко си е нормално -свети-но свети постоянно жълтата лампа на таблото като включа на габарит или на някакви фарове-когато изключа ключът на габаритите и лампата угасва-не свети-искам да попитам това проблем ли е и как се отстранява -за което благодаря предварително

Прикачени файлове

• 0

#2 FOKERA1979

FOKERA1979

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 49 Мнения:
  • Град:софия
  • Автомобил:
    w210-2.5td

Публикувано 04 май 2009 - 16:00

наи вероятно крушката която си сменил на габарита е по малко ватове
  • 0

#3 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 04 май 2009 - 16:04

да както каза колегата най-вероятно си сложил по слаба или по силна крушка на габарита и аз на мойта съм сложил бели габарити и затова ми свети индикатора за изгоряла крушка карай си така ако не ти пречи светлината на мен отначало ми пречеше но след 1 седмица каране започна да не ми прави впечатление
  • 0

#4 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 04 май 2009 - 18:35

наи вероятно крушката която си сменил на габарита е по малко ватове

Благодаря колега-ще проверя крушката-но мисля че взех същата и ще пиша-благодаря
  • 0

#5 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 04 май 2009 - 18:38

да както каза колегата най-вероятно си сложил по слаба или по силна крушка на габарита и аз на мойта съм сложил бели габарити и затова ми свети индикатора за изгоряла крушка карай си така ако не ти пречи светлината на мен отначало ми пречеше но след 1 седмица каране започна да не ми прави впечатление

Благодаря колега за отговора-ще проверя пак крушките-но са еднакви ватове и двете-пак щеги проверя и ще пиша-благодаря
  • 0

#6 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Публикувано 04 май 2009 - 23:10

Нещо не схващам коя лампа свети с внимание? Тази която показва изгоряла крушка или тази в скоростомера? :dontknow:
  • 0
Публикувано изображение
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!

#7 lopotok

lopotok

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:
  • Град:Гр. Велинград
  • Автомобил:
    W124/300TD

Публикувано 05 май 2009 - 12:58

На мен пък тази която е в километража не свети, а АСД-то си работи :dontknow: ;)
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

MB 124/300TD & GrandVitara 2.0 16V Кабрио

#8 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 06 май 2009 - 15:25

Нещо не схващам коя лампа свети с внимание? Тази която показва изгоряла крушка или тази в скоростомера? :dontknow:

абе май за изгоряла крушка става дума, не е за АСД- то...
ама ??
  • 0

#9 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 20 май 2009 - 17:24

абе май за изгоряла крушка става дума, не е за АСД- то...
ама ??

Здравейте-за жълтата лампа долу в дясно на таблото до лампата на подгряващите свещи-там има жълта лампа със знак внимание там свети-сложени са нови крушки и продължава да свети-незнам защо
  • 0

#10 lopotok

lopotok

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:
  • Град:Гр. Велинград
  • Автомобил:
    W124/300TD

Публикувано 20 май 2009 - 17:36

Здравейте-за жълтата лампа долу в дясно на таблото до лампата на подгряващите свещи-там има жълта лампа със знак внимание там свети-сложени са нови крушки и продължава да свети-незнам защо

Това значи, че имаш проблеми с АСД,колеги могат да ти дадът повече инфо.....
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

MB 124/300TD & GrandVitara 2.0 16V Кабрио

#11 gosho777

gosho777

Напреднал

• Потребители на форума
  • 353 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Мерцедес Е200 купе, 1995-та год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 май 2009 - 18:04

Може да има някоя лампа по системата която не функционира.Виж тези които замени и тези които осветяват номера.На мен понякога десният габарит ми прави номера и не дава контакт и светва тази лампа,но за малко и пак изгася.Провери всички по външното осветление.
  • 0
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz

#12 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 23 май 2009 - 18:50

Може да има някоя лампа по системата която не функционира.Виж тези които замени и тези които осветяват номера.На мен понякога десният габарит ми прави номера и не дава контакт и светва тази лампа,но за малко и пак изгася.Провери всички по външното осветление.

Здравейте-значи сменил съм само крушките малките лампички който осветяват ключовете на парното оригиналните са 0.4 вата-нямаше и ми дадоха 1.2 вата-възможноли е от това да свети лампата
  • 0

#13 LEDENATA

LEDENATA

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 S500 1994

Публикувано 23 май 2009 - 19:22

Здравейте-значи сменил съм само крушките малките лампички който осветяват ключовете на парното оригиналните са 0.4 вата-нямаше и ми дадоха 1.2 вата-възможноли е от това да свети лампата

Разлика от 0.8 вата си е бая, но при проблем с осветление не би трябвало да ти свети знак внимание, при проблем със светлините трябва да ти свети лампа с нарисувана крушка .
При мен 0.1 ват на таблото направо ми извади очите с различното си осветяване, аз бях сложил 1.2 при нормално 1.1 и беше много дразнещо .
  • 0

#14 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 24 май 2009 - 08:47

Сега, за да е ясно за какво си говорим
не свети ! в един триъгълник в скоростомера, а долу на реда с контролните лампи.

Това е от изгоряра крушка, или лошо контактуваща крушка, или от такава с неправилно съпротивление - поставена по погрешка или твърде стара...
Тази крушка е някъде по стопове, задни, габарити, мигачи,осветление на номера, фарове..
провери внимателно всичко

не е по осветлението на врътките за парното - тази верига не се контролира .
Съветвам те незабавно да си сложиш правилни крушки там - иначе се стопява всичко и ще плачеш.
  • 0

#15 diki2

diki2

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес Бенц-124-300TD

Публикувано 24 май 2009 - 21:30

Сега, за да е ясно за какво си говорим
не свети ! в един триъгълник в скоростомера, а долу на реда с контролните лампи.

Това е от изгоряра крушка, или лошо контактуваща крушка, или от такава с неправилно съпротивление - поставена по погрешка или твърде стара...
Тази крушка е някъде по стопове, задни, габарити, мигачи,осветление на номера, фарове..
провери внимателно всичко

не е по осветлението на врътките за парното - тази верига не се контролира .
Съветвам те незабавно да си сложиш правилни крушки там - иначе се стопява всичко и ще плачеш.

Благодаря колега Вени-ще проверя всичко отново-и ще пиша допълнително какво е станало-Искам да попитам за още нещо-получисе друг проблем-
огаснаха ми всичките лампи който осветяват ключовете от долу-подсветките на парно;чистачки;аварийни-всичко -само лампата на пепелника свети-от какво може да бъде-и каде да търся проблема-проверих бушоните отвънка дето са при мотора всичките са здрави-каде да търся проблема-благодаря предварително за насоката :4036:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни