Aз съм голям фен на моторната спирачка градско постоянно го спъвам на скорост и така намалям... А ако ми се налага ряско спиране забравям да намалям на скорост директно на кучките
Оборотното каране на в124хубаво или лишо за мотора и купето
Започната от mbthepower, 18 апр 2009 - 20:54:54
33 мнения по тази тема
Публикувано 21 април 2009 - 19:16
Публикувано 22 април 2009 - 17:05
аз имам 124-ка 122 коня и поне веднъж седмично я опъвам до 6000 оборота все още нищо и няма все пак за който незнаят 122-те коня се развиват при 5200 оборота
Публикувано 09 май 2009 - 00:31
При мене прекъсвача е на 4200, но това е на 1-ва и 2-ра... След това го няма, но пък на 5-та с 5000 си на 200км. По-възрастните коли не носят на експерименти. Двигателя ми е перфектен и ги поддържам тези 200км без да загрявам а и някъкси шумчето от двигателя заглъхва сякаш . По темата, взели сме да коментираме неща като прекъсвачите. Сложени са за да щадят мотора. 100 км. днес да минеш с 6000 об/м като можеш да караш два дни с 3000 оборота. И горивата и износванките и всичко му е различно. Направих си експеримент като пътувах повече от 50км. без да преминавам 2000 оборота, говоря за смесен терен. Ако няма трафик не е проблем. Всичко беше ок, замислих се тея хора бая са се замислили за мотора а не като руснака с 4-те скорости на Ладуната.
С няколко думи оборотите на двигателя си ги представете като обороти на часовника на двигателя... (Незнам при дизеляците как е, но май има едно профилактично форсиране от време на време за продухване на колектори и т.н. - карал съм камион)
С няколко думи оборотите на двигателя си ги представете като обороти на часовника на двигателя... (Незнам при дизеляците как е, но май има едно профилактично форсиране от време на време за продухване на колектори и т.н. - карал съм камион)
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни