Здравейте,
A170 CDI с автоматични скорости произведен 2003 г. При по-рязко потегляне тръгва нормално за около секунда, след което глух удар в скоростната кутия при което колата губи ускорение, преминава в авариен режим, като на дисплея се изписва "F" и струва ми се остава на трета скорост. Спирам, изключвам двигателя и рестартирам и ...всичко е нормално. Освен това, при ускорение над 120 км/ч, се държи нормално до към 150 км/ч, след което губи мощност, скороста започва да пада, въпреки че продължавам да давам газ и се враща на около 110-120 км/ч и около 2600-2700 об/мин. Оставих да я кара само жена ми, по лекичко нали, и няколко месеца никакви проблеми. Вчера я взех аз (колата де), бързах, на три пъти премина в авариен режим като последния път така си и остана, с "F" на дисплея и неще да се оправи. В Балкан Стар ми казаха хидроелектронен модул на цена 2000 и нещо. Може и да е така, но неискаха да ми дадат разпечатка от теста и затова много не им вярвам.
Моля , помогнете с идея, съвет или да ме насочите към друг независим диагностик или майстор на автоматични скоростни кутии. Благодаря Ви предварително.
П Кирков
A170 CDI, автоматична скоростна кутияАвариен режим, "F"на дисплея
Започната от pery, 01 мар 2009 - 07:34:30
21 мнения по тази тема
Публикувано 26 февруари 2010 - 18:12
искам да се сважа с теб, да ми помогнеш с някои отговори по проблема
Публикувано 28 февруари 2010 - 23:16
какво масло сложи? колко литра? каде е този ктс560?искам да се сважа с теб, да ми помогнеш с някои отговори по проблема
Публикувано 01 март 2010 - 10:40
Здравейте,
Масло наливно ATF и филтър от Балкан Стар. Количеството, на око, според това което източих и разлях. Проверява се със сервизна щека при студена и загрята кола, но е скъпа и не се намира. KTS е тестер на Bosch.
Сега аз имам въпрос. Някой знае ли каде е спийд камерата между Стара и Нова загора, в село Подслон или извън него?
Масло наливно ATF и филтър от Балкан Стар. Количеството, на око, според това което източих и разлях. Проверява се със сервизна щека при студена и загрята кола, но е скъпа и не се намира. KTS е тестер на Bosch.
Сега аз имам въпрос. Някой знае ли каде е спийд камерата между Стара и Нова загора, в село Подслон или извън него?
Публикувано 01 март 2010 - 20:30
в селото около бензиностанцията вижда се
засега рекорда е около 180 но очаква подобрение
засега рекорда е около 180 но очаква подобрение
Публикувано 16 юни 2010 - 12:13
Къде мога си направя диагностика с KTS 560 в София.
Публикувано 18 октомври 2010 - 09:35
Здравейте,
A170 CDI автоматични скорости 2001 г. Преди няколко дни се появи F на дисплея там където се показва в какво положение е скоростната кутия D, N, P. След появяването на F губи мощност. Гася паля отново и всичко е нормално. За сажеление това ми се длучи още няколко пъти. Имате ли някакви идеи. Със сигурност е най добре да я закарам някаде за диагностика, но тъй като притежавам колата от скоро, препоръчайте ми къде в София могат да ми направят добра диагностика на автоматик? знае ли някой каква ми е скоростната кутия?
Благодаря ви предварително.
A170 CDI автоматични скорости 2001 г. Преди няколко дни се появи F на дисплея там където се показва в какво положение е скоростната кутия D, N, P. След появяването на F губи мощност. Гася паля отново и всичко е нормално. За сажеление това ми се длучи още няколко пъти. Имате ли някакви идеи. Със сигурност е най добре да я закарам някаде за диагностика, но тъй като притежавам колата от скоро, препоръчайте ми къде в София могат да ми направят добра диагностика на автоматик? знае ли някой каква ми е скоростната кутия?
Благодаря ви предварително.
Публикувано 30 юли 2011 - 10:15
Здравейте,
Отново проблем. Изгуби първа скорост. Свалих селектора на скоростите, припоих студените спойки, почистих оптичните сензори.Свалих отново модула за упрвление. Не е от електрониката. Намерих малко инфо из нета. Кутията не е с планетарни зъбни колела. Симултивна е на ръчна, като за всяка скорост се зацепват зъбни колела със съединителни дискове управлявани от клапаните. Някой да има добър гайд (алгоритъм), как се сваля скоростната кутия? Блгодаря предварително.
Отново проблем. Изгуби първа скорост. Свалих селектора на скоростите, припоих студените спойки, почистих оптичните сензори.Свалих отново модула за упрвление. Не е от електрониката. Намерих малко инфо из нета. Кутията не е с планетарни зъбни колела. Симултивна е на ръчна, като за всяка скорост се зацепват зъбни колела със съединителни дискове управлявани от клапаните. Някой да има добър гайд (алгоритъм), как се сваля скоростната кутия? Блгодаря предварително.
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни