Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Ел. Схема за свързване на климатикC180

• Please log in to reply
60 мнения по тази тема

#1 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 24 февруари 2009 - 20:26

трябва ми ел схема за свързване на климатик на мерцедес ц 180

Колега какво говорихме за начина по който се пускат темите?

Този пост е редактиран от Faca: 25 февруари 2009 - 14:12
Оправяне на БЕЗОБРАЗНО заглавие!

• 0

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 24 февруари 2009 - 20:27

трябва ми ел схема за свързване на климатик на мерцедес ц 180

Година?
Да не е климатроник?
Кое по - точно ти е проблематично? :flagMB new:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#3 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 24 февруари 2009 - 20:31

годината е 93 климатика смятам да го сложа сам но незнам как то4но да свържа кабелите

търсих нажсякаде никаде неможах да открия такава схема ве4е 4ак сън не ме лови :wacko: :wacko:
  • 0

#4 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 24 февруари 2009 - 21:04

Прикачен файл  DATA.bmp   98,83K   165 Брой сваляния

по добро при мен не става :flagMB new:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#5 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 24 февруари 2009 - 22:11

..работата е дълбока, когато не е ориг климатика.

първо ел. инсталацията на климатика е в един сноп с тази за цялата кола. значи, ще трябва да разцепваш инсталацията на колата донор, ако искаш да го правиш оригинално!.
отделно, имаш ли платката за парното+климатика, която стои зад копчетата??, Отделно имаш ли релето за следене на оборотите на компресора и на колянов вал?

ако НЕ, просто си направи пускането на компресора с on/off копче, пасващо на интериора. инсталацията разбирасе трябва да минава през през реле и да се командва от датчика за ниско налягане на фреон, а също да свържеш и вентилатора с датчика за високо налягане, а също и други екстри.

но ако искаш подробно инфо как се прави, ще обясниш ТУК, надълго и на широко, всичко. кво имаш и кво не, кво си монтирал и кво не и т.н..
  • 0

#6 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 25 февруари 2009 - 11:25

от колата донор съм взел компресора радиатора с перките цялата кутия заедно с вентилатора и филтъра трабите и кондензатор ли нещо такова на него има някакъв дат4ик с три кабела които варвят навътре към купето този дат4ик за оборотите незнаех каде се намира ако нямам такав дат4ик какво ще стане
  • 0

#7 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 25 февруари 2009 - 11:40

Кажи колата донор каква е ...... вземи на донора ВИН номера за да може да се намери схема ка там е било вързано.
Другото което е важно - ако може изкорми табалцето дет управлява климата - на 202 аз ще видя зор докат го направа а ати ако не си се занимавал с материята в чудо ще се видиш...
Та съветът ми е да идеш някъде на маистор ... механичната част -поставянето на компресора,тръбите и от сорта -шо годе се прави от средно разбиращ ,но с жиците е задача с ултра повишена трудност.
и последна препоръка- купи си нов филтър дехидратор и нов изпарител -филтара не струва много и изпарителя също но с нов изпарител ще имаш гаранция -3-4 години преди да се пукне което ще рече че ще спиш спокоино и няма да ти свалят таблото .
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#8 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 25 февруари 2009 - 16:47

механи4ната 4аст ще я направя просто нямам управлението и смятам да сложа едно коп4е горе над вратките дето е коп4ето за нагреватела за задното стъкло и оттам да се вклю4ва но незнам колко кабела да пусна до това коп4е каде да сложа реле после от компресора излизат три кабела от кондензатор ли е какво е едно кръгло с дат4ик на него стои зад левия фар и от там излизат три кабела отделно от перките още два за перките горе долу знам даже мисля 4е се слага още един дат4ик до този които измерва температурата тои е да вклю4и перките когато климатика не работи а температурата се вдигне и вси4ката тази върволица ме побарква
  • 0

#9 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 26 февруари 2009 - 11:26

Е аз ти казах че не е лесно но кат гледам ти си знаеш твоита - с чукче и тесла ..даваи да го кова. Тва не е пералня с копче включено -изключено - има определени условия които трябва да се спазят - та затова за да се радваш на климатик иди на маистор.
От тука нататък е твои проблема.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#10 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 26 февруари 2009 - 13:33

механи4ната 4аст ще я направя просто нямам управлението и смятам да сложа едно коп4е горе над вратките дето е коп4ето за нагреватела за задното стъкло и оттам да се вклю4ва но незнам колко кабела да пусна до това коп4е каде да сложа реле после от компресора излизат три кабела от кондензатор ли е какво е едно кръгло с дат4ик на него стои зад левия фар и от там излизат три кабела отделно от перките още два за перките горе долу знам даже мисля 4е се слага още един дат4ик до този които измерва температурата тои е да вклю4и перките когато климатика не работи а температурата се вдигне и вси4ката тази върволица ме побарква

ако не бързаш, ще ти нарисувам една ел.схема.
но ще е събота-неделя...
  • 0

#11 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 26 февруари 2009 - 13:42

няма проблем не е спешно аз още не съм направил механи4ната 4аст много ще сам ти благодарен ако ми нарисуваш схема
  • 0

#12 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 26 февруари 2009 - 13:48

Е аз ти казах че не е лесно но кат гледам ти си знаеш твоита - с чукче и тесла ..даваи да го кова. Тва не е пералня с копче включено -изключено - има определени условия които трябва да се спазят - та затова за да се радваш на климатик иди на маистор.
От тука нататък е твои проблема.

знам 4е не е пералня но мисля 4е с малко помощ от някои които е правил подобно нещо ще се справя пак и пералнята има много пове4е кабели от климатика
  • 0

#13 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 02 март 2009 - 16:33

днес свалих моята кутия на парното и сложих другата която е за климатик но има разлика в управлението тази която е с климатика има още клапи които се управляват с вакум и електромагнити та въпроса ми е знае ли някои кога трябва да се отварят тези клапи и как да ги свържа кам коп4ето за пускане на климатика или не и също вси4ките на веднъж ли се отварят
  • 0

#14 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 02 март 2009 - 21:39

забрави да го направиш за 1 ден...

надрасках една ел.схема
почвай да я разчиташ.
компресора ти има 3 кабела. 2 са за следене на оборотите--излишни са ти.
масата е през корпуса. подай 12V на всеки кабел и като чуеш -щрак--това е твоя.

разпознаваш ли силова от сигнална верига??
силовата я прави с по дебели проводници. ползвай НОВИ!
подбери бушоните. имаш празно място в бушонното.тези за вентилатора да са по 30А
за компресора 15А

а управляващия сигнал ще видиш от упътването на бушонното. пише си там AirCondition. макс 10А е. имаш го защото 1 бушон се ползва и за други неща, не само за клима.

управляваща верига за релета--5А

на дехидратора имаш 3 кабела--- можеби един от тях е захранване, а другите 2 са излизащ сигнал--Т.Е.-- кога имаш ниско и кога високо налягане.

клапите на 202 незнам кога и как сработват. но една от тях със сигурност е за рециркулация. разгледай коя за какво е.
само гледай да не са ти дали кутия за климатроник, че ще я връщаш

ако дотук НИЩО не разбираш-бегай на климатикаджия да ти направи инсталацията и да ти вземе 200лв...

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Scan1.JPG   362,11K   122 Брой сваляния

• 0

#15 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 03 март 2009 - 11:13

Бояне - да дам ли акъл за няколко грешки по схемата или да си мълча ?
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни