Много добро постижение и поздравления за здравите нерви!!!

P.S. Имам доста познати които твърдят, че е лудост да се кара с над 100км/ч по БГ пътища...

Публикувано 03 май 2011 - 19:49
Публикувано 03 май 2011 - 19:55
Публикувано 03 май 2011 - 20:38
одеве мислех да пусна коментар,че предишното видео със 7те минути ми се вижда фалшиво(в смисъл-има някаква драма със скоростомера)защото аз съм карал със 260 км/ч кола и пътя буквлано летеше под мен-да не говорим за страничните обекти които подминаваш-или пък маркировката на пътя...ама викам айде-не съм моторист-няма да разлайвам кучетата(само израз)-може пък и така да изглежда от мотор(въпреки,че няма никаква логика)...но след това видео на Хауси-е повече от видна разликата....Не е просто лудост ... тук няма пътища просто ... а онзи яко си апе каишката като го гледам
![]()
Ето и един от 0 до 299 за около 20 секунди:
http://www.youtube.com/watch?v=YSuneR_oLqQ
Публикувано 03 май 2011 - 21:27
Публикувано 03 май 2011 - 23:44
Ако си сериозно заинтересуван -или конкретно те интересува нещо....питайА после се питаме защо тийнейджърите се трепят по пътища с всякакви МПС-та!
П.С.
Някой да има клипче с демострации за избягване на опасни ситуации и инструкции за овладяване на излезло от контрол МПС? Аз каквото знам го знам от болезнен личен опит.
Публикувано 03 май 2011 - 23:56
Публикувано 04 май 2011 - 01:23
Аз имам личен опит по тая част, както казах болезнен. Клипчета съм гледал и съм бил на няколко тренировки с професионалисти. Като цяло инструкциите се покриват с клиповете, дали човек ще съумее да ги изпълни е друг въпрос, лошото е че никой не ги публикува тия клипчета и си учим децата как да се трепят, а не как да се пазят.Ако си сериозно заинтересуван -или конкретно те интересува нещо....питай
Имам някаква специализация по тази част...
клипчетата са подвеждащи в такива случаи..
Поздрави
п.п.-Навремето щях да правя цял раздел със подобни техники и всичко свързано със сигурноста,но материята е твърде обширна и със страшно много фактори и можеше да се получи вместо помощ-в някои случаи обратното-,,,и изобщо батак-щото и юридически нямаше да е издържано и т.н.,,,,
Но някога може и да се направи подобно нещо де...
Публикувано 04 май 2011 - 08:28
Публикувано 04 май 2011 - 08:42
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 04 май 2011 - 08:59
За съжаление, тук в БГ, няма подобни полигони.Само да добавя, че Driving Experience, на който ходихме в Германия миналата година, представлява това, което mradulov препоръчва да се направи на някой пуст път. Разликата е, че там го правихме на писта, която е оградена и средата е супер контролирана. Освен това заданията се изпълняваха с 50 различни автомобила от А класа през ML и GL до S и SL класи и наистина можеш да усетиш разликата от автомобилите. Освен това инструкторите (поне нашия) бяха с по 20 години опит в екстремно шофиране. Там имаше точно такива неща, като избягване на препятствие, спиране и завиване на хлъзгаво (със и без ESP), както и завойчета на змейка (от конуси) и големи завои на осморка... именно за да усетиш какво се случва с автомобила при различни ситуации. Бих казал, че беше колкото забавно, толкова и полезно.
Публикувано 05 май 2011 - 11:33
За съжаление, тук в БГ, няма подобни полигони.
Има курсове за бесопасно шофиране, ама цената им е убийствена, а според мен държавата трябва да ги субсидира.
П.С.
Илия, много ти завиждам за Driving Experience!
Публикувано 05 май 2011 - 14:09
Тая година като са записванията пак се ослушвайте, че да има място за нас
Публикувано 02 юни 2011 - 13:12
Публикувано 02 юни 2011 - 13:36
Mного готин пост. Със задно, аз правя следното....
- задно - резултат: презавиване, поднасяне на задница. реакция на водача: съединител(ако има, ако няма, някой с опит да каже) или газ с контролирран дрифт, аз не го владея, тъй , че някой с опит да се намеси.
- Възможни резултати:
- карате с подходяща скорост - няма проблеми, всичко си идва на мястото след съединителя(ако нямате съединител и нямате ЕСП, не четете тук).
- карате с неподходяща скорост - има проблеми и горното написано не помага(ЕСП, ако имате, също не помага - лошо, много лошо, имате нужда от много късмет). ....
...
Пробвал съм кола с предно на "задни кънки". Голям смях на полигон и голяма трагедия на жив път.
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни