Аерозолният лак за металици, върши ли същата работа
Поздрави
Posted 15 February 2009 - 21:46

Posted 15 February 2009 - 22:09
Говоря за тоя, който го продават, за ...корекцииНЕ!!!!!!!!!
![]()
Изобщо аерозолните ги забрави,за каквото и да е!
Купуваш само класически двукомпонентен лак-качествен!

Posted 15 February 2009 - 22:15
Говоря за тоя, който го продават, за ...корекции
Тоя другият - двукомпонентен лак с кво ще го пръскаме![]()
Май ще трябва и бояджийски пищов да купувам(само това нямам)
Поздрави
Posted 15 February 2009 - 22:47
Отиде си спокойствиетоЗнам,че само тва го нямаш!
Ама дали не е време да се сдобиеш с едно компресорче,и с пистолет....?
![]()
Споко-ще заливаме дървенията богато с лака-направо ще я поливаме!Е-половината ще отиде нахалост,ама много важно!

Posted 15 February 2009 - 22:54
Отиде си спокойствието
От утре, започвам да се оглеждам и за пищови
Тия на ток не вършат ли същата работа
Поздрави
Posted 15 February 2009 - 23:07
Аз си ремонтирах дървенията около скоростния лост.Като за основа започнах с писаното от 'бенц бос',но нещата се оказаха различни от 140-ката...Моята е 124 де.Първо никъкъв(ползвах два)препарат за сваляне на боя не подейства.Второ пукнатината беше и в дървото и от там стигнах до извода,че може би няма лак,а самото дърво е полирано.Трето осемте пласта на шпертплата се редуват през един,като последния е това което виждаш и той е напукан.За целта си слагаш противопрашна маска и с виброшлайв сваляш мнооого внимателно горните два слоя-напукания и следващия различен за да се открие тъмния слой.Не се опитвайте по-белия слой да го байцвате за да докарате цвета на махагона!Не става.Самия материал е някакъв порест и колкото и да го полираш не може да се докара до полужение за основа за лакиране-така че шкуриш два пласта.Тъмния слой е по-твърд и по-лесен за обработка,пък и това е твоят цвят.Аз лично ползвах двукомпонентен яхтен безцветен лак.Третирах на ръка според упътването и със скъпа четка.На около 4-5 слоя зашкурвах и пак лакирах,до 30 слоя.След това шкурих,минах с водна шкурка и занесох панелчето на бояджия да го полира.Това е.Резултата беше добър.След това обаче трябва много да се пази,защото се драска.Цялата работа с всички опити и поправки и съхнене ми отне една седмица.Успех!!!Taka e-вервай ми,Владек!Не е масив-шперплат,като последния(горен)слой е шарката...
Posted 15 February 2009 - 23:10
Абе трепам бълхата и продължавам напред, ма не остана место у тая виличка от железа и инструментиТи пък-бълха те ухапала!
Кво толкова-200-300лв. за компресорче и стотина лева за пистолет-кво му плащаш?!А,за колко неща ще ти върши работа,а...?
![]()
Тия електрически,вибрационни и прочие пръскалки и духалки ги забрави!

Posted 15 February 2009 - 23:27
Груба грешка е тия дървении да се шлайват с машина,а още по-лошо да се сваля лака със смивка!Ама то от Босса кво да очакваш...Аз си ремонтирах дървенията около скоростния лост.Като за основа започнах с писаното от 'бенц бос',но нещата се оказаха различни от 140-ката...Моята е 124 де.Първо никъкъв(ползвах два)препарат за сваляне на боя не подейства.Второ пукнатината беше и в дървото и от там стигнах до извода,че може би няма лак,а самото дърво е полирано.Трето осемте пласта на шпертплата се редуват през един,като последния е това което виждаш и той е напукан.За целта си слагаш противопрашна маска и с виброшлайв сваляш мнооого внимателно горните два слоя-напукания и следващия различен за да се открие тъмния слой.Не се опитвайте по-белия слой да го байцвате за да докарате цвета на махагона!Не става.Самия материал е някакъв порест и колкото и да го полираш не може да се докара до полужение за основа за лакиране-така че шкуриш два пласта.Тъмния слой е по-твърд и по-лесен за обработка,пък и това е твоят цвят.Аз лично ползвах двукомпонентен яхтен безцветен лак.Третирах на ръка според упътването и със скъпа четка.На около 4-5 слоя зашкурвах и пак лакирах,до 30 слоя.След това шкурих,минах с водна шкурка и занесох панелчето на бояджия да го полира.Това е.Резултата беше добър.След това обаче трябва много да се пази,защото се драска.Цялата работа с всички опити и поправки и съхнене ми отне една седмица.Успех!!!
Posted 15 February 2009 - 23:40

Posted 17 February 2009 - 19:15
Posted 17 February 2009 - 23:10
Posted 17 February 2009 - 23:55
Мое да е малка но до месец, мога да издържа под обсада(после ще трябва да прескоча до избите за ракийка)Владка щом ти е малко тясна виличката да вземеме да пратим една бригада /айдулани/да поизнесе малко белким се отвори място за бояджийното.
Май с потапяне няма да стане. Детайлите са лакирани само от горната страна. На 140 ми се види плътен материал.На124 не съм го заглеждал много-много, въпреки, че съм го свалял 10тина пъти)На 123-ката дървото е натурално. Дървесината е мека, светла с по тъмни жилки. Наистина лака е много дебел- предполагам че с пистолет няма да стане. Ще са необходими N брой ръце с междинно шлайфане. Вероятно ще се получи с няколко кратно потапяне в качествен двукомпонентен лак с шлайфане(с водна шкурка 2000 на 3М) след изсъхване между "ръцете" и накрая полиране. Мислих да пробвам такова нещо от любопитство но все не остава време. Ако някой се заиграе нека да сподели резултата.
![]()

Posted 18 February 2009 - 08:55
123-ката няма дървения около скоростите,за там говорим че е шпертплат.Тънките лайснички на таблото са от дърво.На 123-ката дървото е натурално. Дървесината е мека, светла с по тъмни жилки. Наистина лака е много дебел- предполагам че с пистолет няма да стане. Ще са необходими N брой ръце с междинно шлайфане. Вероятно ще се получи с няколко кратно потапяне в качествен двукомпонентен лак с шлайфане(с водна шкурка 2000 на 3М) след изсъхване между "ръцете" и накрая полиране. Мислих да пробвам такова нещо от любопитство но все не остава време. Ако някой се заиграе нека да сподели резултата.
![]()
Posted 22 February 2009 - 16:27
123-ката няма дървения около скоростите,за там говорим че е шпертплат.Тънките лайснички на таблото са от дърво.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users