Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпрос за печкатакак да я контролирам?

• Please log in to reply
36 мнения по тази тема

#1 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Бира, скара, плаж, море.
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 07 февруари 2009 - 15:39

Здравейте:)
Момчето, от което купих мерцедеса каза, че печката се включва автоматично при -5 (минус 5) градуса и топли май само мотора. Нямам блок за управление.
До колко е възможно това? Къде долу горе да огледам има ли или не таз печка и по какъв начин мога да я контролирам. Колата е w210 290TD от Австрия. http://www.mbclub.bg...showtopic=12140
Благодаря предварително.

---
Днеска легнах под колата, направих уж някакви снимки:)печката е webasto dw50 до колкото мога да видя от снимките (доста размазано, и отразена светкавица) как се контролира това чудо ? :)дали да не я сваля и почистя. С какво мога да я намажа против корозията?:)

• 0

#2 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2009 - 21:02

Линка ти не работи

Провери във форума, май имаше някъде, как трябва да работи печката на твоят модел кола

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#3 zoro61

zoro61

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2009 - 21:50

http://www.standkach...opages/pdf.html
  • 0

#4 Майсторо

Майсторо

Чирак

• Потребители на форума
  • 213 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W212 E 250 CDI 2011 ELEGANCE Е 290 TURBO DIESEL 1999 CLASIC
    NISSAN MIKRA 1.3 NCVT avtomatic
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2009 - 19:14

Колега като отвориш пепелника ще видиш едно копче вдясно . Снего можеш да изключиш печката или да я включиш . Това е единствения възможен контрол над нея. Печката се включва автоматично при 6 градуса и се изключва при 80 градуса
  • 0
НПубликувано изображение НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА

#5 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Интереси:Бира, скара, плаж, море.
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 12 февруари 2009 - 12:29

Колега като отвориш пепелника ще видиш едно копче вдясно . Снего можеш да изключиш печката или да я включиш . Това е единствения възможен контрол над нея. Печката се включва автоматично при 6 градуса и се изключва при 80 градуса

Благодаря и на двамата за инфото, НО нямам такъв бутон :) говорих с един колега с мерцедес като моят отново от Австрия и той ми обясни как стоят нещата :) Печката при +5 се пали при включен мотор и работи докато водата не вдигне 70градуса. На мен лично това не ми върши работа и мисля при свободно време и малко свободни пари да отида във Вебасто и да измислим някакъв друг контрол.
  • 0

#6 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2010 - 17:11

Благодаря и на двамата за инфото, НО нямам такъв бутон :) говорих с един колега с мерцедес като моят отново от Австрия и той ми обясни как стоят нещата :) Печката при +5 се пали при включен мотор и работи докато водата не вдигне 70градуса. На мен лично това не ми върши работа и мисля при свободно време и малко свободни пари да отида във Вебасто и да измислим някакъв друг контрол.

Здравей колега, искам да те попитам дали си направил нещо по въпроса с печката че и аз имам същия проблем имам печка но даже незная работи ли не работи ли и аз също няма бутон за включване.Ако няма управлвние за какво ми е тази пущина.......
Поздрави:)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#7 veni124

veni124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:
  • Град:Враца
  • Автомобил:
    W210 290TD

Публикувано 28 ноември 2010 - 19:55

Момци,не търсете под вола теле.Печките са ви като моята.Няма да намерите никъде управление за нея.Пуска се автоматично след стартиране на двигателя след 10 секунди и се чува как се развърта като реактивен двигател.Печката при мен работи когато температурата падне под +4градуса и спира когато двигателя направи 70 градуса.Тези печки ги има в различни изпълнения,някои са и с управление от таблото,но при вас и мен са напълно автоматични.Притежавам В210 290тд 96г. австриика.Това е всичко,стига да са изправни печките ви.
  • 0

#8 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2010 - 20:33

Момци,не търсете под вола теле.Печките са ви като моята.Няма да намерите никъде управление за нея.Пуска се автоматично след стартиране на двигателя след 10 секунди и се чува как се развърта като реактивен двигател.Печката при мен работи когато температурата падне под +4градуса и спира когато двигателя направи 70 градуса.Тези печки ги има в различни изпълнения,някои са и с управление от таблото,но при вас и мен са напълно автоматични.Притежавам В210 290тд 96г. австриика.Това е всичко,стига да са изправни печките ви.

Колега а да питам аз дали е възможно да се монтира допълнително управление за тая печка и къде.Защото чета из форума ама тея в Рея не им се занимава и аз бях звънял един път там ама някво мноо грубо отношение с клиентите.И най-важното е че ми казаха че не оправят печки на Мерцедеси.......бахти тъпото.
А също така искам да кажа,че аз не съм усетил да ми работи печка явно имам някакъв дефект за отстраняване.И ако тази печка няма управление какъв е ефекта от нея само ако ми работи при включен двигател,значи ще загрява малко по бързо...а може и много по бързо ама първо да си видя де ми е дефкта и тогаз.
Иначе се интересувам дали е възможно да се монтира управление....и стига да не струва майка си и баща си де :))
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#9 veni124

veni124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:
  • Град:Враца
  • Автомобил:
    W210 290TD

Публикувано 28 ноември 2010 - 20:58

Идеята на този модел печки е да ти загрее двигателя по-бързо.Единственото място за което знам,че се оправят с тях е в София в сервиза на Вебасто в кв.Враждебна.Намира се почти но Ботевградско шосе на 50м встрани,даже има и рекламен надпис.Там са хората с отговори на твоите въпроси.Хубаво е да направят една диагностика на печицата.
  • 0

#10 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 ноември 2010 - 07:55

Диагностика.........за нещо такова и аз си мислех.
Благодаря все пак колега :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#11 NikolovE290

NikolovE290

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 45 Мнения:
  • Автомобил:
    E290 ,170 Кончета

Публикувано 29 ноември 2010 - 17:59

Колеги на тези печки не може да им смениш контролера,те не могат да работят без да е запален двг. За да монтират нова и да ти сложат контролер във вебасто цената е около 2к .
  • 0

#12 Kalin2007

Kalin2007

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz S202 - C 220 CDI T-model, Elegance 1999g.
    Mercedes-Benz S204 - C 220 CDI T-model, Avantgarde 2008g.

Публикувано 29 ноември 2010 - 20:42

И аз да се включа като човек дето има такава печка. :-). Ако се поразровите по книжките с инструкции на пустите му коли, ще прочетете доста по въпроса. Накратко:
Единствения контрол по фабрично монтирана печка е с бутона за принудително изключване, който е или на централната конзола до скоростния лост или в гнездото на пепелника. Печката се включва при различни температури за различните държави, но общо взето около 5 до 8 градуса външна температура, и се изключва сама, когато работната температура на двигателя достигне 60 градуса. Има и модели, които позволяват дистанционно стартиране за предварително подгряване на купе и горивна система, но те са само за определени по-високи класове автомобили. А ако си я купувате и монтирате отделно е по-различно вече. Там не знам кой ще се наеме с правилния монтаж, че това чудо тегли автономно и директно нафта от резервоара. А иначе блока за управление е капсулован и не позволява някакви сериозни интервенции. Отделно като част не съм чул да го продават (а е възможно според мен). Изхода е - нова или втора ръка от моргите. При късмет цената на употребявана е около 180-200лв или нагоре.
  • 0
Публикувано изображение

#13 yuli

yuli

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    W210 CDI 2000г.

Публикувано 05 декември 2010 - 22:11

Здравейте колеги

Имам от скоро МБ E 220 CDI 2000г. искам да попитам за печката как работи с гориво от резервуара или е електрическа и къде точно се намира,имам копче за пускане до пепелника,но немога да разбера работили.Огледах от доло под десния калник но не видях тази гофрираната тръбичка която е описана във форума за ауспух на печката.Ако някой има снимки къде точно се намира ще съм му много Благодарен ,за да съм сигурен че си е на мястото/да не би някой добросъвестен търговец да си помислил,че няма да ми е необходима/ и ако е там и не работи да търся майстор.
  • 0

#14 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 декември 2010 - 08:25

Здравейте колеги

Имам от скоро МБ E 220 CDI 2000г. искам да попитам за печката как работи с гориво от резервуара или е електрическа и къде точно се намира,имам копче за пускане до пепелника,но немога да разбера работили.Огледах от доло под десния калник но не видях тази гофрираната тръбичка която е описана във форума за ауспух на печката.Ако някой има снимки къде точно се намира ще съм му много Благодарен ,за да съм сигурен че си е на мястото/да не би някой добросъвестен търговец да си помислил,че няма да ми е необходима/ и ако е там и не работи да търся майстор.

Колега здравей:) Значи за да си видиш твоята печка е нужно да свалиш кората под предната броня и ще я видиш точно там където си чел във форума, че се намира......под десния калник.Печката работи на нафта която сама си взима от резервоара-така са пригодени всички печки.Тези печки всяка от които е различно са настроени да се пускат и спират на определени температури,според зависимост от климата на стараната за която е произведена колата.Всеки пише, че по принцип се включват когато температурата падна под +5 градуса и работи докато стигне 70 градуса и си спира сама.Моята печка е направена да се включва на +2градуса и да спира на 60.Моята печка няма никакъв бутон за вкл/изкл.
Има печки като твоята каквато е само с бутон вкл/изкл, а другите си имат цял контролер за управление с часовник като можеш да определиш точен час кога да я пусне.
Твоя бутон е предполагам дали да ти е включена печката(което означава да се влючва на определената ремпература) или да е изключена(да не се включва)
Имайки предвид, че CDI двигателите по бавно загряват, а и това си е голяма екстра според мен не виждам смисъл да се изключва.
Трябва и да знаеш, че печката ти подгрява антифриза, и така колата загрява много бързо и почва да ти духа топло.
Моя съвет, ако при температура 0 градуса не усетиш по бързо загряване на автомобила ходи на диагностика ама да е Стар Диагноз и ще видиш какво е положението
Успех

• 0
Публикувано изображение

By Batev

#15 yuli

yuli

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    W210 CDI 2000г.

Публикувано 07 декември 2010 - 13:51

Ок
Вчера температурата беше -2градуса и печката не се включи,значи трябва да се ходи на диагностика.А печката до колкото разбрах трябва да се намира някъде зад халогена на бронята.
  • 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни