![Снимка](https://static.mbclub.bg/forums/uploads/profile/photo-thumb-4175.jpg?_r=1580924702)
Какво мислите за Windows Vista?
Започната от shotgun600, 26 яну 2009 - 17:07:21
40 мнения по тази тема
Публикувано 27 януари 2009 - 14:50
WindowsXP SP3 направен с хубави drivers е много по-добро решение от виста. По отношение на периферия се съмнявам да не може да си намериш XP drivers ако потърсиш, а по повод RAM-а също е въпрос на Updates, за да го разпознае.
ПС: Аз съм с лаптоп на няколко месеца, също с 4GB RAM и WindowsXP, мога да кажа, че съм много доволен. Само инсталацията на XP e малко повече играчка на по-нови машинки понеже трябва да и дадеш drivers за HDD-то
ПС: Аз съм с лаптоп на няколко месеца, също с 4GB RAM и WindowsXP, мога да кажа, че съм много доволен. Само инсталацията на XP e малко повече играчка на по-нови машинки понеже трябва да и дадеш drivers за HDD-то
![Публикувано изображение](http://img821.imageshack.us/img821/982/36920.png)
Mercedes-Benz W210 E 200 Elegance
Публикувано 27 януари 2009 - 14:58
Сигурен ли си,че няма да прецакам нещо?
Имам лоши спомени от пипане по неща на които пише boot и bios....
не би трябвало да се счупи нищо (поне на теория, но при кАмпютрите практиката и теорията често се разминават), но дори и да не може да boot-не винаги можеш да закачиш диска на друго PC и отново да върнеш старото състояние - разликата все пак са 4 символа в текстов файл
![:cool:](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/cool.gif)
Пиши смело - пробвано е на няколко конфигурации без проблеми
Публикувано 27 януари 2009 - 15:18
WindowsXP SP3 направен с хубави drivers е много по-добро решение от виста. По отношение на периферия се съмнявам да не може да си намериш XP drivers ако потърсиш, а по повод RAM-а също е въпрос на Updates, за да го разпознае.
Да и аз точно лаптоп си взех,но не очаквах инсталацията да е по различна от тази на настолния компютър.Излизаше ми син екран с някаква грешка от вида 07x000000000b (горе долу така изглеждаше),още при първата минута от инсталацията на XP,та се наложи да чета из нета какво значи.Оказа се че това е грешка,която излиза при неразпознаване на HDD.
4 дена се борих да го инсталирам,и накрая прочетох,че за да се подкара или трябва от BIOS да се изключи една опция AHCI и да се направи на IDE mode ,или на друг компютър да се свали инсталационен диск на XP и преди да се изпече,да му се вградят чрез една програма (nlite ли бешеее) дривери за HDD-то на лаптопа ми....Абе тегава работа,иначе преди на настолния комхютър правих преинсталация със затворини очи.
Та тази опция AHCI ,която създава проблема,до колкото разбрах е нова и позволява HDD да работи с по голяма производителност,отколкото като е в IDE mode,но това трябва да го потвърди някой разбирач.
Докато търсих как да си реша проблема,из нета видях че по цял свят има хора,които са пропищяли вече от това,но един път като го разбереш как става,после не е сложно.....
Публикувано 27 януари 2009 - 15:20
.... iMac с Mac OS X v10.5 Leopard и да забравя всякакви грижи за вируси, преинсталирания и бавно работещи уиндоуски системи. Сега единия ми компютър е AppleMac и съм го купувал през средата на 2005г. заедно с оригиналното двд с Mac OS X v10.4 Tiger, от както е купен не съм преинсталирал никога операционната система само си правя автоматичните обновявания когато се появат и досега никога не е забивал, хващал вирус или да почне да работи по бавно, за мен това истината.
Това е истината !!! Моят МАС е от 1994 година и преди 1 му падна май батерията. Преинсталиране, вируси? Непознати понятия.
Публикувано 27 януари 2009 - 19:36
колега шотгън600 - щом си с лаптоп наистина сериозно трябва да помислиш преди да си причиниш да му сложиш ХР.
Преди 2 години майкрософт реши да го набие на обикновения потребител и забрани на почти всички ОЕМ партньори (Делл, Тошиба, и др) да слагат ХР на лаптопите. ХР остава опция само за нетбуците (като Асус ЕЕ РС) които имат 1200мхц процесор и макс 2гб рам (и то едноканална)
ХР със СП3 дори аз ще се озоря да ти подкарам на лаптопа, именно поради AHCI драйверите които трябва да се сложат с ДИСКЕТА преди инсталацията на ХР (то ти казва в кой момент). Проблема е че AHCI драйверите се крият много от повечето производители и преди няколко месеца с един колега сме блъскали 1 седмица един Делл лаптоп за да му пуснем ХР. Накрая се отказахме и сложихме едно Убунто (което лети ма игри - кур а емулатори на слаб лаптоп не са опция щото искат 3гхц проц)
Моля ви не говорете още за уиндоус 7 защото това е бета версия която е основно ядрото на виста, като някой ПАРЧЕТА код са подменени с новонаписаните за новия уин, няколко сървиса са пуснати а доста са спрени (което е добре като цяло но има липси на функционалност). Не е лошо за ТЕСТ но не предлагайте да си го слага ОСОБЕНО човек който не е безкрайно на ТИ с компютрите като ОСНОВНА ОС!!!
Преди 2 години майкрософт реши да го набие на обикновения потребител и забрани на почти всички ОЕМ партньори (Делл, Тошиба, и др) да слагат ХР на лаптопите. ХР остава опция само за нетбуците (като Асус ЕЕ РС) които имат 1200мхц процесор и макс 2гб рам (и то едноканална)
ХР със СП3 дори аз ще се озоря да ти подкарам на лаптопа, именно поради AHCI драйверите които трябва да се сложат с ДИСКЕТА преди инсталацията на ХР (то ти казва в кой момент). Проблема е че AHCI драйверите се крият много от повечето производители и преди няколко месеца с един колега сме блъскали 1 седмица един Делл лаптоп за да му пуснем ХР. Накрая се отказахме и сложихме едно Убунто (което лети ма игри - кур а емулатори на слаб лаптоп не са опция щото искат 3гхц проц)
Моля ви не говорете още за уиндоус 7 защото това е бета версия която е основно ядрото на виста, като някой ПАРЧЕТА код са подменени с новонаписаните за новия уин, няколко сървиса са пуснати а доста са спрени (което е добре като цяло но има липси на функционалност). Не е лошо за ТЕСТ но не предлагайте да си го слага ОСОБЕНО човек който не е безкрайно на ТИ с компютрите като ОСНОВНА ОС!!!
Публикувано 27 януари 2009 - 19:43
Е и аз се озорих,докато разбера как се пуска инсталацията при AHCI режим,но го направих.
С програмата nLite се вграждат, в новозаписвано CD на XP, драйверите за HDD (които между другото се намират трудно) и после с вече изпеченото и mod-нато дискче на Xp,врайверите автоматично се качват на лаптопа заедно с останалите, които са му нужни и инсталацията се осъществява.
Но забелязвам,че ми работи нестабилно и си мисля дали не е от това,че 1гб рам е блокиран и затова да прави проблеми.Често забива или се ресталтира сам.Вируси нямам....
Например,ако сега пожелая да качча Vista,ще трябва ли да се вграждат драйвери и при нея или тя след като е по-нова,ще ги има в себе си?
С програмата nLite се вграждат, в новозаписвано CD на XP, драйверите за HDD (които между другото се намират трудно) и после с вече изпеченото и mod-нато дискче на Xp,врайверите автоматично се качват на лаптопа заедно с останалите, които са му нужни и инсталацията се осъществява.
Но забелязвам,че ми работи нестабилно и си мисля дали не е от това,че 1гб рам е блокиран и затова да прави проблеми.Често забива или се ресталтира сам.Вируси нямам....
Например,ако сега пожелая да качча Vista,ще трябва ли да се вграждат драйвери и при нея или тя след като е по-нова,ще ги има в себе си?
Публикувано 27 януари 2009 - 20:28
...Мисълта ми е ,има ли опция за classic view стил на всичко или постоянно ще имам разни дразнещи 3D прозорци,които се въртят във всички посоки и т.н...
Изклчи всичките тези "красоти" и ще се оправи.
Както каза и Кранк и седмицата не е за изхвърляне въпреки че е бета още.В интерес на истината лети повече от Глиста.
Публикувано 27 януари 2009 - 22:51
Хиляда човека по такава тема ще дадат 1000 мнения!
Аз пък съм имал проблеми с XP само на EEEPC защото беше със SSD, вместо HDD и XP нямаше драйвъри за тоя диск. Странно защо на два DELL лаптопа, на два Toshiba, на един Lenovo Thinkpad и на 5 Prestigio през последната една година не съм имал НИКАКВИ проблеми с инсталирането на Windows XP x32? Ще уточня, че DELL със сигурност имаше AHCI на дисковете!
Двете Toshiba нямаха драйвъри за WiFi и за още куп неща. Айде, нещата тръгнаха с драйвърите за Vista и под XP, ама WiFi така и не отлепи. И понеже лаптопът е произведен 2008 година и е сертифициран за Vista - производителите изобщо не са се хабили да пишат драйвър за XP! Обаче държа да отбележа, че XP си работеше и се инсталираше без проблеми и без грешки.
Това с OEM-а за XP не го разбрах - виждал съм стотици лаптопи с OEM лиценз на XP - от къде се е взел според теб?
За седмицата - алфата беше изключително стабилна, бетата е още по-добре. Не виждам защо да не се използва от когото и да било. Windows инсталиран само с guest account е точно толкова хубав, колкото и Ubuntu. Само дето никой не си пуска guest и иска да лепи и да маже по ОС-а, а после да пита защо не работи? Как за последните 7 години съм инсталирал Windows само веднъж и продължава да работи? Може би проблемът не е баш в Windows, а в неправилната му употреба? Обаче навлизаме в едни спорове, които ми е писнало на оная работа да ги водя, така че вече ми е все едно - който каквото иска - това ползва.
Аз пък съм имал проблеми с XP само на EEEPC защото беше със SSD, вместо HDD и XP нямаше драйвъри за тоя диск. Странно защо на два DELL лаптопа, на два Toshiba, на един Lenovo Thinkpad и на 5 Prestigio през последната една година не съм имал НИКАКВИ проблеми с инсталирането на Windows XP x32? Ще уточня, че DELL със сигурност имаше AHCI на дисковете!
Двете Toshiba нямаха драйвъри за WiFi и за още куп неща. Айде, нещата тръгнаха с драйвърите за Vista и под XP, ама WiFi така и не отлепи. И понеже лаптопът е произведен 2008 година и е сертифициран за Vista - производителите изобщо не са се хабили да пишат драйвър за XP! Обаче държа да отбележа, че XP си работеше и се инсталираше без проблеми и без грешки.
Това с OEM-а за XP не го разбрах - виждал съм стотици лаптопи с OEM лиценз на XP - от къде се е взел според теб?
За седмицата - алфата беше изключително стабилна, бетата е още по-добре. Не виждам защо да не се използва от когото и да било. Windows инсталиран само с guest account е точно толкова хубав, колкото и Ubuntu. Само дето никой не си пуска guest и иска да лепи и да маже по ОС-а, а после да пита защо не работи? Как за последните 7 години съм инсталирал Windows само веднъж и продължава да работи? Може би проблемът не е баш в Windows, а в неправилната му употреба? Обаче навлизаме в едни спорове, които ми е писнало на оная работа да ги водя, така че вече ми е все едно - който каквото иска - това ползва.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 27 януари 2009 - 22:54
VISTA!
The best!!!
Поздрави
The best!!!
Поздрави
![:4036:](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/4036.png)
![Публикувано изображение](http://media.snimka.bg/0975/008205158.jpg)
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 28 януари 2009 - 00:27
Илия, без да се впускам в спорове които и на мен са ми омръзнали точно там където и на теб ![;)](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/wink.gif)
Не споря че ХР е стабилно като скала и за лаптоп не е лошо решение (моя делл е точно с ХР). Но е факт също така че както ти отбелязваш ония не си праят работата да пишат драйвери за ХР, а те за съжаление са различни от тия за глиста и ако имаш екзотична екстра както ти казваш вифи - забраш![:)](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
За ОЕМ - политиката на майкрософт е задължаване на производителите да продават лаптопи (и машини) само с глиста. Без изключения. Ако си видял лаптоп с оригинално ХР - моля те кажи ми марката и ми посочи магазина - имам 3ма шушумиги дето ми реват за лаптоп с ХР - дирекшън ги пращам да си купуват!
Седмицата - окей стабилна. Ти колко време ще караш с тестов уин? Виждам че мразиш преинсталациите (както и аз) - и като излезе след 1 г ше тряаа го махаш нали? Е къде е смисъла да слагаме уин за 1г? Точно както и теб, при мен на лаптопа уиндоуса е от 2003та, на настолната машина се задържА 2 пъти по 3 години а на гейм машината Вистата е на 18 месеца. В работата тамън напрайх 3години с уиндоусчето и харда изгоре (без пълен бекъп ест
). Та затва седмицата й е рано и е само за тест.... щото ако ше си я правя както на мен ми аресва ше искам да е финална та да не ми се налага реинстал след туй
![;)](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/wink.gif)
Не споря че ХР е стабилно като скала и за лаптоп не е лошо решение (моя делл е точно с ХР). Но е факт също така че както ти отбелязваш ония не си праят работата да пишат драйвери за ХР, а те за съжаление са различни от тия за глиста и ако имаш екзотична екстра както ти казваш вифи - забраш
![:)](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
За ОЕМ - политиката на майкрософт е задължаване на производителите да продават лаптопи (и машини) само с глиста. Без изключения. Ако си видял лаптоп с оригинално ХР - моля те кажи ми марката и ми посочи магазина - имам 3ма шушумиги дето ми реват за лаптоп с ХР - дирекшън ги пращам да си купуват!
Седмицата - окей стабилна. Ти колко време ще караш с тестов уин? Виждам че мразиш преинсталациите (както и аз) - и като излезе след 1 г ше тряаа го махаш нали? Е къде е смисъла да слагаме уин за 1г? Точно както и теб, при мен на лаптопа уиндоуса е от 2003та, на настолната машина се задържА 2 пъти по 3 години а на гейм машината Вистата е на 18 месеца. В работата тамън напрайх 3години с уиндоусчето и харда изгоре (без пълен бекъп ест
Публикувано 28 януари 2009 - 11:25
При повечето хора Win не изкарва една година главно защото както каза Илия никoй не си прави потребителски акаунт а пердаши с администраторски и става цапалок.Каквото джамче мигне с надпис "натисни тук" се натиска... Пък и преинсталацията на Win е елементарна и хора които си ползват машините за интернет и табла и да слушат музика няма значение дали ще преинcталират често,губят един-два часа и всичко е ОК. Я тръгни за спорта да си преинсталираш Linux или *UNIX и после три дена да конфигурираш на ново,ааа не мерси. Аз пък винаги съм съветвал хората става ли дума за Win да си правят кефа с него и да го инсталират,преинсталират,качват XP,Глиста,7 и всякакви тестови алфа и бета версии,да си правят системи сингъл и дуал буyт като така ще свикнат да сравняват и най-важното да вникнат в самата идея на машината.Като се омаже голяма работа,преинстал и всичко си е ОК стига да има бекъп на музика филми и документи или да са на отделен дял.Много мразя да се насажда страх в хората не прави това и онова че да не се омаже компа.И кво като се омаже,поне знаеш защо.Иначе компютъра става една машина която да ти е притеснено да я използваш да не объркаш нещо.Жената например неможе да си инсталира или деинсталира програма,но безпроблемно може да преинсталира Win XP на дуал boot система с Linux или Соларис без да загуби и една песничка като ако омаже нещо с Grub си фиксва MBR-а и слага Win бyyтлоyдера и си работи на XP докато се прибера....мразиш преинсталациите (както и аз) - и като излезе след 1 г ше тряаа го махаш нали? Е къде е смисъла да слагаме уин за 1г?...
Публикувано 28 януари 2009 - 13:03
Аз между другото все още ползвам Windows 2000, но имам втори boot с XP от около две години насам. Така че стар ОС няма - има неумение да се ползват. Май ще мина перманентно на XP, не за друго, ама 2000 вече излезе от поддръжка. А може и направо на Vista да се метна
Иначе вкъщи има няколко XP, една виста и една седмица, ама там сяда кой не го мързи и затова се преинсталира често.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 28 януари 2009 - 15:03
... Пък и преинсталацията на Win е елементарна и хора които си ползват машините за интернет и табла и да слушат музика няма значение дали ще преинcталират често,губят един-два часа и всичко е ОК....
Аз пък ги преинсталирам за по 5-10 мин. барабар с целият необходим софт (Офис-мофис, рар, зип, адобе и т.н. )
![:cool:](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/cool.gif)
Публикувано 28 януари 2009 - 18:49
е тва е проблема с екс пи на новите лаптопи. Хем дееба 1 час отговарях на тъпите въпроси на кретена от ДЕЛЛ съпорта, хем оня ми изпрати директни линкове от Dell за драйверите на лаптопa и хуй. Точно както и при вас драйвери за вифи-то и за камерата не бачкаха, а пък без вифи нема смисъл!
![:kill_myself:](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/kill_myself.gif)
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 28 януари 2009 - 19:20
Е моя е MSI и има драйвери за всичките операционни системи.Много съм доволен и нямам грижи.
Между другото имам въпрос относно поддръжката!!Всички знаете,че PC-то трябва периодично да се отваря и почиства от мъховете и прохоляка.
Как се прави при лаптопа тази профилактика?
Между другото имам въпрос относно поддръжката!!Всички знаете,че PC-то трябва периодично да се отваря и почиства от мъховете и прохоляка.
Как се прави при лаптопа тази профилактика?
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни