Помагаите днес си блъснах мерджанаw202 класик 1996
Започната от Богомил, 17 яну 2009 - 20:35:59
48 мнения по тази тема
Публикувано 26 януари 2009 - 18:27
Колеги да не отварям нова тема че ще се повтори с тази на колегата.Днес както си чаках на един светофар едно момченце така хубаво се мушна между мен и колата до мен.Застрахователите"Армеец"писаха нова врата,нов пластмасов праг,нов мигач на калника,боя на калника и ремонт и боя на корпуса на огледалото.Утре ще я вкарам в доверен сервиз на "Армеец"-Лъки Джем. :cry_:
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
Публикувано 28 януари 2009 - 20:17
Публикувано 31 януари 2009 - 23:46
Вени в най-скоро време ще напиша за тъй наречените търговци из форума , неискам всички да ги слагам под един знаминател , най-лошото че моята одисея продължава немога да си намеря читав преден ляв калник без мигач . Помагаите колеги ако имате инфо за някоя морга във вашият град . Колата немога да е оправя вече сумати време .
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum
"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.
"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.
Публикувано 16 юли 2009 - 16:36
Вчера ми се наложи пак да заведа щета в Армеец.Надрани врата и калник с ключ.Отивам аз там пиша каквото там било и казвам искам колата да я правя в доверен сервиз.От там ми отговарят може при положение че поемеш 23%от стойността на ремонта :shock: Викам й ама как така нали е пълно каско.Да ама предишната щета е за много голяма стойност.Е колко е голяма?Калник за ремонт и боя,нова врата,нов праг и нов мигач.Сервиза е издал фактура на стойност 2198лв.Как ви се струва на вас?Ако удара беше по цялата страна на колата можеше да е ТОТАЛ
Публикувано 16 юли 2009 - 21:43
така е, щото след последната щета, не си доплатил отново за пълно каско.
Малко е тъпо но: след като са ти платили веднъж 2200лв, това означава че са платили 23% от цялата стойност на колата. следва ти да платиш на тях отново 23% от стойността на каското, за да може при следващ инцидент да имаш ново 100% каско.
сега в момента имаш 77% каско
Малко е тъпо но: след като са ти платили веднъж 2200лв, това означава че са платили 23% от цялата стойност на колата. следва ти да платиш на тях отново 23% от стойността на каското, за да може при следващ инцидент да имаш ново 100% каско.
сега в момента имаш 77% каско
Публикувано 17 юли 2009 - 08:06
Тук има нещо гнило!
Доколкото разбирам първата щета, колегата martom, би трябвало да се покрие от ГО на "мушналото се" момченце, което би трябвало да запази 100% от твоето каско. Поне такава е логиката, стига все пак КАТ да не са ти приписали вина в ПТПто.
Аз имах случай при който кола пред мен давайки назад ми отнесе предната решетка и фар, КАТ си писаха акт на виновника и моето каско си остана непокътнато. Имах проблем с "доверения" сервиз, който се пробва да ми пробута менте решетка и ако не се бях "разсърдил" и обяснил, че тази решетка не я плащат те, както би се случило при щета на паркинг, щях да си остана с ментето.
Моят съвет е да разчовъркаш лай...то!
Доколкото разбирам първата щета, колегата martom, би трябвало да се покрие от ГО на "мушналото се" момченце, което би трябвало да запази 100% от твоето каско. Поне такава е логиката, стига все пак КАТ да не са ти приписали вина в ПТПто.
Аз имах случай при който кола пред мен давайки назад ми отнесе предната решетка и фар, КАТ си писаха акт на виновника и моето каско си остана непокътнато. Имах проблем с "доверения" сервиз, който се пробва да ми пробута менте решетка и ако не се бях "разсърдил" и обяснил, че тази решетка не я плащат те, както би се случило при щета на паркинг, щях да си остана с ментето.
Моят съвет е да разчовъркаш лай...то!
Публикувано 17 юли 2009 - 10:27
Те не са ми изплатили 2200.Сервиза в който я закарах да я оправят е издал на Армеец фактура на стойност 2200лв.Както и да го смяташ това е не реално висок ремонт.Според мен е нарочно завишена фактурата че при следваща щета да не платят пълната стойност на ремонта.А иначе след щетата не съм до застраховал колата.
Публикувано 17 юли 2009 - 10:37
Те не са ми изплатили 2200.Сервиза в който я закарах да я оправят е издал на Армеец фактура на стойност 2200лв.Както и да го смяташ това е не реално висок ремонт.Според мен е нарочно завишена фактурата че при следваща щета да не платят пълната стойност на ремонта.А иначе след щетата не съм до застраховал колата.
Колега -разбирам те напълно-разбира се че е нереално-мислиш ли,че по експертна оценка,щяха да ти платят 2200лв?!?!?
Щяха ако беше тотална щета,да не говорим,че тази шитня с дозастраховането я видях за сефте в армеец(не знам -сега сигурно и другите са се научили)
Помниш ли зимата кат се видяхме там? Еми за счупеното стъкло-авангард (около 170лв без монтаж в БС) тези ми дадоха 69лв!! Кобрата в която щях да ида ако имаха сини стъкла иска 135лв.....Значи в БС не ме пускат,в Кобра нямат такова стъкло-ми дай да му фърлим 69лв-сигурно ше му стигнат....неам думи
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 17 юли 2009 - 10:45
Сещам се разбира се.Не знам защо го оценяват на 69лв.твоето стъкло като на приятел с Поло 92г.му дават 100 от Бул Инс
Публикувано 17 юли 2009 - 11:02
Няма значение,намерих го в морга,монтирах си го,а тези 69лв.ми покриват горивото покрай всичките разправий и ходене по морги(но не и стъклото и загубенити раб.дни).Ясно е,че едва ли ще подновя полицата си там.Що за каско е това при положение,че без да си виновен те карат да доплащаш ремонта си?!?! Към ДЗИ съм се насочил,но ще проуча как стоят нещата-по добре да се плаща по скъпо каско,и да са коректни,отколкото евтинко,но после да ги спонсорирам допълнително
п.с. Мисълта ми беше,че армеец не са това,което бяха и скоро ще последват съдбата на Бул инс,а именно - голям отлив на клиенти...
п.с. Мисълта ми беше,че армеец не са това,което бяха и скоро ще последват съдбата на Бул инс,а именно - голям отлив на клиенти...
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 17 юли 2009 - 15:25
Колега аз съм в ДЗИ и изобщо не съм доволен. Ако искаш инфо прати ЛС.Към ДЗИ съм се насочил,но ще проуча как стоят нещата-по добре да се плаща по скъпо каско,и да са коректни,отколкото евтинко,но после да ги спонсорирам допълнително
Поздрави!
Публикувано 17 юли 2009 - 17:10
Такааа...различни застрахователи различни айдуци,преди два месеца наНексията на баща ми му платиха за преден джам и предна броня 630.28лв. във Алианц,а аз не мога да я продам за 550лв.
Death Metal Fan
Публикувано 17 юли 2009 - 17:12
Колега и аз да се включа!В момента имам 2 коли към ДЗИ и изобщо не съм доволен от тях!Щом ми изтече каското веднага се махам от тях!!
По мой изчисления, ДЗИ плаща към 50% от стойността на ремонта!
Един мой приятел имаше скоро щета - надрани зверски с ключ (може би) - преден калник,2 врати,заден калник и багажник!Дадоха му 260лв! СМЯХ!! (колата е bmw 3 98-99g.)
Един мой приятел имаше скоро щета - надрани зверски с ключ (може би) - преден калник,2 врати,заден калник и багажник!Дадоха му 260лв! СМЯХ!! (колата е bmw 3 98-99g.)
Публикувано 17 юли 2009 - 17:17
Е това батка си е чиста подигравка,добър майстор взима за леки щети и боядисване 130-150лв на детайл.Колега и аз да се включа!В момента имам 2 коли към ДЗИ и изобщо не съм доволен от тях!Щом ми изтече каското веднага се махам от тях!!
Death Metal Fan
Публикувано 17 юли 2009 - 17:21
Все пак не отговори според КАТ, ако изобщо сте ги викали, имаш ли вина за ПТПто или не. Ако е не-тогава би трябвало щетата ти да се смята за регресивна и твоят застраховател да си покрие ремонта от ГО на виновника. Не мога да твърдя със сигурност дали е така при всички застрахователи, но това е справедливия принцип. Иначе за какво е задължителната ГО? Ако си нямал каско и момченцето се е врязял в теб - вика се КАТ, установява се вината и ГО на момченцето ти плаща ремонта/друг е въпроса колко % ще покрие/.
Ако си му взел нещо на ръка и си го пуснал да се спасява, а ти си завел щетата "на паркинг" - няма за какво да се сърдиш.
При втората ти щета - резки и тн, за които твоя застраховател няма от къде да си възстанови "загубите" извършени при отремонтирането, освен, което е малко вероятно - да са хванали извършителя на деянието на "местопрестъплението". Тогава ремонта е изцяло за сметка на застрахователя и е нормално да платиш добавък, чрез който покритието ти се възстановява на 100%.
Като те посъветвах да разровиш-виж първо имаш ли основание за това.
Успех!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни