Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Сваляне на панел на климатроник

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#16 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 декември 2008 - 18:20

Доколкото разбрах от моето проучване, тези LCD екрани нямат спойки, а са монтирани с гумени проводници. Това са едни гумички, в които има надлъжни контактни пластини. Гумичките се полагат между стъклената част на LCD панела, където са контактите му и печатната платка, където също има контакти. Проблемът е, че тези гумички се спаружват с времето, от промяна на температурата, от влагата във въздуха и от стареенето на каучука.

Аз освен на климатика имам и ето такъв проблем:

Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение

Казаха ми, че в София имало някакъв майстор, който ги ремонтирал, ама още не съм ходил - време не ми остава. Пък и нещо не съм много сигурен колко точно пипа тоя майстор... Ще видим.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#17 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 25 декември 2008 - 19:41

Илия - наи вероятно е поокислена платката на таблото -попринцип контактите трябва да са златни ама знам ли ....
Мога да ти пратя гумички но от други изделия -в смисъл размера може да е друг, ние не правим тва табло.
Наи рано мога да пратя около 19 .01.2009
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#18 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 декември 2008 - 22:01

Мерси за предложението, но това табло е нещо, което нямам особено желание да разглобявам...
Предпочитам процедурата да я свърши някой с повече опит.

Има много неща, които пипам, обаче преди 2 месеца разглобих две табла за ремонт и знам колко фина работа са. Е онези две ги сглобих и даже работят, а стрелките показват почти точно, но...

Виж, панелът на климатика има счупени копчета. В момента в който успея да го издавя от таблото, така или иначе ще претърпи процедура по разглобяване за да бъде дарен с нови бутони, може да хвърля едно око и на LCD-то... ако се окаже, че и там проблемът е в гумичките на панела, ще ги снимам, ще взема размери и ще ти пиша, макар че съм сигурен, че и тук се намират по специализираните магазини такива неща :)

Но тази процедура ще се случи напролет, като се затопли времето, за да не остана без парно и реотани на задното стъкло преждевременно и в най-големия студ :) Дотогава имам да си играя с компютъра в колата :) КАто начало трябва да нагодя екрана, така че има с какво да си начеша крастата :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#19 kavarnatv

kavarnatv

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Град:Каварна
  • Автомобил:
    W210 - 2002г
    W168 - 1999

Публикувано 26 декември 2008 - 18:51

Мерси за предложението, но това табло е нещо, което нямам особено желание да разглобявам...
Предпочитам процедурата да я свърши някой с повече опит.

Има много неща, които пипам, обаче преди 2 месеца разглобих две табла за ремонт и знам колко фина работа са. Е онези две ги сглобих и даже работят, а стрелките показват почти точно, но...

Виж, панелът на климатика има счупени копчета. В момента в който успея да го издавя от таблото, така или иначе ще претърпи процедура по разглобяване за да бъде дарен с нови бутони, може да хвърля едно око и на LCD-то... ако се окаже, че и там проблемът е в гумичките на панела, ще ги снимам, ще взема размери и ще ти пиша, макар че съм сигурен, че и тук се намират по специализираните магазини такива неща :)

Но тази процедура ще се случи напролет, като се затопли времето, за да не остана без парно и реотани на задното стъкло преждевременно и в най-големия студ :) Дотогава имам да си играя с компютъра в колата :) КАто начало трябва да нагодя екрана, така че има с какво да си начеша крастата :)

Това с гумичките го има в ръчните часовници и детските играчки тука такива измишльотини няма като го отвориш ще видиш!
  • 0

#20 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2008 - 18:26

Илия взимаш едно нинтендо от илианци за 3-5 кинта и му сваляш "гумичките".Изрязваш ги финно по размера на старите,само че малко по широки и монтираш.Няма начин да не стане.Направил съм много ноки от старите(с монохромен дисплей) и са нямали никакъв проблем,но ако е с мека "найлонова" врързка-забрави.Май се прави и тогава ама незнам точно.Там вече Вени ша ти помогне.Той знае как ;)
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#21 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2008 - 20:23

Аз и двете знам как сеу сменят. Освен това на долния етаж, под моя офис, има сервиз за компютри, ама истински сервиз, не дето сменят частите с нови, като се скапе, а РЕМОНТИРАТ, така че на ми е проблем. Проблемът е, че не искам да разглабям таблото (особено механичните стрелки), което работи перфектно, за да си оправя тъпия часовник, при положение, че имам часовник и на ръката и на двата GSM-а :)

Щото съм разглабял сума табла и знам каква гадна играчка е свалянето и връщането на стрелките без да мръднат показателите! Това се прави в сервиз, където имат апаратура за калибриране на измервателните уреди. Иначе е гаражна работа и няма да си подложа таблото на такова нещо!
  • 0

#22 dpower

dpower

Чирак

• Потребители на форума
  • 133 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-1996 Е300D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 януари 2009 - 18:51

Ч.Н.Г.
Номера на LCD дисплея е TOSHIBA TC9525F, но не мога да намеря цена,
а продавачи има много, като потърсиш в 'GOOGLE'.....
  • 0
Публикувано изображение

#23 kavarnatv

kavarnatv

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Град:Каварна
  • Автомобил:
    W210 - 2002г
    W168 - 1999

Публикувано 02 януари 2009 - 18:37

Ч.Н.Г.
Номера на LCD дисплея е TOSHIBA TC9525F, но не мога да намеря цена,
а продавачи има много, като потърсиш в 'GOOGLE'.....

Ч.Н.Г. dpower .Честита на всички ,здраве и късмет през 2009г.
Да си карате Мерчовците!
Мерси за инфото ,спести ми едно отваряне!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни