Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Сваляне на панел на климатроник

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#1 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2008 - 13:22

Такъв тип крушки за мигачи имат не само осрам.
Виждал съм и филипсови но цената ми се видя непоносима и някак неоправдана...

И аз това казвам - мноу скъпи... иначе добре изглеждат...

Когато свалиш панела на климатроника, ще съм много благодарен ако споделиш опит.
Аз също трябва да го свалям но по съвсем други причини.

Е ще споделя, ама не излиза. Панела ми е от тия правоъгълните със самодиагностиката. Вади се с ключовете за Becker-а... Ключове имам, панела се отключва, излиза 4 - 5 милиметра и дотам. Опира някъде в нещо и не мърда повече, а ме е страх да не счупя махагона около него, та гледам да не напъвам много. Иначе изгорялата крушка му е малкия дерт - двата бутона AUTO са счупени, ама нали се сещаш - само бутони не продават, трябва цял панел, а струва майка си и баща си, та ще го сваля, ще се повихря с поялника и ще сменя пуканките на бутоните. А куцото е, че сега без бутоните AUTO - все едно съм с обикновен климатик, а не климатроник. А тия бутони се ползват и за стрелки при самодиагностиката. А бе куца работа, какво да ти разправям.

Ако някой знае как се сваля махагончето около панела - да свирне, че ми бръкна в здравето тая работа!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#2 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 24 ноември 2008 - 16:27

Ми моя махагон е леко пукнат от предишния собственик и много малко ми трябва за да го сменя - освен да го жертвам :)
Майтапа настрана: на мен ми трябва да го сваля за да се пробвам да го модвам заради печката ама в тоя кучешки студ проекта отива по дяволите.
Иначе панела е същия. Дори с удоволствие бих взел един втора употреба но не знам колко ще ме резнат за него.
А и ключ за сваляне на Бекера няма, та ще видим.
Изобщо който квото направи по въпроса - доклад тука ;)
  • 0

879897.png

#3 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2008 - 17:21

Отделих двата коментара за работата по панела на климатроника в отделна тема, щото нямат много връзка с анкетата за акция "Светлини", а има потенциял да се родят важни неща в темата.

Относно панела, свалянето му и купувнето на старо. Гледах в Ивая - моя панел там нов струва 680 лева. Имай предвид, че тези панели само изглеждат еднакви в различните модели, но не са еднакви. Една от видимите разлики е, че на S класата панела има два отделни бутона отгоре посредата - за вътрешен цикъл и за филтър с активен въглен. Моя модул има само вътрешен цикъл, щото нямам такъв филтър. Та с две думи има разлики в панелите.

А сега се зачетох в англоезичните форуми и се оказа, че освен ключетата имало някакви болтове отвътрешната страна, което се развиват, като се извади касетофона... това вече е гадно!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#4 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2112 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2008 - 19:25

А сега се зачетох в англоезичните форуми и се оказа, че освен ключетата имало някакви болтове отвътрешната страна, което се развиват, като се извади касетофона... това вече е гадно!

На предишната ми S класа W140 съм го вадил панела точно с двете пластини за махане на оригиналното радио, нямаше никъде винтчета, единствено опират скобите които са отгоре за заключване на двете букси и създават малко впечатление че не може да се извади, но като се дръпне излиза без проблем. Същото съм го правил и на Е320 W210 - на тая кола съм го махал панела (абсолютно еднакъв с на W140 защото и двете коли имат активен въглен) защото сменях крушката която осветява и нямах никакъв проблем. Като съм разглеждал панелите никъде не видях да имат места за болтове единствено се държат на двете контри които са отстрани.
  • 0

#5 psychopath

psychopath

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 20V 150h.p Seat Ibiza 1.9 TDI 131 h.p 03' 6 speed

Публикувано 24 ноември 2008 - 21:57

Здравейте колеги,гледам ви че пишете за панели на климатрониците та и аз имам проблем с моя-изчезват му половината цифри,като го натисна от едната страна се появяват отново.Поръчах на братовчед ми,който работи в Холандия панел на климатроника за W202-то ми,но като ми го докара се оказа,че е за W210 купе и ми стана много кофти,защото дръпнах 100 евро назад(толкова го платил там) и сега смятам да му търся към 150лв. или да го заменя за панел за W202,но да не му изчезва половината дисплей.По принцип се сваля само с пластини,няма болтчета и тем подобни.Ето снимки и как изглежда самия панел:Прикачен файл  24112008134.jpg   75,61K   137 Брой сваляния Прикачен файл  24112008135.jpg   78,23K   118 Брой сваляния Прикачен файл  24112008136.jpg   122,01K   97 Брой сваляния
  • 0
Публикувано изображение

#6 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2112 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2008 - 22:03

Здравейте колеги,гледам ви че пишете за панели на климатрониците та и аз имам проблем с моя-изчезват му половината цифри,като го натисна от едната страна се появяват отново.Поръчах на братовчед ми,който работи в Холандия панел на климатроника за W202-то ми,но като ми го докара се оказа,че е за W210 купе и ми стана много кофти,защото дръпнах 100 евро назад(толкова го платил там) и сега смятам да му търся към 150лв. или да го заменя за панел за W202,но да не му изчезва половината дисплей.По принцип се сваля само с пластини,няма болтчета и тем подобни.Ето снимки и как изглежда самия панел:

Твоя е модел за кола без активен въглен.
Ето така изглежда другия модел:

Публикувано изображение
  • 0

#7 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5571 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2008 - 22:11

Здравейте колеги,гледам ви че пишете за панели на климатрониците та и аз имам проблем с моя-изчезват му половината цифри,като го натисна от едната страна се появяват отново.Поръчах на братовчед ми,който работи в Холандия панел на климатроника за W202-то ми,но като ми го докара се оказа,че е за W210 купе и ми стана много кофти,защото дръпнах 100 евро назад(толкова го платил там) и сега смятам да му търся към 150лв. или да го заменя за панел за W202,но да не му изчезва половината дисплей.По принцип се сваля само с пластини,няма болтчета и тем подобни.Ето снимки и как изглежда самия панел:Прикачен файл  24112008134.jpg   75,61K   137 Брой сваляния Прикачен файл  24112008135.jpg   78,23K   118 Брой сваляния Прикачен файл  24112008136.jpg   122,01K   97 Брой сваляния

На наща 140ка панела е абсолютно същия.. Аз имам едно друго питане.. има ли друг вариант да се свали въпросния панел ,че нямам щипки от Бекер..
Пустия му климатроник - червената стрелка от лявата страна. .трябва да се натисне зорлем за да вдигне 1 градус на горе !
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#8 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2008 - 22:46

Здравейте колеги,гледам ви че пишете за панели на климатрониците та и аз имам проблем с моя-изчезват му половината цифри,като го натисна от едната страна се появяват отново.Поръчах на братовчед ми,който работи в Холандия панел на климатроника за W202-то ми,но като ми го докара се оказа,че е за W210 купе и ми стана много кофти,защото дръпнах 100 евро назад(толкова го платил там) и сега смятам да му търся към 150лв. или да го заменя за панел за W202,но да не му изчезва половината дисплей.По принцип се сваля само с пластини,няма болтчета и тем подобни.

Тоя прилича да е като моя... Аз освен проблема с бутоните имам несветещи пиксели на екрана. Ако всичко му работи и ако не си го продал, като идвам към Варна, може да го взема, ама само ако му свети всичко на екрана... иначе моя и сега си работи нормално.

На наща 140ка панела е абсолютно същия.. Аз имам едно друго питане.. има ли друг вариант да се свали въпросния панел ,че нямам щипки от Бекер..
Пустия му климатроник - червената стрелка от лявата страна. .трябва да се натисне зорлем за да вдигне 1 градус на горе !

E-e-e-e..., Бате, нали знаеш, че имам ключета за Бекер... ела в сряда със 140ката и ще го свалим... пък белким сколасаме и моя да го свалим!
  • 0

#9 kavarnatv

kavarnatv

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Град:Каварна
  • Автомобил:
    W210 - 2002г
    W168 - 1999

Публикувано 21 декември 2008 - 16:45

Ами някой да знае цена на панел с бутон за акт. въглен ,на моя не светят няколко сигмента.
Изваждането е много лесно.Пластините са лесни за направа ,може и без прореза който е на оригинала.
  • 0

#10 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2008 - 14:26

Ами някой да знае цена на панел с бутон за акт. въглен ,на моя не светят няколко сигмента.
Изваждането е много лесно.Пластините са лесни за направа ,може и без прореза който е на оригинала.

Ако кажеш номер на панела, мога да проверя цена в Ивая...
Моят панел е без активен въглен (той климатика е такъв), предполагам, че този с въглена не е много по-скъп...
  • 0

#11 kavarnatv

kavarnatv

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 - 2002г
    W168 - 1999

Публикувано 24 декември 2008 - 00:43

Задължен съм.
210 830 32 85 на външен вид е като на "TOP"
Благодаря предварително!
  • 0

#12 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 декември 2008 - 00:48

Ще го проверя, но след 6 януари, щото магазините вече не работят...
Предполагам не ти е много спешно :)
  • 0

#13 kavarnatv

kavarnatv

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 - 2002г
    W168 - 1999

Публикувано 24 декември 2008 - 01:11

Нееееее!
Весели празници!
  • 0

#14 dpower

dpower

Чирак

• Потребители на форума
  • 133 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-1996 Е300D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 декември 2008 - 19:25

Бих добавил още един № 914 0010 214, може да се използва при търсене под каталожен № на BOSCH, a модела без активен въглен е с № 914 0010 177.
Гледал съм в Английско предаване, че при недействащи пиксели на LCD без значение на какъв модул, климатроник, радио-касетофон или друг, се подменя дисплея чрез запояване.
Моят дисплей също има неработещи пиксели, и търся информация как да се сдобия с такъв, ако някой знае, да пише! Крачетата на дисплея са 44бр.
Наздраве!
  • 0
Публикувано изображение

#15 kavarnatv

kavarnatv

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 - 2002г
    W168 - 1999

Публикувано 25 декември 2008 - 15:31

Бих добавил още един № 914 0010 214, може да се използва при търсене под каталожен № на BOSCH, a модела без активен въглен е с № 914 0010 177.
Гледал съм в Английско предаване, че при недействащи пиксели на LCD без значение на какъв модул, климатроник, радио-касетофон или друг, се подменя дисплея чрез запояване.
Моят дисплей също има неработещи пиксели, и търся информация как да се сдобия с такъв, ако някой знае, да пише! Крачетата на дисплея са 44бр.
Наздраве!

А ,случайно да си погледнал номера на чипа.Аз направих тази глупост-не го записах!
Toshiba беше ама после....Сетих се после ,че индикацията е статична затова има толква крака и
може управлението да заминава.Защото като гедах как са защипани и заляти изводите ,трудно е за
вярване че контактуват лошо - основният проблем LCD дисплеите!

Честита Коледа !
Наздравеее!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни