Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Угасна и нежелае да запалисъединител , първа , гас и огасна в задръстването

• Please log in to reply
69 мнения по тази тема

#1 Naseto

Naseto

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Mercedes-Benz

Публикувано 17 ноември 2008 - 18:49

Здравейте колеги ,
в моменти като този много се радвам за този форум и за професионалните ви мнения , за което и благодаря .
Колата по-точно е 124 200 СЕ , 122к.с. , '90г. , газова уредба няма , та карам си в задръстването и колата започна да губи обороти , давам и малко гас , тя огасна , запалих я отново , работи около 5 мин , като през това време и подавах гас примерно 1500 об. , тресешесе ,незнам как точно да го опиша просто сякаш и свършва бензина(стрелката показва малко под средата ) и повече изобщо не запали . Стартера си върти , просто не пали . Чаках си пътна помощ 2 часа , накрая ме докараха пред блока , където и оставиха колата ... мъртва на габарити ...
Незнам дали има нещо общо , но ме работи (от 20 дни ) и предно-дясно ел.стъкло , работи нагоре ,но неиска да се сваля :(
Дали на някой му се е случвало нещо подобно (според търсачката на никой )или има представа какво се повреди или изобщо нещо по въпроса ?
Предварително ви благодаря за отговорите и насокмите :)

Този пост е редактиран от hektor: 29 ноември 2008 - 10:03
преместена от Общ форум за М.Б.

• 0
Публикувано изображение

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 18:55

Бензин или филтрите,сипи и малко спирт в резервоара или някакьв химикал за обиране на водата,сипи и 5 литра и вьрти.

И пиши какво е сменяно по колата - свещи,филтри,дистрибутор....................
  • 0
.

#3 Naseto

Naseto

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:08

Бензин или филтрите,сипи и малко спирт в резервоара или някакьв химикал за обиране на водата,сипи и 5 литра и вьрти.

И пиши какво е сменяно по колата - свещи,филтри,дистрибутор....................

Ами всичко е сменяно на 10 000 км , до новата смяна на консумативи остават 2000 км. ,дистрибутор незнам какво е , но колата си я поддържам и никога не съм имал особенно сериозни проблеми с нея , сменена е и клапата на дебитомера преди около 4000 км , също така не е карана цялото лято , но бях оставил половин резервоар в нея , след 4 месеца покои запали от раз и вече съм минал около 1500 км , зареждам бензин95 от шел .
  • 0
Публикувано изображение

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:17

Пьрво трябва да си сигурен,че имаш гориво вьтре и че горивото е читаво.Да не и е сипал някой келеш нафта,че и такива случаи има?
  • 0
.

#5 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:22

Помпа???? Симптомите са на недостиг на бензин ....... От веднъж да умре ...... А като дадеш на контакт,качва ли бензин,чува ли се???? ....... Дистрибутор е онова от което излизат кабелите за цилиндрите(то това е капачката,ама ориентировъчно) ;) ........... Пробва ли пак да я запалиш,след като я остави пред вас?????
  • 0

#6 Naseto

Naseto

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:29

Немисля ,че са ми сипали нафта , защото от последното зареждане вече минах 300 км , но дали е чисто горивото е вече друг въпрос и само шел и Господ знаят отговора :)
Мисля си утре да посетя един сервиз в стрелбище на улица нишава евентуално за диагностика , това е възможно наи-близкият сервиз , защото и без това предвижването ще е много трудно .
Миналата година по същото време неможеше да държи 800 оборота , като е студена и всичко се оправи с настроиване на горивната смес , надявам се и сега така да стане .
  • 0
Публикувано изображение

#7 Naseto

Naseto

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:33

Помпа???? Симптомите са на недостиг на бензин ....... От веднъж да умре ...... А като дадеш на контакт,качва ли бензин,чува ли се???? ....... Дистрибутор е онова от което излизат кабелите за цилиндрите(то това е капачката,ама ориентировъчно) ;) ........... Пробва ли пак да я запалиш,след като я остави пред вас?????

Да чува се помпата как качва бензин , но както казваш ти , работеше за последните 5 мин сякаш не и достига бензин ,давам гас , тя огасва и трепери цялата ,това се случва и в движение малко преди кулминацията . Ще погледна дистрибутора , но ако не се е откачила някоя лула , друго немога да направя зажалост .
  • 0
Публикувано изображение

#8 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz CL500 (C215)
    Mercedes-Benz C200 Kompressor (W203).

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:40

Ами имах такъв проблем на 190-ката! И след диагностика се установи, че от качестевното гориво- Запушена цедка, която влиза в главата на инжекциона, механични частици в електрохидравличния датчик(онова черно блокче на инжекциона), и задръстени дюзи на ижекциона! Виж ги, имам и добър майстор, ако искаш пиши по-нататък да ти дам координати!
  • 0
Публикувано изображение

#9 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:45

Сипи и поне 5 литра и я пробвай пак.Не я знам тая кола колко ти харчи ма 300 километра от последното зареждане не са малко,а казваш,че сочи половина или с един резервоар трябва да минаваш поне по 600 километра по тая логика и..........................немаш Тунджа да ти кажа аз,сипи и вьрти.
  • 0
.

#10 Naseto

Naseto

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:49

Ами имах такъв проблем на 190-ката! И след диагностика се установи, че от качестевното гориво- Запушена цедка, която влиза в главата на инжекциона, механични частици в електрохидравличния датчик(онова черно блокче на инжекциона), и задръстени дюзи на ижекциона! Виж ги, имам и добър майстор, ако искаш пиши по-нататък да ти дам координати!

Звучи ужасно ,дано на никои не му се случва . След диагностиката ще имам по точна информация и съответно ще пиша в темата . Интересно ми е горе долу за какви пари разреши твоя проблем ?
  • 0
Публикувано изображение

#11 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:54

Жесток проблем имах приятелю с такова палене на 190-2000 i
Отначалота прекъсваше от време-на време
После престана и да върви на бензин(само на газ)
Каво ли не гледах но не и не
Смених помпа, филтър и нищо
(кошмар не виждан и сънуван ти казвам)
Източих бевзина от резервуара в едно пластмасово тубе и, кво да видя
Петмес, гадост, вода и ......тиня(тук-таме бензинец)
Цяла лето се мъчих и накрая
Смвалих резервуара и на пароструйка
Изтече такава гнъст, че си немаш на идея
Смених филтъра(за пореден път)
Исуших, сложих и напълних бензинец и о.....чудо
Моторчето заработи, като ново
(от тогава на тая бензинджийница не ....стъпвам)

Поздрави
:4036:
  • 0
Posted Image
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#12 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:56

Залагам на потенциометър .......... Наско извинявай!!!!!!!! Около 400-500 за нов такъв неоригинален(имаше в мобилето.....) На кое викаш клапа на дебитомера???? Я прегледай тази тема http://www.mbclub.bg...showtopic=14215
  • 0

#13 Naseto

Naseto

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 19:57

Сипи и поне 5 литра и я пробвай пак.Не я знам тая кола колко ти харчи ма 300 километра от последното зареждане не са малко,а казваш,че сочи половина или с един резервоар трябва да минаваш поне по 600 километра по тая логика и..........................немаш Тунджа да ти кажа аз,сипи и вьрти.

за моментра немога да отида до бензиностанцията , но ще се обадя на някои приятел за да ми услужи и ще опитам , леле надявам се да си прав иначе харчи 10 дълго и 15 градско , показва ми малко под средата , но попринцип забелязвам че от средата до долу стрелката пада значително по-бързо за разлика от мах до средата .
  • 0
Публикувано изображение

#14 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 20:03

15 на 100 градско,минал си 300 или около 45 литра и е малко под средата.Резервоара и е 70 литра или мммммммммммммм бензинец трябва да има.
  • 0
.

#15 Naseto

Naseto

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 20:05

Залагам на потенциометър .......... Наско извинявай!!!!!!!! Около 400-500 за нов такъв неоригинален(имаше в мобилето.....) На кое викаш клапа на дебитомера???? Я прегледай тази тема http://www.mbclub.bg...showtopic=14215

Клапата ми я показаха преди да я сменят , една кръгла метална без дупки по нея , защото на старата имаше дупки , доколкото разбрах колата е карана на метан в италия и за това е била различна . Смениха я в сервиза на Петко на ул. "братя миладинови" . Иначе направо ме уби с тоя потенциометър ,надявам се да грешиш :)
  • 0
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни