Аз се извинявам за офтопика, но вчера и аз скърших един диференциал... все пак при мен причината е обеснима: бях с диференциал от 2.3 с блокаж сложен на 3-литров мотор на 0,7 бар-а! Смятах че няма да ми се случи т.к. Боян кара 500ЦЕ със същия диф... но при мен издържа 200км.
Порпринцип искамд а задам въпрос към жорето: Жоре засега ще сложа стария ми, който е отворен и си е от мояо си мотор с големите полуоски и т.н. , да мисля ли за нещо по силно занапред? Ти правил ли си нещо иноивативно отдоло както сега смяташ да направиш със скоростната кутия или?
Аз един диф сгънах още докато беше атмосферка 2.5-16в, това беше преди 6-7 години, тогава го смених пак с диф от 2.5-16в и до момента не съм имал проблеми с него. Според мен слагай твоя диф няма да имаш проблеми.
моя грам не го жаля... и то поне 5000км вече. Газ+спирачка доста често..
Даже се мъчих да го счупя... няма братко, дори и луфт не му се е появил, нито пък виене. Самоче е на 200хил + нови масла като взех колата.
Пепи според мен си взел диф милионник, с паднала циментация или луфт. (луфта се появява в оста на сателитните колелца и при по-голям зор се чупи точно там.) отвори го и ще разберем.
Не забравяй ,че ти си с автомат и той малко или много играе като буфер....а и не е изключено на Sers колата да прави повече НМ от тоята нищо че е 5л в8 .
Боянски ,интересно ми е как твоята кола я караш със спирачки от 2.3 , ти си го казвал с плътните дискове (не вентилираните) .Сега и за диференциала , айде той е константа в нашите случай. Ама това е на 5 литра мотор и явно не му даваш газ , както ние даваме . За спирачките 284мм вентилирани 2 спирания от 200 и ги палиш. Да не говорим да спускаш някоя планина.
От каране до каране има разлика, също така зависи и колко често се кара. Една вечер от интерес почнах да броя колко старта съм засичал миналата година на моя само с гтек-а (обикновенно 0-200+км/х).....сигнах до 50 и ми писна , а изминатите км за една година са на 17000
П.П. и в заключение, кола която се кара се чупи...еле па наще дето са на сумати години и доста по-мощни ....
Този пост е редактиран от joreto: 21 април 2013 - 17:38