Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

GPS що е тоимали почва у нас

• Please log in to reply
137 мнения по тази тема

#16 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 август 2008 - 01:10

М-да... онуй престижио е именно с iGo софтуера. Картата си е вградената му карта на България. В София се спрявя относително добре. Обаче миналата седмица ходих на язовир Голям Беглик. По магистрала Тракия първо се опита да ме изведе през Нови хан и Елин Пелин, аз не се поддадох, после се опита да ме изведе на Костенец (по стария път), но аз и там не се поддадох. Накрая каза да завия за Велинград (което е правия път)... В едно от селата съвсем се изгуби. На излизане от селото се ориентира. Като влязох в тунела на магистралата, макарче има опция да не се обърква, веднага изпищя, че е загубило GPS сигнала. После установих, че просто на картата изобщо не е маркирано, че там има тунел. Накрая, като пристигнах на язовира, установих, че целия гьол на картата е изчертан с над 500 метра отклонение на юг, което ебава мамата и смисъла на всичката навигация. Иначе бях приятно изненадан да видя, че дори черният път (по-скоро утъпканата пътека) по брега на язовира също я има в кратата, макар и да е с 500 метра отклонение. Проверих - в картите на Google и Yahoo целия язовир също е отместен бая - явно грешката е някаква генерална. И друг проблем, който възникна е, че дали щото картата не е добра, дали щото антената не лови добре, но на места ми казва да завия след 300 метра, а аз вече съм на кръстовището. Иначе в дефилето Септември - Велинград си пуснах 3D View и като на състезание си виждах на екрана какъв завой следва - колко е остър, колко е дълъг... изобщо позиционирането в този район беше изключително прецизно и беше истинско удоволствие да се шофира с тая глезотийка.

Извод: май и аз ще си купя Garmin :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#17 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 09 август 2008 - 19:00

М-да... онуй престижио е именно с iGo софтуера. Картата си е вградената му карта на България. В София се спрявя относително добре. Обаче миналата седмица ходих на язовир Голям Беглик. По магистрала Тракия първо се опита да ме изведе през Нови хан и Елин Пелин, аз не се поддадох, после се опита да ме изведе на Костенец (по стария път), но аз и там не се поддадох. Накрая каза да завия за Велинград (което е правия път)... В едно от селата съвсем се изгуби. На излизане от селото се ориентира. Като влязох в тунела на магистралата, макарче има опция да не се обърква, веднага изпищя, че е загубило GPS сигнала. После установих, че просто на картата изобщо не е маркирано, че там има тунел. Накрая, като пристигнах на язовира, установих, че целия гьол на картата е изчертан с над 500 метра отклонение на юг, което ебава мамата и смисъла на всичката навигация. Иначе бях приятно изненадан да видя, че дори черният път (по-скоро утъпканата пътека) по брега на язовира също я има в кратата, макар и да е с 500 метра отклонение. Проверих - в картите на Google и Yahoo целия язовир също е отместен бая - явно грешката е някаква генерална. И друг проблем, който възникна е, че дали щото картата не е добра, дали щото антената не лови добре, но на места ми казва да завия след 300 метра, а аз вече съм на кръстовището. Иначе в дефилето Септември - Велинград си пуснах 3D View и като на състезание си виждах на екрана какъв завой следва - колко е остър, колко е дълъг... изобщо позиционирането в този район беше изключително прецизно и беше истинско удоволствие да се шофира с тая глезотийка.

Извод: май и аз ще си купя Garmin :)

Иля,
Не се замотавай с престижи и други играчки
Гарминчето за сега си е номер едно за БГ
Бъка от карти за Гармин в...... европейски машаб
В БГ става истинска истерия с карти за нашата мила Родина и то за....... Гармин
Започва голяма надпревара сред драскачите на карти за БГ и то се с хубави и точни карти
За Гармин сега е рай .... по нашите земи
Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#18 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 09 август 2008 - 19:26

Владек Симбиан е операционна система, нещо като виндоуса ти.
Нокиа е желязото, демек самия GPS приемник и телвизора на който гледаш къде си.
Телефона е съвсем между другото.
Накрая идва софтуера, който ти визуализира картата и ти казва къде да завиеш така, че да се изметкаш най-зрелищно от моста.
Аз ползвам Sygic Drive, има TomTom или Route66.
Викат му навигационен софт.
Тези 3 са най-известните за горната комбинация между този хардуер и операционна система ( Нокиа & Симбиан ).

Онуй нещо за което то говорех, че изглежда много красиво и удобно за цъкане се нарича iGo и пак е навигационен софт.
Работи само на операционни системи Уиндоус и разните ми джобни пецета, които го ползват.
Мобилен, ама уиндовс ;)

Тва за общата култура.

Сега ако трябва да изпадам в подробности, след известен период на тестове, след сравнение с нуви 250 има неща, които не ми харесват.
Аз ползвам v5.50514 Build: 0/630D
Ползвам SanDisk 4GB Micro SDHC карта с гарантиран минимален трансфер от 2MBps.

- Бавно преизчисляване на маршрута. Трябват му средно над 15 а в някой случаи и 20 секунди.
А понякога го няма и минута.
- Лошо организирана работа с POI. Веднъж въведенo POI в една категория, след това не може да бъде преместено в друга.
- Понякога в режим на рутиране, ако спра в една точка рутиращия енджин губи престава за последната посока.
И започва да преизчислява, защото си мисли, че съм се отклонил от маршрута. Най-често решава, че съм застанал обратно и ми предлага алтернатива за обратен завой.
За щастие рядко се случва.
- Докато софта е в режим на рутиране, показва само текущата позиция и не мога да преместя картата в страни.
Мога само да променя мащаба.

Това са ми негативните впечатления.
Ще се кача и TomTom тези дни и ще драсна някой ред и за него в последствие.

Но каквото и да си говорим - Гармина си е гармин, пък бил той и 250 ;)
И няма как да е друго яче - хората работят върху него да прави това и основно това.
Всеки един дивайс правен за конкретна цел си върши работата много по-добре отколкото такъв, дето може да прави няколко различни неща.
Нормално е.

Дълга лекция ми дръпна
Нали си далеч от мисълта , че ще я разбера от първо четене
На последната сбирка при Комитите , Краси500 ме атакува с няква машинка и в интерес на истината - доста ми хареса
Явно трябва да покълва доста из страниците на "нета" , за да ти се озъбя
Блгодарско пич за инфото
Поздрави
п.п. Стиснал съм здраво .... "ръкавицата" :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение

#19 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 09 август 2008 - 20:30

За ползване в Бг – наистина засега Гармин е наи напред по отношение на другите. Това се дължи еднинствено на факта че има софт с които се обработват картите и голяма група ентусиасти от БГ се занимават да оправят кривите БГ карти.Иначе гарминския софт е на 3 място за мене.
Та след тия увод да допаллня леко лекцииката на Еспер.

В навито (без значение какво е – покет ПЦ,ГСМ,и т.н)има 2 неща-
1-апликеишън софт –тва е софта дето калкулира,води ,рерутва ,говори и т.н.
2-карта-картата не е нищо друго освен база данни.
Та след като съм тествал поне 10 апликешана –засега по добър от ТомТом няма. Както и да го погледна –оптимизиран е отвсякъде.Има ли свясна карта –няма грешка.
Тествал съм лично все в страни дет картите са ок –Немско,Франция,Испания,Италия,Ирландия,Англия,Канада –никакви грижи.Дефект е че няма карти за Бг –но хората си казаха-интереса калати феса-Бг е малак пазар и ни е все тая. Последното инфо е че картата на Бг и други от източна европа страни на Sygic Drive е от Телеатлас а казват че била добра ,та ни остава да се надяваме че Томтомаджиите може да се излажат и да купят тая карта . Допалвам –съвсем на скоро вече има и ТомТом вер.7 (апликешан софта ) за Вин Мобилен и с него могат да се ползват новите карти (вер. 7.Х а и доколкото прочетох по форумите и вер.8.х вече)
Иго – фаворита на Илия- Бива го по причина че тия от Иго се напават да правят карти даже и за индиански страни вкючая и БГ. Обаче с тва му се изчерпват предимствата-а недостатъци много- тва чудо яде процесорен ресурс кат ламя златни ябълки а и 1 камара други дървении има.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#20 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 09 август 2008 - 22:07

......................
За Гармин сега е рай .... по нашите земи
Поздрави

Та това казах и аз brpi
Надам се да дойде по-бързо ......утре
За сега Гармина е на почит , но ......за сега
Нека да се понапрегнат и великите умове на навигацията , така щото и БГ да се радва на хубави и точни карти

В Сони ми казаха ,че БГ е бонус към Европа(имам и Сони ......със добра и подробна карта на София и някои туристически дестинации по морето , но много бегли)

Преди сумати години на Боровец, в "кабинката" за Маркуджиците една англичанка ми каза , че е довела приятелката си в БГ за да види как е в "Ориента"
Казах и ,че сме в Европа а тя ми атговори - ....ммм...да,да...- "Предориента"

Като искат да инвестират и печелят в БГ , нека я ....... покажат - та колкото и малък пазар да е (за сега)
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#21 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 10 август 2008 - 02:10

Mi пак да се включа съвсем некомпетентно :)
Аз пък си взех tom tom one XL-авто навигация-това е единствената екстра която дзверо нямаше а си трябва-чудна играчка е -обаче смятам ,че трябва човек да внимава със оптимизиращия софтуер-или тва дет ти чертае маршрута-ползвам го в Ню Йорк-големО град големУ чудо-и пак ме прекарва някои път през два пъти по дълги пътища -ама тва го осъзнах чак като почнах даминавам и през други места и разбрах колко по бързо е -и другото дразнещо е ,че измерва времето от точка А до точка Б по някакви вградени парамтери за скорост-и понякога трябв да мина 5 мили и ми показва 12 минути=а аз го минавам за 45 минути....ама трафик кво да се прави-иначе е хубава и полезна машинка-иначе имам и нокия Н 95 но не съм ползвал навигацията-сега смятам да си взема и айфон-новия с навигацията или ако има айтъч (същото кат айфона ама пез телефон) и ще си ходя като гламав с 3 джипиес устройства....а едно време си спомням ,че ако искам да стигна до някъде си купувам карта-въоръжавам се с търпение и тръгвам...скоро ще стане така че ако си забравя телеофна в нас ще изпадна в нервна криза и силна депресия....мамка му и модерен свят....
най накрая ке се ядошам...ке си купам некоя къща у некое село дето нема жива душа(има такива из родопите).ке си зема една пушка с няколко хиляди патрона..и ке си живеем като пещерняк..и ш съм щастлив мамка му...
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#22 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 10 август 2008 - 14:14

.............................
най накрая ке се ядошам...ке си купам некоя къща у некое село дето нема жива душа(има такива из родопите).ке си зема една пушка с няколко хиляди патрона..и ке си живеем като пещерняк..и ш съм щастлив мамка му...

Ке ми пуснеш GPS координати на ЛС
Па я ке додам да пийнем по некое вино
Ке утепаме некой звер та ...... на скарата и .......маай яко мърша с лук
Ке стане.......табора отлита към небето
Еее ......да го е-ем у животу
(от вътре ми иде - обажда се природата у мене)
:friends: :beer:
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#23 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 11 август 2008 - 16:32

Пичове, голяма работа в тва навигацията, ей!
В момента съм в Италия и за сефте ползвам навигация за нещо наистина смислено.
До Италия ми прожектира разни неща ама никой не му обръща внимание - няма какво да се обърка.
В Италия обаче баба си е емало... Особено след 18 часа езда и една кофа редбули.
Без да си кривя душата, ако нямах под ръка такава джаджа щях да се затрия още като слязох от аутобана към Триест.
Един единствен път във Венеция проспах тва, де'т ми думаше и изпуснах отбивката.
По някаква щастлива случайност тая грешка ме качи отново на аутобана към Падова и Болоня.
Плановете ми бяха да не се качвам на аутобана а да щъкам по адриатическото крайбрежие.
А грешката всъщност се оказа вярна щото така спестих около 100км, 2 и повече допълнително часа път, които всъщност нямаше да мога да понеса.

Да не говорим как щях да си намеря адреса във Флоренция.
Подсказка - НИКАК.
Или с час телефонни разговори - тук английски говорят много малко хора и няма кой да питаш.

Картата на Sygic Drive за Италия се оказа много подробна и актуална.
Дори ми направи впечатление, че ограниченията на скоростта по извънградските пътища са актуални!
Из градовете кръговите движения ( много си падат талянците по тях ) са нанесени и предупреждава предварително на кое отклонение да се изнесеш от него...
Намери ми директно улицата и номера. Е, 20-30метра разлика но аз и на това съм адски доволен.
Дупе да ми беше яко ако разчитах само на конвенционални методи...

За Хърватска и особено за Сърбия е доста схематична.

Словенската май е ОК. Колко ОК обаче ще се разбере на връщане като се забия в Любляна.
Мерак ни е да разгледаме тоя град.

Та така - явно не само гармин може да върши реална работа ;)

Много сън доволен от този софт и дваж по-доволен, че устисках да не клъвна преди тръгване и един гармин.
Не че е лош - пази боже.
Просто в моя случай щяха да са си 700лв хвърлени на вятъра.
  • 0

879897.png

#24 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 11 август 2008 - 18:36

Пичове, голяма работа в тва навигацията, ей!
В момента съм в Италия и за сефте ползвам навигация за нещо наистина смислено.
До Италия ми прожектира разни неща ама никой не му обръща внимание - няма какво да се обърка.
В Италия обаче баба си е емало... Особено след 18 часа езда и една кофа редбули.
Без да си кривя душата, ако нямах под ръка такава джаджа щях да се затрия още като слязох към Триест.
Един единствен път във Венеция проспах тва, де'т ми думаше и изпуснах отбивката.
По някаква щастлива случайност тая грешка ме качи на аутобана към Падова и Болоня.
Плановете ми бяха да не се качвам на аутобана а да щъкам по адриатическото крайбрежие.
А грешката всъщност се оказа вярна щото така спестих около 100км, 2 и повече допълнително часа път, които всъщност нямаше да мога да понеса.

Да не говорим как щях да си намеря адреса във Флоренция.
Подсказка - НИКАК.
Или с час телефонни разговори - тук английски говорят много малко хора и няма кой да питаш.

Картата на Sygic Drive за Италия се оказа много подробна и актуална.
Дори ми направи впечатление, че ограниченията на скоростта по извънградските пътища са актуални!
Из градовете кръговите движения ( много си падат талянците по тях ) са нанесени и предупреждава предварително на кое отклонение да се изнесеш от него...
Намери ми директно улицата и номера. Е, 20-30метра разлика но аз и на това съм адски доволен.
Дупе да ми беше яко без ако разчитах на конвенционални методи...

За Хърватска и особено за Сърбия е доста схематична.

Словенската май е ОК. Колко ОК обаче ще се разбере на връщане като се забия в Любляна.
Мерак ни е да разгледаме тоя град.

Та така - явно не само гармин може да върши реална работа ;)

Много сън доволен от този софт и дваж по-довелен че устисках да не клъвна преди тръгване и един гармин.
Не че е лош - пази боже.
Просто в моя случай щяха да са си 700лв хвърлени на вятъра.

GPS :bigemo_harabe_net-110:
GPS :icon_coolgrin:
GPS :hooray:
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#25 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 август 2008 - 20:08

Е не мога да разбера какво толкова се шашкат хората от пътната инфраструктура в Италия. Аз 2006 година навъртях 7000 километра (две седмици турне по целия ботуш) с кола и през цялото време съм карал без GPS, включително и по светло и по тъмно и магистрали и по малки пътища и съм влизал в градовете и съм се въртял вътре и съм намирал точно определени хотели без особени затруднения. За целия ми престой там, единственото място, където имах проблем е на излизане от Неапол, където не нацелих от първия път как се излиза на магистралата, та се наложе да се повъртя на една каскада. Всичко останало е толкова добре описано и имат толкова много табели и надписи по асфалта, че просто няма начин да объркаш пътя.

Само да добавя, че GPS на престижио, който временно ползвах с експериментална цел се оказа, че бил с много стар софтуер (от преди 2 години) и новият софтуер е снабден с доста по подробни и доста по-прецизни карти на България, както и на други държави от Източна и Централна Европа. Естествено карти на западна европа бог дал. Та аз със същото устройство направих още един експеримент: София - Чирпан - Стара Загора - Хасково - Кърджали - Златоград - Татул - Перперикон - Пловдив - София и като изключим тайните пътеки отнесени от наводненията в района на село Устрен Хасково/Кърджали (не питайте защо сме се вряли там), останалото пътуване протече с удобствата на GPS навигацията. Включително в Стара Загора успяхме да се ориентираме до определен адрес по GPS-а. За съжаление в Хасково и Кърджали не се получи работата, защото нямаше карти на градовете. Но устройството е оборудвано с карти на 10те най-големи града в страната. Следващата версия на софтуера има карти на над 40 града (т.е. поне всички областни градове са включени), а най-новия софтуер версия 8 (от тази година) има карти на над 100 града в България (което е почти половината от градовете).

Хубавото е, че има български дружинки от ентусиасти, които са оборудвани с качествен хардуер и които трасират дори и малките градове и постоянно излизат нови и нови карти. Също така, тъй като пътищата са нещо, което не се променя много динамично във времето, по света няма голям пазар на карти. Рано или късно и картите на България ще покрият всички пътища и нещата ще се нагласят. Големият пазар по света е с базите данни с т.нар. POI - points of interest - точки на интерес - това са хотели, заведения, паметници, обществени сгради, музеи, природни забележителности и т.н. Това е информация, която се променя доста динамично. Също така информация къде има постоянно разположени радари, пътни камери, полицейски постове, информация за разписания на фериботи, подвижни мостове, цени за преминаване по мостове, магистрали, билети за фериботи, винетни такси и т.н.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#26 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 11 август 2008 - 21:16

Е не мога да разбера какво толкова се шашкат хората от пътната инфраструктура в Италия. Аз 2006 година навъртях 7000 километра (две седмици турне по целия ботуш) с кола и през цялото време съм карал без GPS, включително и по светло и по тъмно и магистрали и по малки пътища и съм влизал в градовете и съм се въртял вътре и съм намирал точно определени хотели без особени затруднения. За целия ми престой там, единственото място, където имах проблем е на излизане от Неапол, където не нацелих от първия път как се излиза на магистралата, та се наложе да се повъртя на една каскада. Всичко останало е толкова добре описано и имат толкова много табели и надписи по асфалта, че просто няма начин да объркаш пътя.

...

Ми то си е до човек.
На мен лично ориентацията не ми е най-силната страна.
Освен това на няколко пъти от второстепенния път табелите се опитваха да ме качат на аутобана а аз не щях.
Та така.
Освен това ако търсиш конкретно нещо в града няма как да го намериш по табели - трябва да познаваш мястото.
Иначе си прав, де - всичко е указано, обозначено, маркирано...
Пътната инфраструктира е невероятна - на фона на жалката гротеска в България пътищата са несеавними.

Не казвам, че без тези джаджи не може.
Просто е много по-лесно.
Нали все пак до преди няколко години не бяха толква рапространени а хората все пак и тогава са се оправяли някак ;)
  • 0

879897.png

#27 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 12 август 2008 - 07:49

Колеги и аз да се изкажа! ПОлзвам ГПС може би повече от 4 години. Дори се запознах виртуално с един от пионерите в ГПС-а в България. Ако отидете в клуб ГПС в Дира и потърсите човек с ник TUONO, той ще ви осветли най-добре, коя е най-точната карта за БГ в момента!
Преди три години той ми разказа, че големите фирми за ГПС или по точно тези които се занимават с картографиране ползват информация точно от БГ ентусясти. За този период имаше картографирани около 30000км първокласни и около 15000км второ., третокласни пътища.
В момента ползвам Navitech с карта на Navigon и съм много доволен. Имах Магелан, но го смених защото имаше само три държави и за всеки н,в пакет, който исках да купя ми струваше по 130 евра. А най готиното въведение в ГПС навигирането е ТМС системата. Чрез нея се получава информация в реално време къде има трафик и ако е по зададения маршрут при възмижност ГПС навигира по обходен маршрут. Ако успея в сряда да дойда ще си донеса ГПС-а!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#28 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 12 август 2008 - 10:37

hektore няма ли около тебе някои Бг или руснак или някои дето е в час с софта. Че около мене не познавам човек дето да плаща за карти......

Vladek - фирмите винаги си правят сметка колко ще спечелят ако се занимават с едикакво си- тоя факт е ясен... ..няма повече какво да коментирам.
Съответната прогноза е правена и за БГ - та 2 та големи и сериозни правачи на карти -Навтек и Телеатлас въобще на слагат Бг в некви сметки.То Гърция няма дори ...
Моита картаот 01.2008 за БГ за Иго е на некава бг фирма ММЦ ли не помня точно . На Гърция - картата скована от неква си Епсилон фирма...
Кат видя такива световно неизвесни фирми и .....шанса някои да направи свясна карта с мако пари е нищожен.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#29 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 12 август 2008 - 15:58

hektore няма ли около тебе някои Бг или руснак или някои дето е в час с софта. Че около мене не познавам човек дето да плаща за карти......

Vladek - фирмите винаги си правят сметка колко ще спечелят ако се занимават с едикакво си- тоя факт е ясен... ..няма повече какво да коментирам.
Съответната прогноза е правена и за БГ - та 2 та големи и сериозни правачи на карти -Навтек и Телеатлас въобще на слагат Бг в некви сметки.То Гърция няма дори ...
Моита картаот 01.2008 за БГ за Иго е на некава бг фирма ММЦ ли не помня точно . На Гърция - картата скована от неква си Епсилон фирма...
Кат видя такива световно неизвесни фирми и .....шанса някои да направи свясна карта с мако пари е нищожен.

Ясно ми е това приятелю
Виж за Гърция това дали няма да ти свърши работа
За играчките на Гармин е(дано за теб да не излзе куцо това файлче) инак картето си го бива и върши хубава работа
Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#30 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 12 август 2008 - 22:49

Току що свършвам малко проби с Sygic Drive - е само на настолното ПЦ що нямам в момента друго - дано софт аза Вин Мобил или симбияан да не е толкова баглив че тва ми отрови нервите. Много разочароващо.Уж било тва онова ...ама си е багливо.попрочетох после форумите на братята ...същата работа.
Иначе са копирали менютата на томтом -е иконките и другите неща са леко подруги но логиката е същата.
Картата на Бг е 8 мегабаита -от 06.2008 -поради непрестанни сривове на софта не можах да огледам но кои какво ще да ми разправя с 8 мег не може да е хубава.

Vladek за какво е това фаилче? от рапида ми е много криво да дърпам а и дарпам в момента Томтомска карта от там и затова питам.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни