Техниката навлиза бързо в живота ни
В не толкова далечното минало мобилните телефони бяха лукс а сега не можем без тях
Дали и с тези сравнително нови по популярност и използване -GPS системи у нас ще стане същото
Ако знаете колко, кави и кои са на-добрите GPS карти има за България , моля споделете
Аз притежавам BGRoutingMap 1.5 на Петър и OFRM Geotrade V4.60
От моя опит мога да кажа следното за тях
BGRoutingMap 1.5 на Петър
1 По-подробна( повече населени места с нанесени улици )
2 Набляга се на автомобилните пътища и е предназначена изключително за автомобилна навигация
3 Метода за търсене и изчисляване на маршрути е по-точен и по-добър(предлага ти наистина по-бързи маршрути)
4 Първокласните пътищата и авто магистралите са по-ясно и контрасно изобразени
5 POI точките в курортните места са повече
6 Доста добре се развива търсенето по адреси в по-малките и големи населени места в БГ.
OFRM Geotrade V4.60
1 По-добра адресна карта в София
2 По-постничка в пътищен аспект и с по-малко нанесени селищни места
3 Набляга се и на офроуд пътища и пътеки
4 За сега няма нанесени някои новоткрити пътища и автомагистрали
5 Забелязвам обща сивота в изображението на главните пътища , автомагистралите и самите квартали
6 Няма сравнително пресни POI та в курортните селища
7 Предисвестяването за завои по дадени маршрути ,ми се струва по-добро
Двете карти ги ползвам с Garmin 250W
В общи лини е това което мога да кажа за сега
В никакъв случай не казвам , че някоя от картите е по-лоша от другата(проста правя сравнения)
Естествено ,че тези карти изискват и ще претърпят обновявания, и все повече ще се доближават до реалната действителност
Бих желал да обменим мнения относно GPS-картите и GPS устройствата , предназначени за автомобили
Ще съм ви благодарен ако продължим и доразвием темата
Поздрави
![:4036:](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/4036.png)