С какво двигателно масло карате?Да попълним статистиката.
Започната от Само Дизел, 14 юни 2006 - 12:46:55
168 мнения по тази тема
Публикувано 18 март 2009 - 07:59
Като гледа само аз сипвам ПРИСТА ЛИДЕР 10W40 от 3 години слагам такова и нямам проблеми до кога ли?????
Публикувано 18 март 2009 - 15:42
Колеги някой да е чувал или наливал масло 15W40 DIESEL MANNOL SCT Германия 5л. мислех такова да налея на Е-класата.
Но реших на спринтера да го пробвам...Дано има някакви отзиви за това масло от някой колега ?
Но реших на спринтера да го пробвам...Дано има някакви отзиви за това масло от някой колега ?
Прикачени файлове
Публикувано 18 март 2009 - 20:06
Колеги някой да е чувал или наливал масло 15W40 DIESEL MANNOL SCT Германия 5л. мислех такова да налея на Е-класата.
Тц,тц,тц...какви ли не масла се навъдиха,брейййй...! Не го знам тва и не съм го чувал-може и да е читаво,но виж има ли спецификация МВ?Трябва да е МВ-229.1 щом е минерално.Ако няма на МВ има ли спецификация на друг производител?Бях писал в темата,че е важно това да се гледа-според мен!Кажи каква му е цената,де!
Изборът си е твой,де!
Публикувано 18 март 2009 - 21:00
Тц,тц,тц...какви ли не масла се навъдиха,брейййй...! Не го знам тва и не съм го чувал-може и да е читаво,но виж има ли спецификация МВ?Трябва да е МВ-229.1 щом е минерално.Ако няма на МВ има ли спецификация на друг производител?Бях писал в темата,че е важно това да се гледа-според мен!Кажи каква му е цената,де!
Изборът си е твой,де!
5.50лв/л. със лека отстъпка по Софето 100% е със 1лв. и отгоре по евтино
Публикувано 18 март 2009 - 21:30
Тц,тц,тц... Какви цени, какво чудо...
Че аз сега за ПРИСТА давам по 13лв/литър а к'во ли ще стане ако от скелето до нашия офис се откове някоя тараба, делне ме по тиквата и в резултат от просветлението (или затъмнението - зависи дали е имало кофа с вар на нея) мина на двойно естерните, например?
Всъщност давах - откакто се колокирах на село ми отпадна зора на няколко месеца да купувам по 2 туби.
Та може и да ми е паднала отстъпката от 10% и дори за едната Приста Ултра да отпода на 15лв...
нЕма лошо де, те парите са за арчене.
Едни по масла, други по к...ви...
Че аз сега за ПРИСТА давам по 13лв/литър а к'во ли ще стане ако от скелето до нашия офис се откове някоя тараба, делне ме по тиквата и в резултат от просветлението (или затъмнението - зависи дали е имало кофа с вар на нея) мина на двойно естерните, например?
Всъщност давах - откакто се колокирах на село ми отпадна зора на няколко месеца да купувам по 2 туби.
Та може и да ми е паднала отстъпката от 10% и дори за едната Приста Ултра да отпода на 15лв...
нЕма лошо де, те парите са за арчене.
Едни по масла, други по к...ви...
Публикувано 18 март 2009 - 21:37
Бх мама му5.50лв/л. със лека отстъпка по Софето 100% е със 1лв. и отгоре по евтино
То излиза на цената на ..."Хисаря", "Горна баня" или "Девин"
Нещо да не си в грешка бе пич
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 19 март 2009 - 12:26
Дамянски,няма се плашиш брат!!! Една 124-ка като твойта дойде с такова от Австрия Един приятел сложи такова и за сега не с е е оплакал!!
Vladek, той Дамянчо сега ни пързаля че отстъпката ми е "лека",ама сигурно е 30-35 %
Vladek, той Дамянчо сега ни пързаля че отстъпката ми е "лека",ама сигурно е 30-35 %
Публикувано 19 март 2009 - 19:56
Дамянски,няма се плашиш брат!!! Една 124-ка като твойта дойде с такова от Австрия Един приятел сложи такова и за сега не с е е оплакал!!
Хахха абе така е приказката "лека отстъпка" приятелско намаление имаше за мене.Ами аз го налях вече във буса ще го видя как е на цвят е добро
Публикувано 19 март 2009 - 20:13
Някой да е чувал за "Суноко"?От 10-тина години карам с него. Не знам какво трябва да се случи точно,ако карам с друго но държа да подчертая че съм карал с всякакви масла,включително и български,след като някой ми ги препоръча и нищо,ама нищо не се е случвало.Естествено любимите ми коли съм ги глезил със скъпи масла,като съм изредил всички известни марки и за всяка от тях все се е намирало някой да каже,че са ги развалили,че са ментета и прочие.Предполагам че е много важно с какво масло ще карам някоя кола 500 000км.,ама не ми се е случвало...Мисля,че в сегашно време всяко масло което отговаря на определени изисквания е добро.
Публикувано 22 март 2009 - 01:23
от ивайджет за 124ка , нямам представа кво е дори тубите не му видях
Публикувано 24 март 2009 - 14:08
Аз си карам бенца с 5W40 на MOBIL и за сега проблеми няма.А и незнам дали е точното масло или не, тай ме посаветваха " вещи " ора от бранша.
Само незнам дали е било за тяхна или за моя сметка .
Само незнам дали е било за тяхна или за моя сметка .
Rakia's best friend is the Salata!
Don't forget about it!
Try it .......... and you'll never walk alone!!!
Don't forget about it!
Try it .......... and you'll never walk alone!!!
Публикувано 25 март 2009 - 23:38
До колкото разбрах
Марката няма значение
Важното е качеството
Поздрави
Марката няма значение
Важното е качеството
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 26 март 2009 - 10:41
А е тва е най-точното според мен!До колкото разбрах
Марката няма значение
Важното е качеството
Поздрави
100 човека да питаш,100 различни отговора ще има!
Успех в правилния избор!
Публикувано 30 март 2009 - 11:40
От днес съм отново с Магнатек 5В-40 мв229.31. От как е в БГ Ц-тката съм само с Кострол и нямам оплаквания
Публикувано 30 март 2009 - 13:13
Е аз преди да тръгна за Трявна смених с Mobil 5W50...
Накараха ми се, що 50, ама в крайна сметка щом маслото става за тоя мотор - не искам да ме интересува...
Накараха ми се, що 50, ама в крайна сметка щом маслото става за тоя мотор - не искам да ме интересува...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни