Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

С какво двигателно масло карате?Да попълним статистиката.

• Please log in to reply
168 мнения по тази тема

Анкета: Масло с какъв вискозитет сипвате най-често в двигателя? (319 потребител(и) са гласували)

Глас Гостите не могат да гласуват

#166 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 декември 2010 - 22:43

Между другото - българските масла на Приста Ойл (определени хомологации) също присъстват в горния списък, колкото и да е невероятно...
И познавам няколко човека, които си карат (някои от тях мерцедесите) с Приста и са много доволни...
А приста менте - егаси късмета!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#167 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 03 декември 2010 - 23:21

http://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.1_de.html

Toку що се изказа доста неподготвен ;) Толкова много, че чак не е истина ;).
Я виж в горния документ дали не е одобрено наистина...?
Ха сега погледни следващите 3-4 реда и виж дали ти е позната марката... ;)

Колега, интересувай се, чети, цял интернет имаш пред теб!

Прочетох на етикета,че е одобрено от МВ 229.1,но това е пълен смях.Видно е,че това масло с гръмкото название Power oil е пълен боклук,аз и за това го снимах,защото не повярвах на очите си какви неща сертифицират :dontknow: То дето пише Илия съм чувал,че някой хора си карат бенцовете и с Приста,чак не ми се вярва от какво спестяват и колко?Аз и на кола за продаване не бих сложил подобни масла,з-то съм виждал какви поражения нанасят на двигателя и се износва за 1км все едно си минал 5км,но Мерцедеса е здрава кола и хорицата си викат е нищо му няма върви си пък и спестих 20лв от БГ масло и филтър Филтрон или пък още по-лош. :nono:
  • 0

#168 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 декември 2010 - 23:40

И как разбра, че е пълен Боклук?

Погледна ли линка по-горе? Официален документ от Даймлер Щутгарт! Вътре е посочено и PowerOil и Prista. Също и двете марки присъстват и при 229.3.

От къде се извъди такъв разбирач? Химик ли си? Инжинер по двигатели ли? Маслото най-малкото е в 5л. туба, което извън Германия е доста рядко Публикувано изображение
По-добре отиди и се извини на човека в магазина за глупостите, които си наприказвал.

Също... какъв е проблема с Филтрон? Хората си имат ISO сертификация и са значително по-добре от повечето безумни марки, които имат само един баркод на кутията.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#169 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 04 декември 2010 - 07:55

Не съм химик и инжинер,но имам близка приятелка,която е идвете и е технолог в известна БГ фирма,която произвежда и търгува с добавки за горива за доста от бензиностанцийте и за пазара.Та там от време на време в тяхната лаборатория се занимават и с масла,но това е дълга история,която не искам да разгласявам.Не искам и да влизам в полемичен спор с теб кое е хубаво и кое не е.Всеки си знае за себе си и според възможностите и колата си.Лично аз си поръчвам абсолютно всички масла,антифризи и други течности от Германия и Холандия.На гръцкия Кастрол в Бг му нямам вяра,а такива масла Power oil,Eurolub,Ciklon,Prista oil,изобщо не ги отразявам и подарък да ми ги дадеш няма да си налея в колата и течност за чистачките такава,просто съм си патил от такива.И за филтрите съм категоричен,въпреки,че баща ми кара от време на време с филтрон,а и аз съм взимал за климатика веднъж такъв и от тогава неща и да ги чуя.Сигурно има и доволни хора от такива масла и филтри,може би си ги пробвал,но аз не ги препоръчвам на никой,който държи на колата си и иска да я кара по-дълго време-е ако е служебна може :D
Само си помисли откъде идва тази разлика в цената,която е почти двойна,и какви адитиви,присадки и базов петрол ползват едните и какви/ако изобщо ползват/ другите,освен онази за пенливост.Пазара е свободен,избора също зависи какво очакваш от колата си,тя така и ще ти се отблагодари.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни