Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Kакво и става на тази кола?Пак съединителя???W124 250TD

• Please log in to reply
34 мнения по тази тема

#16 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 май 2008 - 22:19

Сам не мисля да пипам нищо.
Но все пак не трябва ли да се вкарва новата течност под налягане??? Мбенц, как точно го направи това със смяната и помогна ли ти някой(примерно единия да сипва, другия да гледа отдолу под колата какво изтича). А и колко ти събра от течността.
  • 0

#17 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 29 май 2008 - 22:25

Сам не мисля да пипам нищо.
Но все пак не трябва ли да се вкарва новата течност под налягане??? Мбенц, как точно го направи това със смяната и помогна ли ти някой(примерно единия да сипва, другия да гледа отдолу под колата какво изтича). А и колко ти събра от течността.

Значи аз сипвах отгоре,а в канала стоеше майстора(докато развърти пробката,и докато подложи една кана отдолу-после изчезна за около 30 мин.).Като изтече около 500грама,и съответно долях толкова отгоре реших,че е ОК и извиках майстора да завие пробката-това е!Може да има и по-изпипани начини...?
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#18 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 май 2008 - 22:53

Еми щом нямаш проблеми досега значи и този начин върши работа, последно: ДОТ4 сипа нали.
  • 0

#19 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 29 май 2008 - 22:56

Еми щом нямаш проблеми досега значи и този начин върши работа, последно: ДОТ4 сипа нали.

Тва беше преди 40 000км. и преди 13 месеца.Сипах ДОТ 5.1-на ОМВ се продава такава-реших,че е с по-високи параметри от ДОТ4.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#20 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 май 2008 - 23:04

Мерси! Събота съм на канала, да се поизцапам малко, че забравих какво е това монтъорска работа с тия Мерцедеси :0_yahoo:
  • 0

#21 dido77

dido77

Чирак

• Потребители на форума
  • 87 Мнения:
  • Град:София/Брюксел

Публикувано 30 май 2008 - 00:06

Добре де коя пробка разви?

Само тая течност не съм сменил и и се каня от сума ти време,долният ляв педал ми е малко твърд и се чудя дали ще има подобрение.
  • 0

#22 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 30 май 2008 - 07:32

Добре де коя пробка разви?

Само тая течност не съм сменил и и се каня от сума ти време,долният ляв педал ми е малко твърд и се чудя дали ще има подобрение.

Сменяй, аз смених цялата течност и всичко е наред.

Прочете те това http://www.mbclub.bg...showtopic=12115
  • 0

#23 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 30 май 2008 - 10:04

Само да добавя че смяната на маслото или спирачната течност- макар и крайно наложителна за повечето от нас, няма да реши проблема с включването на 1-ва.

Иначе е хубаво да се сменят флуидите на съответните им сервизни интервали.
  • 0

#24 zaho

zaho

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 07 юни 2008 - 18:58

Здравейте колеги! и извинявайте за това че "хръллих бомбата", т.е. темата и изчезнах, но бях много далече извън шибаната ни страна от към майстори..
Значи, какво ми направи впч. след като колата не бе карана известно време.. Нямашего това особено поскърцване на съединителя и всичко си бе наред... Само като я покарах активно по задръстванията, пак се получава това поскърцване. Като я изкарам от гаража го няма. Значи и аз почвам да си мисля че е някоя от помпите. Сменял съм на два пъти сп. масло но само освуежително, измуквам от казанчето до минимум и слагам ново и карам , после пак...Относно вк. на първа от как съм я взел вече 1,5г. проблема е като на колегана като загрее и само на сфетофар , когато съм изключил от скорост , но от втора или след повторно натиск на съед. става без проблемно- двапъти съм сменял маслото на ск. кутия , допреди ремонта и / първия ми пост/.. Какво да ви кажа това са белши ядовие. но, немога да се примиря с мизериите които ми направиха в сервиза на петко / вече съм писал в сервизи /и този огромен ремонт, та аз си бах само за лагера на ск. кутия.. и щах да мина с ремонт от 500-600лв. , а той съединител , маховик , тъй като аз се бях ошашавил направо и на другия ден се сетих да си взема отремонтирания маховик, ми излезе с номера че клошари минавали и го били взели... С тия пари 1400лв където ме прееба и двапъти стваляне и качване на скоростите , ще си купи .... А и най големия цирк и спирам, не ви бах споменал че като бяха свалили скоростите , вика има аксиален луфт на вала- коленовия, има ремонтен комплект пластини, за незнам колко си там 35-40 лв, вече не помня, та сваляха картера и от там слагали прастините. Сега от картера, гледам че тече масло, и ми е направило корите отдолу мазало... Мои приятели майстори ми се смеят, тоя луфт бил нормален, а ма и аз в "специализиран сервиз" в центъра на софия, по европейски - оставях колата и вечерта си я вземаш, а през това време си ходиш на работа. Той после разбра, че не съм от толкова случайно преминаващите.. Лошото е, че това трудно може да се прости и че е ред сега той да плаща, а той няма да плаща с пари......
  • 0

#25 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 юни 2008 - 17:35

Най-сетне се наканих и днес си смених спирачната течност!!!
Сипах ОМВ-Дот 5.1 и наистина от канала до вкъщи нито веднъж не ми запъна първа.
  • 0

#26 bobyii

bobyii

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W210 250 turbodiesel

Публикувано 23 юни 2008 - 10:05

Цитат: Значи аз сипвах отгоре,а в канала стоеше майстора(докато развърти пробката,и докато подложи една кана отдолу....

Аз смених течността на работната помпа по подобен начин като Mbenz и оттам изтекоха ~ 200 мл. ръждиви води, след което педала поолекна, но не достатъчно и затова смених по- късно и самата помпа- имаше ефект.
Сменял съм течността в спирачната система на няколко коли с такава машина, за която говори Lorinzer, но никога системата след това не е обезвъздушена достатъчно. Налагало се е да се връщам в сервиза и да се разправям, че спирачния педал "хваща" чак ниско долу. И майстора дообезвъздушава от щуцерите до колелата докато аз помпам педала- стандартната процедура. Когато взех Мерцедеса миналата година и го закарах да му сменя консумативите и при него се получи същото - обезвъздушавахме спирачките ръчно след машината. Не знам защо се получава така - следя цялата процедура, момчетата в сервиза се стараят, но факта е, системата "гълта" въздух отнякъде.
Сега ми предстои смяна на съединител, в Аутоплюс ми предлагат комплект феродов, притискателен диск и аксиален лагер "Закс" на цена ~5хх лв. Искам да питам Разбиращите - кой маховик е сменил въпросния майстор Петко ? - има ли нещо друго освен тези три съставни елемента в съединителя?
  • 0

#27 dido77

dido77

Чирак

• Потребители на форума
  • 87 Мнения:

Публикувано 23 юни 2008 - 13:56

[quote name='bobyii' date='Jun 23 2008, 10:05 AM' post='122881']
Цитат: Значи аз сипвах отгоре,а в канала стоеше майстора(докато развърти пробката,и докато подложи една кана отдолу....

Цитат:Аз смених течността на работната помпа по подобен начин като Mbenz и оттам изтекоха ~ 200 мл. ръждиви води, след което педала поолекна, но не достатъчно и затова смених по- късно и самата помпа- имаше ефект.

А как смени течноста на работната помпа, в смисъл стандартно през щуцерите на колелата или има друга пробка за помпите на съединителя.
  • 0

#28 bobyii

bobyii

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W210 250 turbodiesel

Публикувано 23 юни 2008 - 15:32

Работната помпа на съединителя си има отделен щуцер за дрениране на този участък от системата: казанче за наливане на течността- помпа на педала- работна помпа.
  • 0

#29 dido77

dido77

Чирак

• Потребители на форума
  • 87 Мнения:

Публикувано 23 юни 2008 - 16:02

Значи на самата помпа има щуцер за източване , мерси за инфото

Ми тея дни я мятам на канала дано да има подобрение, в момента течноста в казанчето изглежда мътна и сега погледнах в книжката последна смяна 2004.
  • 0

#30 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 юни 2008 - 18:44

Трябваше да го снимам май, но няма как да го объркаш- заставаш под скоростите, поглеждаш нагоре и ще видиш помпата, която от едната страна влиза в скоростите, а в края си има пробка. После взимаш ключе 7 и развиваш, чакаш да изтече мизерията докато сипваш нова и си готов.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни