Osram NightBreakerима ли почва и у нас
Започната от KPAHK, 21 апр 2008 - 09:25:43
52 мнения по тази тема
Публикувано 31 май 2012 - 22:06
Не ми стана много ясно затова ще попитам. Ospam Night Breaker са крушки, който са отделно за къси и дълги или са една крушка. Въпроса ми по скоро е дали мога да сложа на CLK-то на дългите такива, щом видимостта е по добра. На късите съм си с ксенон. А за габарити дали има подобни крушки който светят по бяло, въпреки че започна май да ми харесва как светят различно фаровете

Публикувано 01 юни 2012 - 07:49
Aз карах 3 години с найт брейкър и ги смених с Осрам кул блу ,светят още по силно от найт брейкъра и по бяло ,дават ги че се доближават до 4000 келвина.
Дефакто кул блу светят по добре и съм много доволен.
Има всякакви разновидности на крушките от Н4 до Н7 и габаритни крушки на Осрам било то найт брейкър или кул блу.
Дефакто кул блу светят по добре и съм много доволен.
Има всякакви разновидности на крушките от Н4 до Н7 и габаритни крушки на Осрам било то найт брейкър или кул блу.
Този пост е редактиран от Sharky///AMG: 01 юни 2012 - 07:51
Публикувано 01 юни 2012 - 11:16
Night Breaker е модел на крушките на Osram. СЪответно от този модел се предлагат всички видове крушки, както е посочил и Шарки. За CLK W208 ти трябват H7 за късите и H1 за дългите светлини. Съответно и двете крушки се предлагат като Night Breaker, както и като Cool Blue. Разликата е в материала от който се правят нажежаемите жички и газът, с който е запълнен балона на крушката. При различните материали се получава различен цвят на светлината и различна яркост. Иначе начинът на закрепване и формата на крушките са абсолютно еднакви.Не ми стана много ясно затова ще попитам. Ospam Night Breaker са крушки, който са отделно за къси и дълги или са една крушка. Въпроса ми по скоро е дали мога да сложа на CLK-то на дългите такива, щом видимостта е по добра. На късите съм си с ксенон. А за габарити дали има подобни крушки който светят по бяло, въпреки че започна май да ми харесва как светят различно фаровете
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 01 юни 2012 - 16:15
За габаритите колега най-добре диоди да сложиш щом си с ксенон.Другия варянт е Осрам CoolBlue или Philipls BlueVision.Аз на габаритите съм с филипса,защото светят по-бяло от осрама(преди бях с Осрам и видях разликата) Сега гледам Филипс са пуснали X-treme power с 100% повече светлина,а не както беше с 80%.Аз с 80% съм ги пробвал и светят доста силно,но една идея по жълто от NIghtBeaker-а,а 100% незнам какво ще е.Проблема е че тия от филипс ги парят главите и две крушки са 60 кинта.
Публикувано 02 юни 2012 - 04:22
Да не си в грешка или са различни по години,в упътването за2000 г на цлк ,ги дават че и на късите и дългите са H 7,а ксеноните са D2R.Aз съм с фабрични ксенони и на год .преглед ми казаха че имало разпоредба в правилника късите и дългите да светят с еднаква светлина.Не знам дали е така ама 10 мин го убеждавах че колата фабрично е така и има пръскалки.Както да е минах,ама да си нямам повече неприятности ще сложа едни такива бели,че не ми се слага ксенон и на дългите.Night Breaker е модел на крушките на Osram. СЪответно от този модел се предлагат всички видове крушки, както е посочил и Шарки. За CLK W208 ти трябват H7 за късите и H1 за дългите светлини.
Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно
Публикувано 04 юни 2012 - 09:36
Хъм, сега проверих - извинявам се - наистина къси и дълги са H7... Иначе на мъглата съм с H1... но е възможно да има и модели с други крушки... първо, че има с фабрични ксенони, както и ти отбелязваш... отделно от това - има и два модела фарчета за мъгла, така че не е изключено да са с различни крушки.
много полезно място за проверка на крушките
много полезно място за проверка на крушките
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 07 юни 2012 - 21:49
Благодаря за информацията
Вероятно ще сложа на дългите след време. Габаритите мисля да си ги оставя жълти за момента, започна да ми харесва. Иначе за диоди доколкото знам трябва да се сменя фасонката и започва да отчита липса на крушка. А относно това че дълги и къси трябва да са с една свтлина силно ме съмнява. Все още се продават коли без би ксенон, и какво не може да ги караме в България ли? Ебават се тия в сервиза за прегледи или са недоразбрали нещо.

Публикувано 19 юни 2012 - 13:49
Аз на clk-то сложих на дългите Osram Night Braker, като първо сложих вечерта само от едната страна, да видя има ли разлика с Филипса с който беше (някъв стандартен). Сравнението като карах на дълги бе, че там дето е Филипса, все едно нямаше крушка. Поне на мойта кола разликата в полза на Осрама е огромна и дългите светят наистина добре, макар и малко да жълтеят на фона на ксеноните на късите, но мен не ме притеснява.
"AMG? Ово je стандарт каj нас!!!"
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни