Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Osram NightBreakerима ли почва и у нас

• Please log in to reply
52 мнения по тази тема

#46 stonozhka

stonozhka

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    CLK 230 2001

Публикувано 31 май 2012 - 22:06

Не ми стана много ясно затова ще попитам. Ospam Night Breaker са крушки, който са отделно за къси и дълги или са една крушка. Въпроса ми по скоро е дали мога да сложа на CLK-то на дългите такива, щом видимостта е по добра. На късите съм си с ксенон. А за габарити дали има подобни крушки който светят по бяло, въпреки че започна май да ми харесва как светят различно фаровете :)
  • 0

#47 Sharky///AMG

Sharky///AMG

Напреднал

• Потребители на форума
  • 276 Мнения:

Публикувано 01 юни 2012 - 07:49

Aз карах 3 години с найт брейкър и ги смених с Осрам кул блу ,светят още по силно от найт брейкъра и по бяло ,дават ги че се доближават до 4000 келвина.
Дефакто кул блу светят по добре и съм много доволен.
Има всякакви разновидности на крушките от Н4 до Н7 и габаритни крушки на Осрам било то найт брейкър или кул блу.

Този пост е редактиран от Sharky///AMG: 01 юни 2012 - 07:51

• 1

#48 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 юни 2012 - 11:16

Не ми стана много ясно затова ще попитам. Ospam Night Breaker са крушки, който са отделно за къси и дълги или са една крушка. Въпроса ми по скоро е дали мога да сложа на CLK-то на дългите такива, щом видимостта е по добра. На късите съм си с ксенон. А за габарити дали има подобни крушки който светят по бяло, въпреки че започна май да ми харесва как светят различно фаровете :)

Night Breaker е модел на крушките на Osram. СЪответно от този модел се предлагат всички видове крушки, както е посочил и Шарки. За CLK W208 ти трябват H7 за късите и H1 за дългите светлини. Съответно и двете крушки се предлагат като Night Breaker, както и като Cool Blue. Разликата е в материала от който се правят нажежаемите жички и газът, с който е запълнен балона на крушката. При различните материали се получава различен цвят на светлината и различна яркост. Иначе начинът на закрепване и формата на крушките са абсолютно еднакви.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#49 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Публикувано 01 юни 2012 - 16:15

За габаритите колега най-добре диоди да сложиш щом си с ксенон.Другия варянт е Осрам CoolBlue или Philipls BlueVision.Аз на габаритите съм с филипса,защото светят по-бяло от осрама(преди бях с Осрам и видях разликата) Сега гледам Филипс са пуснали X-treme power с 100% повече светлина,а не както беше с 80%.Аз с 80% съм ги пробвал и светят доста силно,но една идея по жълто от NIghtBeaker-а,а 100% незнам какво ще е.Проблема е че тия от филипс ги парят главите и две крушки са 60 кинта.
  • 0

#50 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Кораби,морета ,океани и Втората Световна Война
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юни 2012 - 04:22

Night Breaker е модел на крушките на Osram. СЪответно от този модел се предлагат всички видове крушки, както е посочил и Шарки. За CLK W208 ти трябват H7 за късите и H1 за дългите светлини.

Да не си в грешка или са различни по години,в упътването за2000 г на цлк ,ги дават че и на късите и дългите са H 7,а ксеноните са D2R.Aз съм с фабрични ксенони и на год .преглед ми казаха че имало разпоредба в правилника късите и дългите да светят с еднаква светлина.Не знам дали е така ама 10 мин го убеждавах че колата фабрично е така и има пръскалки.Както да е минах,ама да си нямам повече неприятности ще сложа едни такива бели,че не ми се слага ксенон и на дългите.
  • 0

Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно

#51 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 юни 2012 - 09:36

Хъм, сега проверих - извинявам се - наистина къси и дълги са H7... Иначе на мъглата съм с H1... но е възможно да има и модели с други крушки... първо, че има с фабрични ксенони, както и ти отбелязваш... отделно от това - има и два модела фарчета за мъгла, така че не е изключено да са с различни крушки.

много полезно място за проверка на крушките
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#52 stonozhka

stonozhka

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    CLK 230 2001

Публикувано 07 юни 2012 - 21:49

Благодаря за информацията :) Вероятно ще сложа на дългите след време. Габаритите мисля да си ги оставя жълти за момента, започна да ми харесва. Иначе за диоди доколкото знам трябва да се сменя фасонката и започва да отчита липса на крушка. А относно това че дълги и къси трябва да са с една свтлина силно ме съмнява. Все още се продават коли без би ксенон, и какво не може да ги караме в България ли? Ебават се тия в сервиза за прегледи или са недоразбрали нещо.
  • 0

#53 adv_petrov

adv_petrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Автомобил:
    A210 AMG Evo

Публикувано 19 юни 2012 - 13:49

Аз на clk-то сложих на дългите Osram Night Braker, като първо сложих вечерта само от едната страна, да видя има ли разлика с Филипса с който беше (някъв стандартен). Сравнението като карах на дълги бе, че там дето е Филипса, все едно нямаше крушка. Поне на мойта кола разликата в полза на Осрама е огромна и дългите светят наистина добре, макар и малко да жълтеят на фона на ксеноните на късите, но мен не ме притеснява.
  • 0

"AMG? Ово je стандарт каj нас!!!"

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни