1. След много хвалби още Ноември месец миналата година (2007-ма), реших да се сдобия с един комплект Осрам Найтбрийкър. Естественно към онзи момент не бяха налични в БГ ,а из нет-а се продаваха около 20-тина евра без доставката. Почаках почаках и към началото на Март взех че си купих - 2бр по 18 лв всяка.
2. Прървото ми впечатление беше, че нещо не е както трябва защото по нет-а бях гледал подобни снимки :

а моят чисто нов найтбрейкър имаше само една синя линийка от горната част на балона. Както и да е моментално боцнах едната да видя дали има разлика с текущите ми крушлета отговорът: почти нямаше (една идея по-бяло). Понеже беше денем и реших че е заради светлината и процедурата по смяната остана за някоя тъмна вечер.
3. Тъмната вечер настъпи нощи и въоръжен с фото се заех с засдачката. Снимките са трагични за мое съжаление ама кат ми е скапано фотото така става.
4. ето го резултата:
Старите

Нов ляв

Osram NightBreaker

ИЗВОДИТЕ:
І. Снимките лъжат - в действителност разликата в осветеността е пренебрежимо малка. Спектърът на свитлината е по-към бялото.
ІІ. +80% са по-скоро +8%
ІІІ. Възможно е точно моите 2 крушки да са ментета (визирайки разликите в сините линии по балона)
ІV. Другата обяснима въжможност е просто старите ми крушки да са били някакви +50% и от там разликата да е минимална, защото и с тях Мерца свети адски добре, но пък ме съмнава защото са различни ( едната филипс, а другата осрам т.е. малко вероятно е да са и двете +50% и визимо да светят еднакво при различни производители)
"...еми това е"

ПП. ще се радвам а чуя и други мнения по въпроса (за Доктора знам че е много доволен, ама неговите са германски Осрам, а нашият не е мнага ясно)