Към съдържанието

•  

Снимка

ИДЕИ за разпространение и реклама на МБКБето ви нова тема

• Please log in to reply
83 мнения по тази тема

#1 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 23 март 2008 - 22:11

не съм ровил да видя дали има такава или подобна тема, ако има я триите тази без предупреждение.

колеги, форума ни не е добре откъм посещаемост, демек, мъртвило е нещо.

давайте идеи къде, как, да РЕКЛАМИРАМЕ МБКБ И ФОРУМА. цени, идеи, място, дати, цифри, ВСИЧКО

аз дадох идея за реклама във вестник, списание АВТООКАЗИОН, билборд,

или по точно, мога да говоря с приятел, директор на разпространение на вестник КЛАСА за цени за реклама и т.н

конкретизирайте кой с каквото може, в цифри, дати и т.н
ако естествено господата от УС са съгласни

КОПИРАМ ТОЗИ МОЙ ПОСТ ТУК, за да се види още от началото

И ТАКА, КОЛЕГИ, аз работя по въпроса с разпространението!

Срещнах се с мениджъра на рекламна агенция MAG (www.mag.bg), Здравко Кожухаров.
Обсъдихме с него някои идеи и предложения. Даде ми оферта за билбордове, за София, за цялата страна и за републиканската пътна мрежа.
-Цената за билборд, ОТ ЕДНАТА страна е 160Евро, за 2 седмици (1 сезон)
-Цената за изработка на платното е около 120 Евро, която включва и дизайн.
за количество има отстъпка.
-Цената за билборд, по междуградската мрежа е около 140Евро за 1 сезон
Трябва да се има впредвид, че моментално свободни бордове няма. резервирането на възлови бордове (като примерно тези около оживени кръстовща) е с по половин година напред.

Фирма MAG, е обединила няколко агенции в себеси. една е за поставянето и монтажа на платната, друга за изработка и дизайн, за реклама в телевизията и цялото медиино простртанство. акаче набирането на 1 телефон, свършва всичко

Според мен, клубът ще придобие друг статут, когато се рекламира ИЗВЪН интернет пространството. Щ се привлекат членове не само като бройка, но и от другите социални среди.
Имате думата. моето мнение е: "да работим за рекламата, после тя ще работи за нас"
С реклами по билбордове, радиоефира (за ТV все още е мечта да говорим), клубът ще стане много по елитен и интересен за фенове от всяка социялна маса.
Обсъждането е най-вече за членовете, защото все пак ще бъдат похарчени общи пари.

• 0

#2 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 23 март 2008 - 22:14

няма подобна тема
аз подкрепям идеята за билборда и за каренце в списание
разпечатването на визитки да посоча и аз като идея
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 март 2008 - 22:20

Е пиша от друг комп.Не ми излиза форума на търсачка,като му дадох да търси БЕНЦБОС и ме вади веднага.

Познайте какво ни трябва?Не са повече Босове :0_yahoo: ,Цедката го каза едно време,дано го повтори и тук или да го копне някои казаното.
  • 0
.

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 март 2008 - 22:27

Имаше идея (пак моя ма ше извинявате) за създаването на подфорум за предложения и мнения. Това е за там, а не за ОФФа или общия или и аз незнам какво е това вече.

На търсачка ни няма хора, безплатно и най-ползваното нещо в интернет.Това ни трябва,а не реклами.

М,преместиха я. :icon_coolgrin:

Да смятам ли че това е форума за предложения или не?Щото ако е така да ви копна няколко?
  • 0
.

#5 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 март 2008 - 22:50

http://www.mbclub.bg...w...t=0&start=0

След мнение номер 30.
  • 0
.

#6 ivostankov

ivostankov

Чирак

• Потребители на форума
  • 235 Мнения:
  • Град:Велико Търново
  • Автомобил:
    190 Е 2.0 1991г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 март 2008 - 09:54

Може преди събора в ВТ да се организираме да разлепим някй друг плакат за сбирката :) Хем хората ще разберат все пак почти всяка 4-5 кола в ВТ вече е Мерцедес :icon_coolgrin: Може на плакатите да напишем сайта на клуба всеки нормален човек използва интернет .Така хем ще се разбере за сбирката :) А тези който са малко по лубопитни ше посетят сайта :)
  • 0
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!

Публикувано изображение

#7 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 24 март 2008 - 10:41

Работи се по въпроса с излизането на клуба в публичното пространство. Имаме няколко идеи които се надявам да се осъществят. Още на срещата в Търново ще има доста публичност и ще се направи реклама минавайки колоната през града. За излизането ни в търсачките също ще се направи едно-друго, но не може да стане всичко изведнъж. Затова пак казвам, търпение и всичко се нарежда, едно по едно... :)
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#8 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 март 2008 - 11:53

Работи се по въпроса с излизането на клуба в публичното пространство. Имаме няколко идеи които се надявам да се осъществят. Още на срещата в Търново ще има доста публичност и ще се направи реклама минавайки колоната през града. За излизането ни в търсачките също ще се направи едно-друго, но не може да стане всичко изведнъж. Затова пак казвам, търпение и всичко се нарежда, едно по едно... :)

Колега, реклама не се прави чрез преминаване през град, реклама се прави чрез отразяването на преминаването в пресата и по телевизията. Например: Днес във В.Търново се проведе Първи сбор на клуб "Мерцедес-Бенц - България" На сбора ще има.....(дрифт, кебапчета, песни....), които ще започнат от......(ранни зори на .....( ден), и ще продължат до.....)А че е първи-първи е - след като вече е официален! Има хора, които се занимават с реклама, без тях няма да мине-повярвайте ми! И пари ще трябват, ако ще е сериозно!
  • 0

#9 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 24 март 2008 - 12:09

Колега, реклама не се прави чрез преминаване през град, реклама се прави чрез отразяването на преминаването в пресата и по телевизията. Например: Днес във В.Търново се проведе Първи сбор на клуб "Мерцедес-Бенц - България се проведе....." На сбора ще има.....(дрифт, кебапчета, песни....), които ще започнат от......(ранни зори на .....( ден), и ще продължат до.....)А че е първи-първи е - след като вече е официален! Има хора, които се занимават с реклама, без тях няма да мине-повярвайте ми! И пари ще трябват, ако ще е сериозно!

Да, точно това имах предвид. Може би не се изразих много ясно, но точно това е идеята - да се отразяват мероприятията ни в медиите, за да добием по голяма публичност.
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#10 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 24 март 2008 - 13:02

и след отразяването на събитието, трябва задължително да го има MBCLUB.BG, за да видят хората къде е извора и инфото за КЛУБЪТ. както и във всяка реклама.
а не да си спомнят че някога е имало mbclub.bg и пак там да влизат...
трябва реклама на форума, да се зане че го има, а членовете после сами ще си дойдат
  • 0

#11 ivostankov

ivostankov

Чирак

• Потребители на форума
  • 235 Мнения:
  • Град:Велико Търново
  • Автомобил:
    190 Е 2.0 1991г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 март 2008 - 17:14

Когато се сабираха БМВ в г.Г.Оряховица имаше плакати и хората разбраха.Ако някой си мисли че като мине през супер малкия център на Търново и че ще заинтригува продавачките по магазините на дали. Стига да залепим 2-плаката на центъра и ви гарантирам че ще се напълни с хора.Не че искам да обидя някой просто живея в Търново и знам какво е по центъра денем ,все пак е малък град :)
  • 0
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!

Публикувано изображение

#12 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 24 март 2008 - 20:56

Ами търновци трябва да се организирате и да намерите места където да се опънат транспаранти, да се слагат реклами и т.н..... А после да кажете колко материали ви трябват за да ви ги набавим.
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#13 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 24 март 2008 - 21:50

Ами търновци трябва да се организирате и да намерите места където да се опънат транспаранти, да се слагат реклами и т.н..... А после да кажете колко материали ви трябват за да ви ги набавим.

Е- в Търново по- добро място от пред художествената/ не съм кореняк търновец, затова може да греша как се нарича сградата/ май няма. Това е на главната с/у пощата. В момента има реклама на новостроящ се комплекс.
Но нямам никаква представа колко ще струва , също колко може да струва един билборд.

Ако има колеги със сайтове -могат да сложат линк или банерче към клуба.
но май продължава да се бърка форум и сайт
  • 0

#14 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 24 март 2008 - 21:57

ами дай разяснение, щото и аз немога да открия разлика
  • 0

#15 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 март 2008 - 22:07

Е- в Търново по- добро място от пред художествената/ не съм кореняк търновец, затова може да греша как се нарича сградата/ май няма. Това е на главната с/у пощата. В момента има реклама на новостроящ се комплекс.
Но нямам никаква представа колко ще струва , също колко може да струва един билборд.

Ако има колеги със сайтове -могат да сложат линк или банерче към клуба.

За Търново билборда трябва да е 250-300Е/м2 за две седмици. С КАТ говорено ли е? Колоната ще е внушителна сигурно, пилотни коли, паркинг, охрана на паркинга срещу вандали, място за събора на някоя поляна, че то в Търново няма къде да се съберем заедно с публиката и тифозите.....
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни