Ако тези у кварталния гараж не са го правили,..нема да се справят с процедурата!
Свалят се бубините/Абе Топ,..ти свещи сменя ли/,....маха се капака на клапаните,...и се почиства нагара в канала за оттичане и този за маслените пари!
Разбира се нагара от канала за оттичане на маслото пада долу у картера,та за това ти казах да се прави непосредствено преди да източат старото масло!
Има и една особеност,че гумените тръбопроводи за отвеждане на маслените пари към дросела вече са станали на пластмаса или бакелит/както искаш го наричай/,...и при тази процедура се трошат и повреждат!Та на момента требе да се заменят с нови!
Та мисълта ми е,...тази процедура требе да се направи там където ще сменяш маслото,...и вземи им кажи да ти настроят пробега до следващата смяна на маслото на 10.000км,..да не се правят на паднали от небето,...оти по предписание за страните от Източна Европа това е требало да го отрегулират веднага след като е излезнала колата от гаранция!
Успех!
Свещи не съм сменял защото двигателя си работи равномерно, но ако трябва ще ги сменя профилактично, колко му е само 16 свещи

Ще си я запиша тая процедура за почистването на нагара в канала за оттичане и за маслените пари (между другото като отворих капачката на двигателя за наливане на масло ми направи впечатление че имаше доста нагар вътре докъдето се виждаше, цели слоеве като люспи).
Разглеждах и само на тази картинка ми се струва вероятно да са тези гумени тръбопроводи ?

Ако са те предполагам че става въпрос да поръчам само тези които съм маркирал или има и други ?
За интервала ще ги накарам да го оправят на 10000км и да предупреждава 3000 преди това щом е възможно.