Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Газов пистолет! Съвет ако има компетентни.Искам да си купя газов пистолет.

• Please log in to reply
38 мнения по тази тема

#16 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 26 февруари 2008 - 22:32

Абе, човека вече е решил и само пита за модела... Но иначе съм съгласен , че само ще го вкара в беля.А не дай боже ,да го изкара срещу някой и той да има истински тогаз ... мноого лошо. BENZBOSS е прав ,ако няма да го използваш не го вади- отнася се не само за пистолета... :soldier:
  • 0

#17 Веселин Р.

Веселин Р.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Мнения:
  • Град:Еаst Side Варна

Публикувано 26 февруари 2008 - 22:37

Незнам за модел но първо трябва да ти изпилят мерника ... 100% като го купиш отиди да ти изпилят мерника ... .... :D :D :D

С цел заблуда че е боен ли ?
Ако е така дулото няма ли да си личи че е по-различно
  • 0
Е друго си е V-образния бензинец...

#18 bis

bis

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:
  • Град:ПЛОВДИВ

Публикувано 26 февруари 2008 - 23:09

Газовото оръжие е голяма грешка, първия пенсионер военен или полицай ще те гръмне като го види и даже няма да го осъдят, защото ще е при самозащита, а пък ти ще си мъртъв и няма да успееш му обясниш , че си от детската градина-първа група, изоставащи.
  • 0

#19 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 26 февруари 2008 - 23:45

Веселине, купи си спрейче, струва 5 лева и не създава главоболия.
Ще ти останат мнооого кинти за кеф и таксита ;)
С патлака ще имаш само ядове и като го ползваш(дано не ти се налага) и като не го ползваш! вЕрвай ми!
Купи си пет спрейчета - за всяко яке, пък и за "учебно" пръскане. И да изпадне някое от джоба - много важно!
Да не говорим, че може да се засрещнете с някой нервен/пил/изрод/бандит/талибан/наркоман/меломан/магьосник(и т.н.) и ще стане егати сакатлъка.
Помисли малко - "скарваме се" и аз ти вадя пистолет, ще ме простреляш ли с твоя истински боен пистолет? Предполагам да. Ясно е, че не го вадя, за да ти покажа серийния му номер. Ще ми се размине, само ако е ярко зелен или ярко оранжев плажен воден...
Може да се окажеш в подобна ситуация и да останеш инвалид завинаги(примерно).
...пък ти ходи после обяснявай, че си се стреснал и твоя не е боен, пък другия те гърми и не е честно така и т.н. и т.н.
...ако си оцелял.
Стегни се и остави "железата", ножовете и металните тръби, освен ако не си решил да кОпаш нЕкой.
Успех с мацките :icon_coolgrin:
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#20 Веселин Р.

Веселин Р.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Мнения:

Публикувано 27 февруари 2008 - 00:37

Веселине, купи си спрейче, струва 5 лева и не създава главоболия.
Ще ти останат мнооого кинти за кеф и таксита ;)
С патлака ще имаш само ядове и като го ползваш(дано не ти се налага) и като не го ползваш! вЕрвай ми!
Купи си пет спрейчета - за всяко яке, пък и за "учебно" пръскане. И да изпадне някое от джоба - много важно!
Да не говорим, че може да се засрещнете с някой нервен/пил/изрод/бандит/талибан/наркоман/меломан/магьосник(и т.н.) и ще стане егати сакатлъка.
Помисли малко - "скарваме се" и аз ти вадя пистолет, ще ме простреляш ли с твоя истински боен пистолет? Предполагам да. Ясно е, че не го вадя, за да ти покажа серийния му номер. Ще ми се размине, само ако е ярко зелен или ярко оранжев плажен воден...
Може да се окажеш в подобна ситуация и да останеш инвалид завинаги(примерно).
...пък ти ходи после обяснявай, че си се стреснал и твоя не е боен, пък другия те гърми и не е честно така и т.н. и т.н.
...ако си оцелял.
Стегни се и остави "железата", ножовете и металните тръби, освен ако не си решил да кОпаш нЕкой.
Успех с мацките :icon_coolgrin:

Ясно ама газовия ми осигурява дистанция от 3 до 5 метра преднина.Със спрея мога да го пръсна чак като ми е до носЪ и вече се засилва да ме нокаутира.
Ок за бойния ама май не схващате.Казах защита!Не да се рпая на всеки 2ри и да му насочвам ЮТИЯТА в мутрата (газовите от близко разтояние са смъртоносни , но това предполагам го знаеш).Въпреки всичко газовият според мен си остава едно преимущество ако те заклещят някъде 3-4 момчета от вида "На Тати ВисШисТа" с врат колкото свински бут.
Теоритично с пистолет притежаващ капацитет от 7-10 изтрела ще са ми достатъчни за да обгазя повече от 3ма човека.Базикате се с газовите патлаци ама май не са ви стреляли с такъв.

• 0

#21 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 27 февруари 2008 - 00:39

Все още оръжието не е вещ от първа необходимост в БГ.Това обаче не значи,че нещата ще останат такива и в бъдеще.Трябва да си се обурудваме с оръжийца всички,щото идват лоши,диви времена..Некои,които се изказаха,че който има оръжие,не рядко пострадва от него,са прави..Това обаче,не е задължително,щото понякога пък,само оръжието може да те спаси!..И аз си мисля,че притежанието на газов пистолет само може да провокира притежателя на боен такъв да се защитава,което наистина превръща газовия във воден :lol: и тогава настава голем смях,а след това и ..плач.
..Относно разрешителните за оръжие-нещата са много сложни,да не кажа,че е невъзможно да си извади човек разрешително без сериозна причина,а просто ей така,за да си има пистолетче.

Всеки сам да си решава..Аз бих предпочел истински,ама все още се въздържам да си взема,щото просто трябва да го използвам често,което в прав текст значи-по няколко пъти на ден!!!...
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#22 Веселин Р.

Веселин Р.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Мнения:

Публикувано 27 февруари 2008 - 01:51

:unsure:
...и все пак кой от двата ви харесва и защо...
  • 0

#23 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 февруари 2008 - 09:13

Ясно ама газовия ми осигурява дистанция от 3 до 5 метра преднина.Със спрея мога да го пръсна чак като ми е до носЪ и вече се засилва да ме нокаутира.
Ок за бойния ама май не схващате.Казах защита!Не да се рпая на всеки 2ри и да му насочвам ЮТИЯТА в мутрата (газовите от близко разтояние са смъртоносни , но това предполагам го знаеш).Въпреки всичко газовият според мен си остава едно преимущество ако те заклещят някъде 3-4 момчета от вида "На Тати ВисШисТа" с врат колкото свински бут.
Теоритично с пистолет притежаващ капацитет от 7-10 изтрела ще са ми достатъчни за да обгазя повече от 3ма човека.Базикате се с газовите патлаци ама май не са ви стреляли с такъв.

а това за 3-5 метра кой ти го каза :bigemo_harabe_net-110:

аз предлагам да ти дам моя и да застана за ме гръмнеш от да кажем 4 м.

Газениците имат някакъв ефект до към 1-1,5м + дължината на ръката ти в най-добрият случей ~2,5м.

иначе аз лично бих забожил на П22 - по-малък и удобен за носене, П99 си е сериозно желязо, но ако ше се фукаш в детската градина може и него :slap:
  • 0

#24 Веселин Р.

Веселин Р.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Мнения:

Публикувано 27 февруари 2008 - 13:36

а това за 3-5 метра кой ти го каза :bigemo_harabe_net-110:

аз предлагам да ти дам моя и да застана за ме гръмнеш от да кажем 4 м.

Газениците имат някакъв ефект до към 1-1,5м + дължината на ръката ти в най-добрият случей ~2,5м.

иначе аз лично бих забожил на П22 - по-малък и удобен за носене, П99 си е сериозно желязо, но ако ше се фукаш в детската градина може и него :slap:

Базикате се обаче не виждам някой с по-добро решение досега.Само критики , критики и пак критики.
Разгледах P22 и вече го предпочитам пред P99 защото е по-лек и компактен.
  • 0

#25 san bernar

san bernar

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:

Публикувано 27 февруари 2008 - 20:44

Базикате се обаче не виждам някой с по-добро решение досега.Само критики , критики и пак критики.

Носи оръжие само ако пътуваш нощем, или носиш много пари със себе си. Хич не си представяй как ще ходиш късно нощем по улицата, завръщайки се от заведение и т.н....не знаеш май колко ядове ще береш при неправомерно използване на оръжие. Аз от 30 години се разправям с оръжия и още не ми е ясно кога мога да стрелям и кога не.

Иначе имам боен пистолет - 9 мм и един газов. Сега извадих газовия да го видя какъв е - Double Eagle бил и е 25 см дълъг. Неудобен за носене, ама много здрав бил, ми казват разбирачи. Стреля със и със сачми. Веднъж го пробвах. От 3 метра не можа да счупи буркан от компот. Всеки мъж иска да има оръжие. То какви са кефовете в този живот - да усетиш трепета на женското тяло до теб; рибата, закачена на вибриращата корда, да подкараш як мотор ( несравнимо е с карането на кола, сигурно защото мотора го яздиш като...); да дръпнеш яка жица на електрическа китара с мощен усилвател...

Абе намери някой приятел с боен пистолет, купи стотина патрона и се настреляй, докато ти писне и ти мине мерака.
  • 0

#26 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 27 февруари 2008 - 21:25

Ограничения и недостатъците от носенето на оръжие:
-забравяш за алкохол въобще
-тежи
-цапа дрехите със смацка
-къса седалката на колата
-винаги трябва да мислиш за него и да се съобразяваш с него
-не можеш да влизаш в някои згради
-не можеш да го носиш извън страната
-използва се само в краен случай, като бягството е по-удачно от употребата на ютията
-ограничава ти личната свобода

Абе сериозен компромис си е носенето на оръжие. Друг е въпроса че никой не ти разрешава токутака.
За газ-сигналното- не знаеш дали пияния с/у теб няма законно притежаван истински пищов.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#27 Psyho

Psyho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 351 Мнения:
  • Град:Банишора, София, България
  • Интереси:mountaine bike, mercedes, firearms
  • Автомобил:
    W115 - '71
    W201 - '89

Публикувано 28 февруари 2008 - 00:00

Носи оръжие само ако пътуваш нощем, или носиш много пари със себе си. Хич не си представяй как ще ходиш късно нощем по улицата, завръщайки се от заведение и т.н....не знаеш май колко ядове ще береш при неправомерно използване на оръжие. Аз от 30 години се разправям с оръжия и още не ми е ясно кога мога да стрелям и кога не.

Иначе имам боен пистолет - 9 мм и един газов. Сега извадих газовия да го видя какъв е - Double Eagle бил и е 25 см дълъг. Неудобен за носене, ама много здрав бил, ми казват разбирачи. Стреля със и със сачми. Веднъж го пробвах. От 3 метра не можа да счупи буркан от компот. Всеки мъж иска да има оръжие. То какви са кефовете в този живот - да усетиш трепета на женското тяло до теб; рибата, закачена на вибриращата корда, да подкараш як мотор ( несравнимо е с карането на кола, сигурно защото мотора го яздиш като...); да дръпнеш яка жица на електрическа китара с мощен усилвател...

Абе намери някой приятел с боен пистолет, купи стотина патрона и се настреляй, докато ти писне и ти мине мерака.

В тази държава и правомерната употреба на оръжие може да се окаже неправомерна... Така че колкото по-малко шансове за употреба, толкова по-добре. Иначе за китарата си много прав и съм много навит. А колкото до оръжията... Тва газовото е хубаво за да си правиш кефа, при самозащита лично аз не бих разчитал, може би единствено ако работата е дебела, но тогава се използва от съвсем близо... Както казва един човек... "Седнете да пиете по бира вместо да се трепете..."
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Селянин (човек от село) и селянин по душа са две коренно различни неща!

STI Ranger II 9x19
CZ 75 TS .40

#28 Веселин Р.

Веселин Р.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Мнения:

Публикувано 28 февруари 2008 - 00:07

Добре де всички го съпоставяте боен със газов.Истината е ,че не са много тези с истински патлак.
Второ не мога да разбера ако са толкова безполезни газовите пистолети ,защо производството им е толкова масово дори и от скъпите марки?!
Третото което не разбирам е защо толкова хора се изказаха без въобще да притежават нито бойно нито газово късо нарезно...
Стига сте разтягали локуми за това ама ако оня ти изкара истински-и-и-и , ама ако ти изкара калашни-и-и-ик , ама тва газовия е воден пистоле-е-е-е-ет и т.н.
Веднъж уцеля ли го в лицето с ( Технически пипер - екстракт от технически пипер, задушлив ефект, за животни, дрогирани, пияни или много окосмени по лицето :) )
ще си оправи синозита 100%.Идеята ми беше задавайки въпроса в нашия форум да срещна хора , които са попадали на места където им се е налагало да използват газов пистолет
и как е подействал.Моля ви не обобщавайте повече защото нищо друго не видях ( освен един пич който ме насочи към модел П22 не П99 ;) )
Айде със здраве :)
  • 0

#29 Веселин Р.

Веселин Р.

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Мнения:

Публикувано 28 февруари 2008 - 00:09

Както казва един човек... "Седнете да пиете по бира вместо да се трепете..."

Окей ама аз говоря за случай в който няма на къде да се мърда.
  • 0

#30 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 28 февруари 2008 - 09:37

Колега, сигурен съм че и моя отговор няма да ти хареса, обаче аз не разбирам защо изобщо си поставяш подобни дилеми за избор на... МАКЕТИ?
Ако избираше бойно оръжие аз също бих отворил дискусия. Дори и за пневматично...
Какво значение има какъв е в случая? Та това е просто една лъскава имитация.
Моето мнение е, че ако искаш макет - избери го така, както би избрал една красива вещ.
Демек което ти хване окото но от практическа гледна точка всички са еднакво безполезни ;)
Дори не става да си направиш удоволствието да стреляш по мишени с него...
Идея си нямам за какво ще служи, честно!
:wacko:
  • 0

879897.png

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни