Към съдържанието

  •  

Brozestian

Регистрация: 14 юли 2018
Офлайн Последно: Днес, 17:37
-----

Моите теми

Въпрос за конкретна обява на Виано

06 февруари 2020 - 19:33

Момци, ще съм благодарен да си дадете мнението за конкретната обява.:)

https://m.mobile.de/...98.html?ref=srp

Кой 2.2 е монтиран в този ван... С пиезо дюзи ли е? Това поколение 4matic има ли недостатъци и някакви общи проблеми?
Кутията трябва да е 7г нали?

Благодаря:)

Два отделни проблема: пуши като Гаргамел и автоматика придърпва/боксува

08 август 2019 - 17:11

Здравейте колеги,

Колата е 203ка 270 CDI, комби 2003. Автоматика е 5г

Има два отделни проблеми и за да не пиша 2 отделни теми, ги обединих в една.


Първият е че пуши, ама пуши и мята такива димки на Кик Даун, че ме е страх колите отзад да не се изгубят. Черен облак. По прочетеното, би трябва да бъде нещо по въздуха, ама ми писна от "майстори".
Първо течеше масло от пластмасовата тръба влизаща в турбото, след смяна, се оказа че е от турбото, смениха му лагери и теча се оправи. 5-6 к км след това гръмна дебитомер и ми го смениха с "нов". Някъде там започна да пуши.... Може би беше преди дебитомера де се предаде.
При проверката при друг майстор се оказа, че сменения уж "нов" дебитомер е някакво китайско мега долно менте... Майстора имаше Лемфьордер от 220 цди и каза че е същия. Взех го, промяна... Малка, но по скоро в работата на мотора, пушенето си остана.
Диагностика и 2 дюзи се оказаха зле. Рециклиран всичките 5, смениха ми разпръсквачите, мотора направо мърка, разхода падна по борд и..... Пушенето пак остана.
Взе да ми писва. Грешки не дава никакви... Идеи?Втория проблем.... Колата е купена с ремонтиран автомат. Сменен бил мозъка с нов: според мен 2ра ръка. Сега. И преди го правеше чат чат. Паля ръчкам Д и грижи нямам. Понякога обаче ако на място разръчкам Д Р и пак Д... Ако подам газ леко я усещам че все едно боксува съединител. Понякога го прави, понякога не. По често когато е под наклон, тоест при Д кутията е по натоварена.
Това е от около година и сега взе да става доста по осезаемо. Ресетнахме 2 пъти адаптациите ... кОр. Закарах я на майстор... Естествено не го направи проблема.
Това което ми прави впечатление е че за 40к км или почти 2 години смених буксата 3 пъти. Протича масло. 2 при един майстор и 1 при друг.... Ако това има значение.... Ако някой рекне тук също ще съм благодарен. :)