Към съдържанието

  •  

ЦецоКолев

Регистрация: 11 ное 2013
Офлайн Последно: Днес, 14:10
-----

Моите теми

Среща в Щутгарт

10 март 2019 - 22:28

Здравейте, колеги.

С колегата Preatorian мислим да си ударим една среща в околността. Има какво да се види. Ако има още колеги от региона са добре дошли, просто кажете. Всякакви предложения за места, които да се посетят също се търсят.
На автотематика се сещам за:

Автомузеи
Motorworld в Бьоблинген
Музей на транспорта

Датата също трябва да се уточни, така че всякакви предложения са добре дошли.

Поздрави.

Внос на добри коли?

09 декември 2018 - 21:40

Колеги, замислил съм нещо и се интересувам от мнението ви. Та след като намерих коли на дозина приятели и роднини и са доволни, а аз изгубих дни и седмици свободно време в търсене и огледи за без пари, та се замислих да правя това като втора работа. Мисля да вкарвам в България по някоя качествена, гледана кола с малка печалба. Като гледам обаче пазара в България, няма как да бъда ценови конкурентен, дори и да не слагам никаква печалба. Всичко по автокъщите е излъскано и на 160 к км. и цената им е ужасно ниска. Знаем как стават нещата. Аз искам обаче да вкарвам истински коли, без да ги омагьосвам и манипулирам. Знаем обаче и българският купувач. Хем да е евтино, хем хубаво, хем да върви, хем да не гори и ако в следвщите 5 години след попкупката се счупи нещо - търговеца е мошеник и измекяр.

Та въпросът ми е: Има ли смисъл изобщо да се занимавам или да не си губя времето. Целта ми е нито автокъща да отварям, нито автовози да пращам за България. Идеята е да вкарам през няколко месеца по една-две коли, които внимателно съм избрал. Нещо като хоби-втора работа.

Още един Бенц

17 ноември 2018 - 17:40

Още един Бенц се озова в семейството. S500 2000 г. от ПЪРВИ собственик. Ходих да гледам 7-8 w220 и всичките бяха гробове тотални. Всички бяха толкова уморени, че си мислех, че просто няма w220 дето да става. И случайно вчера попаднах на една бройка. Викам си чакай да я видя. Среща след два часа с продавача и Бум! Един дядо излиза от една фирмена сграда-цех и ми казва: Вие ли сте за колата? Аз съм Херр Едисикойси. Човека изкарва Ес-ката от гараж... ми тя нова бе! Гаражна, само лятото карана! Човека се оказа шефа на фирмата, тясно специализирана за изработка на пултове за кораби и самолети. Пионери в областта. Дядото каза: Гледай, бутай, колата е чук. И така си беше. Обстойно гледане, каране и т.н. и след 40 мин си стиснахме ръцете с 750 евро смъкнати от цената. Човека ме покани вътре в офиса си... ми вътре едно ферари си е паркирал в офиса до бюрото, да му се радва.

Колата вози като нова, нещо невероятно е.

Понеже моторът го познавам добре, кутията също, но не съм имал въздушно до сега, имам няколко въпроса.

1-Колата си стои равна, всички настройки на окачването работят, вдига се, смъква се с бутона, втвърдява се и т.н., но ми прави впечетление, че в движение често се включва компресора (поне така си мисля, че го чувам), а като спра и той спира. Нормално ли е да се надува в движение, а в покой не, ако издиша от някъде? Няма никакви симптоми или грешки.
2-Стар диагнозата има ли тест за Аирматик както има за АБЦ-то? Ако да, какво може да се види там?