Ограничение при търсене
Започната от LiL, 15 ное 2011 - 22:04:47
19 мнения по тази тема
Публикувано 15 ноември 2011 - 22:04
Администрейшъна..искам да попитам нещо..Понеже реших да си прегледам старите теми, но не мога да ги открия..намирам само последните 6..не се ли пазят стари теми от 2008-ма,2009-та..имаше теми като Ограбиха ме, Удариха ме, Сипаха ми бензин в дизела, фук-фук..и някакви такива..
Не се ли пазят или аз не мога да ги открия?
Не се ли пазят или аз не мога да ги открия?
Публикувано 16 ноември 2011 - 22:41
Ми не знам..мисля, че не в търсенето е проблема,а в намирането..Всичко трябва да си е на мястото. Просто имаше някакви настройки какво време назад да ти визуализира теми из форумите.
Ама нека най-добре е учените глави да се изкажат по въпроса. Дали пък "някой" не ти е забърсал и твойте мнения
Публикувано 16 ноември 2011 - 22:47
Aз също не виждам темите ти преди 2010та година.
Публикувано 16 ноември 2011 - 23:00
Илийката, предполагам ще каже като се появи..ама само моите ли ги няма или на всички потребители, пускали теми преди 2010-та?
Публикувано 16 ноември 2011 - 23:08
There have been 88 items by LiL
(Search limited from 16 November 2010)
Това как не го забеляза?!?
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 16 ноември 2011 - 23:20
Забелязах го, но не разбирам как отговаря на въпроса ми..Търсенето е ограничено от 16 ноември 2010?! И..какво значи това, че темите няма как да бъдат открити някога или че аз нямам право да търся..или какво?There have been 88 items by LiL
Имаше неща, които ми бяха важни в някои от темите, за мен, ползвах ги като дневник на извършваните по колата ми интервенции..Сега ги няма..Това питах
Публикувано 16 ноември 2011 - 23:23
И според теб, въпросите касаещи такива неща, се задават в чат темата?!?
Можем да ги видим, а може и да не ги видим... явно не е толкова важно
А отговаря на въпросът ти, точно както си го задала... не виждаш темите преди тази дата, и не, не си само ти, и аз съм така.
Темите са там, просто са ограничени за търсене.
Ако влезеш в раздела, примерно за А-класа, ще видиш, че имаш теми/мнения бая по стари.
Можем да ги видим, а може и да не ги видим... явно не е толкова важно
А отговаря на въпросът ти, точно както си го задала... не виждаш темите преди тази дата, и не, не си само ти, и аз съм така.
Ако влезеш в раздела, примерно за А-класа, ще видиш, че имаш теми/мнения бая по стари.
Публикувано 16 ноември 2011 - 23:33
Ми зададох го тук, защото не исках да правя световен проблем от това..както и не исках да привличам излишно внимание към себе си и темите си.И според теб, въпросите касаещи такива неща, се задават в чат темата?!?
Можем да ги видим, а може и да не ги видим... явно не е толкова важно![]()
Не знам каква е целта на това ограничение, но не е полезно никому, мисля. Но никой не ме пита..така, че нама значение.
Благодаря за отговора, разбрах как мога да си ги намирам вече.
Публикувано 16 ноември 2011 - 23:43
Напротив, така стана като супер голямата конспирация...
Не се ли пазят, някой да не ги е изтрил, ма само аз ли съм така...
Можеше да попиташ в раздела за форума и някой да ти отговори, под някой визирам Илийката, защото той е сложил това ограничение.
Аз нито мога да ти обясня причините, нито ще го махна, явно има основателна причина за да го има.
Не се ли пазят, някой да не ги е изтрил, ма само аз ли съм така...
Можеше да попиташ в раздела за форума и някой да ти отговори, под някой визирам Илийката, защото той е сложил това ограничение.
Аз нито мога да ти обясня причините, нито ще го махна, явно има основателна причина за да го има.
Публикувано 16 ноември 2011 - 23:57
Ок, разбрах!
Публикувано 17 ноември 2011 - 00:05
И понеже, съм сигурен, че не разбрахте, нека да го обясня по ясно.
Това ограничение при търсене от 1 година (365 дни) е само като се търсят постовете от определен потребител.
Например, търсиш постовете на Hooligan, цъкаш в профила му и даваш на "покажи постовете" и т.н.
Ще ти покаже постовете ми до 16 nov 2010.
Ако търсиш по "ключови думи" такова ограничение няма!
Ако търсиш "Сипаха ми бензин вместо дизел" ще ти излезе темата, която е по стара от 1 година.
Настройката е по подразбиране за IPB, мислех, че Илийката я е въвел, но съм сгрешил.
Ако държите, ще я вдигнем ако преценим, че няма да бутнем хоста с нея
Все пак, имайте в предвид, че такива настройки ядът доста процесорно време (което не е неограничено)
Това ограничение при търсене от 1 година (365 дни) е само като се търсят постовете от определен потребител.
Например, търсиш постовете на Hooligan, цъкаш в профила му и даваш на "покажи постовете" и т.н.
Ще ти покаже постовете ми до 16 nov 2010.
Ако търсиш по "ключови думи" такова ограничение няма!
Ако търсиш "Сипаха ми бензин вместо дизел" ще ти излезе темата, която е по стара от 1 година.
Настройката е по подразбиране за IPB, мислех, че Илийката я е въвел, но съм сгрешил.
Ако държите, ще я вдигнем ако преценим, че няма да бутнем хоста с нея
Все пак, имайте в предвид, че такива настройки ядът доста процесорно време (което не е неограничено)
Публикувано 17 ноември 2011 - 09:54
Мен не ме кефи това, честно.
Предпочитам да си виждам мненията. Само ipBoard май го имат това...
Публикувано 17 ноември 2011 - 11:44
Администрейшъна не чете ЧАТ темата от много време насам, защото е свръхпродуктивна на глупости, за които нямам време да ги изчета всичките.
Затова има раздели, в които да се пускат тия неща... а като остане в ЧАТ ТЕМАТА и утре още някой ще реши да пита същото...
Изобщо съм супер против тая ЧАТ ТЕМА, ама не е сега моментът и тук мястото да го обсъждаме...
Второ - ограничението е сложено, защото търсенето е един от процесите, които ядат най-много ресурс на сървъра... и за да не клекне сървъра от търсене - направено е да има лимити. Ще прегледам нещата и ще кажа точно как може да се избегне това неудобство.
Затова има раздели, в които да се пускат тия неща... а като остане в ЧАТ ТЕМАТА и утре още някой ще реши да пита същото...
Изобщо съм супер против тая ЧАТ ТЕМА, ама не е сега моментът и тук мястото да го обсъждаме...
Първо има начини да си видиш всички мнения, но начинът е малко различен...Мен не ме кефи това, честно.
Второ - ограничението е сложено, защото търсенето е един от процесите, които ядат най-много ресурс на сървъра... и за да не клекне сървъра от търсене - направено е да има лимити. Ще прегледам нещата и ще кажа точно как може да се избегне това неудобство.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 17 ноември 2011 - 16:31
Точно от теб не съм очаквал такива изказвания... Поне си наясно за какво става дума...
Всяка една такава заявка към базата е свързана с огромно количество процесорно време.
Да речем, че поискаш да видиш постовете на някой с над 7-8к, нали се сещаш какво се случва на процесора?!?
И не, не е само в IPB, почти всички платени решения я имат и е пусната по подразбиране на 365 дни, сега прегледах и други платформи, които администрирам, и там е така.
По принцип търсачките са кофти работа за всички платформи, 80% от процесорното време се яде от тях, за това и имат възможности за оптимизация, забрани и т.н.
Скоро ще правим ъпдейт на платформата, ще видим в новата как са реализирани тия неща и ще преценим дали можем да си позволим да го направим без лимит.
Всяка една такава заявка към базата е свързана с огромно количество процесорно време.
Да речем, че поискаш да видиш постовете на някой с над 7-8к, нали се сещаш какво се случва на процесора?!?
И не, не е само в IPB, почти всички платени решения я имат и е пусната по подразбиране на 365 дни, сега прегледах и други платформи, които администрирам, и там е така.
По принцип търсачките са кофти работа за всички платформи, 80% от процесорното време се яде от тях, за това и имат възможности за оптимизация, забрани и т.н.
Скоро ще правим ъпдейт на платформата, ще видим в новата как са реализирани тия неща и ще преценим дали можем да си позволим да го направим без лимит.
Публикувано 17 ноември 2011 - 16:43
Оф, пиши като цитираш някого - за какво става дума! Първо реших, че от мен не си очаквал такъв отговор и се въздивих 
По принцип има системи, които са специално проектирани за търсене в структурирана информация. Например http://sphinxsearch.com/
Нали се сещате, че има форума с къде - къде по-голямо натоварване от нашия и там ако пуснат нормалното търсене - всичко ще издъхне безславно... например БГМАМА... доколкото съм запознат те използваха именно сфинкса. IPB има опция за интеграция със сфинкс, но трябва да поразчопля малко нещата - как точно може да се направи да работи с него. Така по спомен не става за всеки сървър, може да се наложе малко размествания да направим. Имам го педвид и ми е в списъка за TO DO за форума.
По принцип има системи, които са специално проектирани за търсене в структурирана информация. Например http://sphinxsearch.com/
Нали се сещате, че има форума с къде - къде по-голямо натоварване от нашия и там ако пуснат нормалното търсене - всичко ще издъхне безславно... например БГМАМА... доколкото съм запознат те използваха именно сфинкса. IPB има опция за интеграция със сфинкс, но трябва да поразчопля малко нещата - как точно може да се направи да работи с него. Така по спомен не става за всеки сървър, може да се наложе малко размествания да направим. Имам го педвид и ми е в списъка за TO DO за форума.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА