Към съдържанието

•  

Снимка

Ограничение при търсене

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#16 Hooligan

Hooligan

Майстор

• Потребители на форума
  • 1553 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. M-Class (W164) 350 CDI Facelift
    2. CLK-Class (W208) - Продаден
    3. C-Class (W203) - Продаден
    4. C-Class (W202) - Продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 ноември 2011 - 17:02

И аз те обичам Публикувано изображение

Да, сфинкса е добро решение, IPB има възможност за интегриране, но ще падне борба :)
Как и да е, щом е в to do, ще го оправим ;)
  • 0

Ignore list: fiveq, Наско, krasch

#17 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 ноември 2011 - 18:11

Сфинкса е най-доброто решение, поне от това, което съм срещал досега.
Проблемът е, че преди малко говорих с хостинг компанията и май - май няма да стане. Сфинкса е допълнителен софтуер, не е скрипт като форума, който се инсталира на сървъра. Но ние в момента използваме споделен сървър с още други потребители на хостинг компанията. Заради това споделяне - цената на хостинга е значително по-ниска (по-конкретно в момента е около 10 лв. на месец. За да можем да използваме сфинкса - трябва да минем на собствен сървър VPS (Virtual Private Server). Проблемът е, че най-евтината опция за VPS излиза 35 лв. на месец, което както и да го погледнем е 3 пъти и половина по-скъпо. Верно е, че със собствен сървър нещата стават доста по-дебели като възможности, но въпросът е по-скоро имаме ли нужда на този етап да увеличим толкова разходите по поддръжката на форума или не? Аз мисля, че не е от критична важност... поне засега.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#18 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 17 ноември 2011 - 21:59

За мен разликата от 25 е незначителна, толкова ли не докарваме по 25 лева на месец от реклами? С двете ръце гласувам са ВПС, дори ако трябва да участвам лично в разликата между 10 и 35 лева. Какъв ресурс ддават за 35 кинта?

Относно притесненията на Хулигана, за търсене на някой със 7-8К мнения, аз бих се притеснявал ако се хостваме на Правец 8Ц, все пак има някаква база данни зад форума, не сме на фаил с последователен достъп, нали?
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#19 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 ноември 2011 - 22:43

Вие питате, ние отговаряме:

В момента ползваме споделен сървър при следните параметри:
Място: 3`000 GB - реално ползваме около 8
Трафик: 30`000 GB - реално ползваме около 80 (поне съотношението ни е правилно :) )
RAM: 1 GB
Процесор: 200 минути на денонощие

При виртуални сървъри:
Място: 25 GB
Трафик: 1`000 GB
RAM: 512 MB
Процесор: на теория има 24 часа от процесорното време в рамките на денонощие, но не пише какъв точно е процесора и как е "споделен"...

Както личи от горното - виртуалния сървър е предназначен за повече сметки :)
Мястото и трафика не са проблемни, защото и в двата варианта има повече, отколкото ползваме.
Трябва да се срещна с хората от фирмата и да си поприказваме - какво могат да предложат за нашите "специални" нужди.
По принцип те са много гъвкави в предлагането на услугите си. Поне аз лично имам при тях няколко профила и до момента съм много доволен от услугите им. Да не стане, че фирмата е някаква тайна - superhosting.bg е фирмата.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#20 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 17 ноември 2011 - 23:30

Процесор: 200 минути на денонощие

Това с 200-те минути процесорно време не ми е ясно? На пълен товвар или просто 200 минути заетост, какъв е процесора?
Трафика и сториджа на ВПС са доста постни, явно е мислен за изчислителна мощ.
Все пак, ако има нужда от ВПС, да ме имате предвид.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни