Към съдържанието

  •  

bai ljubo

Регистрация: 02 дек 2007
Офлайн Последно: 04 яну 2008 - 22:37:12
-----

Моите мнения

В тема:Печка WEBASTO

30 декември 2007 - 14:22

въпрос към Бай Любо ???? колата ми е Ц 220 ЦДИ 1999 имам вебасто термотоп Зет 88874С но не работи всичко което изчетох по форумите и руските сайтове до някаде ме запозна със този тип подгреватели копчето от което се изключва ( също констатирах че от същото копче ми изключва и подгрева на огледалата ) намерих и кой номер бушон е за печката 20А на място номер 37 но той не седи на мястото си с една дума е изваден и гнездото е празно когато сложих прилежащият бушон на мястото му печката не проработи а се получи следното понеже в момента нямам чистачка ( моторчето е изгоряло и немога да намеря тамова "ВАЛЕО" ) и когато вали не карам колата се случа по два три дена да седи в гаража и нещеш ли хоп няма акулулатор паднал на нула след вторият път когато ми падна на нула и аз го зареждам решавам да проверя за оттечка и я карам да ми я замерят нормално било да има оттечка от порядъка на 0,05А а то показва 0,83А и се светвам че нищо друго не е пипано освен бушонът който поставих вадя го и оттечката ми става 0,03А значи там ми дърпа някакъв ток че въпроса ми беше има ли нещо което евентуално да е дефектирало в самата печка и да ми дърпа постоянно ток 0,80А

;)

В тема:Печка WEBASTO

19 декември 2007 - 22:49

Кое е за ремонт(печката или таймерът)
Като натисна пламъчето светва червен дисплей и нищо не се променя
Иначе поставен въпросът
Може ли таймера да работи и всичко по него да се настройва а да няма печка
Това беше въпросът
Ако има печка и тя е за ремонт ще заповядам в сервиза
Ако няма - то ще изчакам пролетта
Поздрави

Чакай, че говорим на различни езици...........Не дисплея, за отоплителя говоря, но може и в дисплея да има проблем, не знам. Относно това дали може да работи дисплеят без печка-Да, може, той е отделно захранена част и няма обратна връзка с печката..........Демек и да я има и да я няма, има ли захранване часовникът си работи.

В тема:Печка WEBASTO

19 декември 2007 - 22:36

Не съм сигурен въобще ,че има печка
Имам таймер от- стария тип-мига светка но нищо- настройвам копчета и нищо
Не съм казал ,че ще правя
Просто ми беше интересно дали има някъде или и таймера е просто бутафория
Публикувано изображение

Ухааа, това е допълнително монтиран отоплител, не е заводски.......Не ми се вярва да е бутафорен, със сигурност имаш отоплител от серията thermotop, но какъв точно не мога да гадая, а щом му мигат нулите, значи просто часовникът не е сверен, свери го чрез натискане на малкото бутонче с иконка часовник и с двата бутона със стрелки и ще спре да мига.Бутонът с пламъче е за перманентно включване на печката, ако нищо не става просто е за ремонт.

В тема:Печка WEBASTO

19 декември 2007 - 21:50

Стуци,
Не зъзна бе брато
Имам таймер-светка,мига а не знам къдее шибаната печка това е

Описах я къде е малко по-нагоре, трябва канал, на доста лошо място е, но не знам до колко можеш да направиш нещо по нея само с оглеждане, напиши какво прави печката, въобще чува ли се нещо, пуши ли, или?

В тема:Печка WEBASTO

19 декември 2007 - 21:30

Аз разбрах LYNX именно по този начин, да.

Оказа се обаче че като отидох, печката вече беше демонтирана и я видях в ето този вид - тук и тук.
Така че не можах да потвърдя точната и локация.

Беше ми интересно мнението на бай Любо дали тази корозия е гибелна за печката и дали е поправимо.
Тогава и поискаха 350лв, после свалиха на 300 но аз ги отсвирих.
Всъщност все още ми е любопитно, де - щом питам... :coolgrin

Ужас, това е топлообменникът, не я взимай, разцепил се е като майска роза и само чака малко топла вода да стане на лейка...........Печката седи зад предната дясна гума , между подкалника, калника и носещата греда на автомобила, демек на "отлично място".


Колегата с реликвата, колега, не се занимавай с това, връзването на 190-ка е ужасно, с тази печка можеш на практика да направиш релейна схема даже и сувалка от байконур да подкараш, само един работен плюс ти трябва, въпросът е дали си заслужава.....Това е отоплител с ротационно горене, има и карбуратор, има бутална помпа в него и спомагателна на горивната магистрала, сигурен съм, че е пълна скръб, а и е много калпава, постоянни корекции й трябват даже от разлика в надморското равнище. Да не говорим, че харчи електроенергия колкото цялата кола на куп.............Ужасна е, послушай ме! На всичкото отгоре е с биметален пламъчен датчик, който докато се нагрее и свеща ти е изпила акумолатора и почва да пита за тоя на съседната кола. А управлението й , ако не е SG1544 значи господин Webasto още не е бил роден , когато е била в производство. Виждам, че ти е интересно, или имаш много свободно време, или си мазохист. С удоволствие бих ти помогнал, ама за този модел чертежи вече няма, явно са ги унищожили по давност, днес потърсих и точно този модел е отдавна изчезнал от документацията.Съжалявам.