Към съдържанието

  •  

Borislav 87

Регистрация: 12 окт 2017
Офлайн Последно: 20 дек 2021 - 13:42:52
-----

Моите теми

C200 kompressor - странно прекъсеане?

18 ноември 2021 - 18:15

Здравейте. Колата е W202 c200 compressor с газ.
Има едно странно прекъсване от както застудя. Сутрин паля колата позагрява на място малко и тръгвам. Проблемът е че като и подам по рязко газ при изпреварване, придърпва някак си след 3000 оборота. Килата си усорява, но все едно на места глъхне леко. Иначе се изрязва до прекъсвач добре. При по плавно подаеане на газ придърпването не се усеща. На газ пак е така, като на бензин. Като се покара 10-15 мин проблемът на бензин го няма, а на газ има пак леко придърпване при сръчкване. И при двете горива ако се подава плавно газ няма придърпване. Двигателят на място работи много добре, колата върви много добре и си има сила.
Какво е сменено
Бубини едната е хела, а другата китайска, но и с предната оригинална, която е леко цепната пак беше така
Нови Кабели бош
Нови иридиеви свещи денсо.
Не е закачана на диагностика досега, но ме съмнява Дебитомера да не прави някакви мизерии. Не съм го сменял. Като извадя буксата му колата няма мощност. Върви като за 100 коня..
Понеже взех колата лятото и не съм усетил да придърпва така.
Да допълня, смених ролаката на компресора с по малка 94 на 87мм, но едва ли това да е проблема.

C200 kompressor проблем с ръчни скорости 2-ра и 3-та?

08 октомври 2021 - 12:32

Здравейте. От скоро съм собственик на въпросната кола. C200 kompressor 192hp. От както я взех си имаше проблем със скоростите. 2-ра и 3-та предавка не влизат добре. Все едно не съм натиснал докрай съединителя. Също така проблемът е по изразен като се включват във по високи обороти. Даже трета понякога въобще не влиза ако изцедиш докрай на 2-ра и искаш да включиш 3-та. Забелязвам, че влизат лесно само когато задържа 2-3 секунди натиснат съединител и след това ги включа. Също така при включване на 2-ра и 3-та се усеща подритване в скоростния лост, както казах все едно съм на полусъединител.
Ако може да ме опътите на къде да се насоча, да търся ли друга скоростна кутия от същия мотор.