Към съдържанието

  •  

xraykc

Регистрация: 25 юли 2016
Офлайн Последно: 18 авг 2016 - 12:26:46
-----

Моите мнения

В тема:Проблем с изхвърляне на антифриз прераства в сага

03 август 2016 - 15:09

Радвам се че сте го разгадали. Сега слушайте бе хора , питате помагаме ,а не приемате. Има се на предвид , че тук никой не пише с печелбарски замисъл така че какъвто и да е съвета поне е искрен. Казвам го с добро. Не се ядосвай тъкмо каквото си отремонтирал сега ще ти даде спокойствие в бъдещето. Текущата работа е направете качествени и ще е страхотно после.

П.П. Имаш хубав подпис.

Ами отакзавах да приема най лошата диагноза в началото, но поне научих много неща, а знанието си има цена :)
*подписа е цитат от страхотен автор, благодаря!


В тема:Проблем с изхвърляне на антифриз прераства в сага

01 август 2016 - 10:12

Така майсторите все пак се обединиха около мнението за гарнитура или глава и ме посъветваха да ида на тест за изгорели газове в казанчето и резултата приключи с диагноза, че се налага ремонт смяна на гарнитура или глава.

това ми го казаха почти всички преди да правя каквото и да е, но отказах да се вслушам и излишно си създадох повече разходи и главоболия.

Интересното е, че спря да ми свети лампата за SRS-a а те не са преавили нищо по тоя въпрос. Като я взех си светеше на другия ден вече не. Както и чк енджина спря да свети. Понеже колата съм я купил преди около месец, с помоща на няколко сервиза картинката най вероятно е тази - търговеца или е пробил капачката на казанчето или термостата за да не създава налягане, но сега вече всичко е ясно. Късмет или малшанс все тая. 190 ката я карах без да пипна нищо, тая още не съм минал и 2хил км, и вече съм 1,500 лева набутан + следва ремонт на глава.

Благодаря на всички за мненията и съветите.


В тема:Проблем с изхвърляне на антифриз прераства в сага

29 юли 2016 - 10:38

сервиз - бул.Владимир Вазов 120  отваря в 09,00 часа.Ако там не ти помогнат...нямам идея къде другаде

трябваше май направо там да ходя, мерси  за инфото и дано те да оправят проблема.


В тема:Проблем с изхвърляне на антифриз прераства в сага

29 юли 2016 - 10:20

Мъките продължават. и тия не знаят какво е! Разменили инжекторите и тествали и пак същото, казаха ми по телефона да ида да си я взема не могат да направят нищо повече. Да направя тест за наличие на изгорели газове в казанчето- или вкарвало вода в цилиндъра или компютъра нещо. Правиха СТАР диагностика имат си софтуера ама нищо не могат да направят :) Как да разглабям двигател без да съм сигурен?! 


В тема:Проблем с изхвърляне на антифриз прераства в сага

28 юли 2016 - 10:42

От направената диагностика вчера се локализира проблем в работата на втори цилиндър. Имаше доста грешки включително за неработеща ламбда сонда, но основното което установиха, е че най вероятно инжектора не впръсква горивото ами "пикае" :). Това което видях като код на грешка мисля, че беше P201B и P202C. Днес го оставих да разменят инжекторите на 1-ви и втори цилиндър за да сме сигурни че е това. Нямаше проблеми с кабелите от компютъра до двигателя, но единият кабел беше прищипан от "майсторите" от предишния сервиз който по незнайно каква причина са ми сваляли рейката и са я сглобили без капачка или тапа каквото е там. Иначе компресията на цилиндрите беше 8- 8.5 атм.