Към съдържанието

  •  

Baho

Регистрация: 27 юни 2016
Офлайн Последно: 21 юли 2021 - 11:18:52
-----

Моите мнения

В тема:Проблем с токовете - Спешно помагайте

04 май 2017 - 13:16

Програмиране винаги трябва, освен ако не взимаш частта от кола с абсолютно същите екстри, оборудване и вид на купето и все пак е желателно да се закачи със СТАР. Привидно ще работи но може да се получат конфликти в комуникацията между модулите.

Задния SAM отговаря за доста неща, светлини, ел. багажник, аларма, теглич и др. Мисля че и холд функцията на автоматика минава през задния SAM но тя не е налична преди фейслифт.

А да ми препоръчите сервиз ако ми се налага смяна на САМ модула.


В тема:Проблем с токовете - Спешно помагайте

04 май 2017 - 08:43

SAM модула се оказа повреден. Подмених го и се оправи всичко.
Благодаря за отговорите

Здравей колега,

  Каза, че си сменил САМ модула ! ааа трябвяше ли накакво програмиране  / обучение/  на модула, понеше и аз имам едни ядове със САМ модул.

Благодаря предварително.


В тема:Грешка SAM модул

18 април 2017 - 15:44

Благодаря Ви пичове , като тръгна да направя манипулацията ще направя и снимков материал и ще допълвам темата, колкото повеле информациа толкова по-добре. 


В тема:Грешка SAM модул

18 април 2017 - 15:32

Погледни дали капака е добре затворен и изобщо дали е затворен, както каза колегата виж дали се оттича водата добре. Хубавото е че колата ти е 2007 година а не примерно 2011, дори да се наложи да сменяш модул може някой да ти го кодира към колата.

Ако беше след 2010-2011 става само в оторизиран сервиз или при човек с достъп до онлайн сървърите на Даймлер.

Демек дори да ми е прецакам САМ модула ако си намера втора употреба нещото може да се програмира за моята кола. Надявам се да не стигна до там а само с почистване и подсушаване да приключа с тая тъпотия.


В тема:Грешка SAM модул

18 април 2017 - 15:10

Здравей! Със сигурност не трябва да даваш 2000 лв за модул. Вероятно и потекла вода, където не трябва, което ме навежда на няколко мисли.

1. Изчисти тръбичките, по които се стича водата. Най-вероятно са запушени от изсъхнали шумки по дърветата.

2. Намери въпросния модул и виж дали няма водичка там. Може и да се оправи с едно хубаво почистване.

3. Ако не стане нищо, ще трябва да търсиш модул, който евентуално можеш да намериш втора употреба, но трябва да се внимава.

 

За да не влизаме в подробности по 3та точка, направи 1 и 2 и виж дали няма да стане.

Успех!

Здравей, благодаря ти за съветите  :D  днес забелязах още едно странно нещо р след като пусна измиване на предното стъкло и чистачките и има няма след една минута проблема се появи и като видях след измиване водата от къде изтича  / задната част напредния калник точно зад САМ модула / още повече си мисля и аз ,  че наистина там някъде има водичка.

Благодаря, като установя проблема и естествено след решението ще допълвам темата.

Поздрави,