Към съдържанието

  •  

r1der

Регистрация: 11 фев 2016
Офлайн Последно: 23 яну 2020 - 02:04:20
-----

Моите теми

Проблем със скоростна кутия

24 май 2017 - 22:14

Здравейте колеги,

От известно време колата ми прави следния проблем, като и давам неравномерно газ, примерно на втора и по дам газ, след което пусна за момента и отново и подам, тръгва да превключва на 3-та обаче вместо да върне светва чек лампата и колата започва да се движи на една скорост. Често ми прави същия проблем и като я карам на тип-троник. Рестартирах кутията по начина показан в ютуб и колата стана друга, доста по адекватно включваше и нямаше проблем известно време докато днес отново не ми направи същия проблем докато я ръчках на тип-троник а веднага след това и с нормално каране. Проблема се оправя като я изгася и запаля отново. Утре ще видя каква грешка записва.

Маслото е сменяно преди 15к км но неможахме да сменим буксата понеже болчето беше счупено от пренатягане и нямаше как да се развие, често срещан проблем...

На първо четене можете ли да ми кажете от какво може да е?

Четох по форумите че една от причините може да е слаб акумулатор, и преди днес колата беше карана преди 10 дни, но въпреки това не ми се вярва това да е причината...

Благодаря предварително!


МОЛЯ ЗА ПОМОЩ! Единия цилиндър не работи?

22 март 2017 - 21:40

Здравейте колеги,

Имам следния проблем, 6-ти цилиндър изключи и въобще не работи. Колата е В209 М113 мотор.

Беше ми го направила преди месец някъде и се оправи но от малко повече от седмица съвсем не работи. Закарах я на сервиз да и направят пълна диагностика, четене на живи данни и какво ли още не и точно от къде идва проблема не стана ясно. Изписва едно - няма ток на 6-ти цилиндър. В сервиза ми провериха бобината и казаха че работи и проблема е или в кабелите или в свещите. Смених 2-те свещи, проблема си остана. Тази вечер си играх да сменя и кабелите с нови - отново греда?! Това което направих също е да разменя бобината на 5-ти и 6-ти цилиндър - отново 6-ти е изключен (гледам през телефона, имам адаптер който чете грешките и ги чисти). Другото което пробвах е да махна кабела който влиза в бобината на 7ми цилиндър и да го сложа на 6-ти, отново ми изписва че само 6ти е изключен (явно по този кабел определя кой не работи?!). Другото - докато работи мотора махам кабела от 7ма бобина и го слагам на 6-та и колата започва да работи още по лошо (т.е. и 6-ти и 7ми е изключен) Слагам отново кабела на 7ма бобина и се подобрява работата но 6-ти си е изключен. Това което разбрах в общи линии е че проблема не е от бобината, кабелите и свещите а диагностиката показва точно това.

Моля за помощ, честно казано незнам и къде да я закарам на сервиз... Този в който ми правиха диагностиката ми казват че за да ми сменят свещите трябва да ми източват климатика  за да махнат тръбата че рейката на газта пречела... Тая вечер с една отверка, един шестограм и клещи я пръснах половината... Не ми се коментира...

 

Благодаря предварително!


От кой бензин сте най доволни?

12 февруари 2017 - 20:13

Здравейте колеги,

Днес реших да покарам малко за удоволствие така неделено и заредих от Shell V-Power Racing Nitro, но сякаш очаквах малко повече, особено като се има предвид цената от 2,55 лв/л.

Това провокира в мен въпроса: От кой бензин сте най-доволни?

Ще се радвам повече хора да споделят впечатленията, които имат.


Водородно почистване на двигател??

09 февруари 2017 - 20:48

Здравейте колеги,

Чета в нета отзиви за въпросното почистване и като цяло си има доволни хора, въпреки това съм малко скиптично настроен към подобен тип процедури, още повече когато колата си върви без проблем, но все пак реших да попитам дали някой има отзиви.

Благодаря предварително!


Дръжка на врата - Key Less Go

26 декември 2016 - 16:54

Колеги до момента единия бутон, който е за отварянето на дръжката на шофьорската врата работише перфектно, не ми работише само малкото бутонче за заключването. От известно време бутона за отварянето започна да ми прави проблеми от типа - не всеки път отключва колата или като я затворя и натисна бутона няколко пъти заключва колата вместо да я отваря. Понякога като е заключена натискам бутона един път и подава сигнал за заключване, 2-3 пъти така на 4-тия отключва. 

Въпроса ми е дали има майстор който ги оправя и ако се смени с нова или работеща 2-ра употреба ще трябва ли да се обучава и т.н. Също така как стои въпроса с ключалката, може ли да се сложи старата ключалка на нова дръжка.

Благодаря предварително на отзовалите се!