Към съдържанието

  •  

largobg

Регистрация: 01 фев 2016
Офлайн Последно: 22 фев 2021 - 16:51:18
-----

#373316 Не знам какво да го правя вече моя Мерджо (S203)

Публикувано от largobg на 23 април 2016 - 07:37

Здравейте отново :) Гаражния ремонт приключи успешно !!! даже и направих една по-сериозна проверка на ремонта с пътуване до Франкфурт и обратно издържана на 100%. Незнам какви изводи да правя,но резултата е налице,може би трябва сами да се ограмотяваме и  правим колите,но пък редно ли е това не мога да кажа.Извън Бг, честно казано изпитах потенциала на колата ...хубави пътища,горива възпитани шофьори,вежливи и усмихнати хора. Благодаря на всички който ми помогнаха и писаха по темата :)
 


  • 2


#372530 Не знам какво да го правя вече моя Мерджо (S203)

Публикувано от largobg на 03 април 2016 - 15:16

Здравейте нов съм в форума, много неща изчетох от тук за което съм благодарен,но вече съм принуден и аз да пиша тук за помощ.

 

Искам да ви разкажа една епопея за моя Мерцедес S203 2.2 CDI 2002г 143 кс....Първо се запознах с него на един автовоз(работих в един автосалон и наминах да видя бившите си колеги) и пламна любовта помежду ни, и след 2 дни вече бях в КАТ. Преди да го купя бях в БС Пловдив и оттам ми казаха, че колата в сравнение с другите коли който са идвали е направо слънце и е доста добре поддържана, трябвало да сменя преден ляв и заден десен амортисьор, с препоръката да и намеря кори за под двг. и ск.кутия (автомат.) ....викам си скачам това е !!!

Регистрирах я в КАТ и почвам по каналния ред...масла,ремък,филтри всичко по двг. ск. кутия, Купих направо 4 амортисьора смяна и на тях, всичко да е на 6....да ама не след няма и седмица се прибирам от Пловдив за вкъщи ( София ) ,и както си паркирах колата пред блока и нещо много яко гръмна,викам си пръснах гумата добре че пред блока слизам да видя коя е ама всичко здраво ...бре ??? вдигам капака всичко в масло и една локва под колата,лягам под нея и какво да видя ...Рейката вече си доизкапва маслото. Викам си айде имам някой лев за черни дни,няма страшно ...На другия ден намерих сервиз до нас,човека ме успокой че някой маркуч се спукал...карам я там почва да разглобява и ми вика пали ...паля аз и само с паленето се чу едно уплашено Гаси Гаси бързо !!! Присъдата.... че цитирам "човек за пръв виждам гръмнала рейка",по корпуса имаше около 15см пукнатина,както и да е ...Намерих рейка 2ра ръка рециклиране и слагане,викам си айде няма кола по която нещо да стане.След около месец приятелката ми ми звъни някаква лампичка светна на таблото SRS и колата изпищя и не работят копчетата на волана...последва смяна на лентов кабел.След още няма и месец пак в пит-стопа ...предница (биалетки,накрайници,тампони и още неща,но се ядосах днес като преглеждах списъка с нещата който съм правил в последната година и го смачках),Последва едно затишие от месец може би два,и както си карах на един светофар колата взе да пуши от пред и да работи като като трактор Булгар... Вдигам капака и гледам от едната дюза излизат изгорели газове...Пак в сервиза,сваляне на дюзи майстора ме праща до магазина за 4 дифтунги,болтове и държачи,но по пътя за магазина ми звъни ...вземи болтове 8ци че твойте не са оригиналните, а са някви други. Всичко мина за 3 часа взимам си колата аз,и след седмица се сещам, я да видя аз как са тия дюзи свалям капака ...3 от 4 дюзи почват да хващат нагар около тях (отварям форума чета и гледам в youtube и се хващам за главата). Викам си айде в друг сервиз ще е...на жена ми баща и ме свърза с неговия човек който му прави колата и я закарах при него,прави пък и гарнитурата на капака беше за смяна и нея. Смени всичко човека показа ми със сапунена вода ...дюзите не ти духат вече спокойно !...да ама не след точно 5км и колата протече като нафтова лейка от тези дюзи.Хайде обратно при човека...резбата се била преебала на болтовете,правиха се шпилки,нови резби,пак нови болтове.

Взе вече да ми натежава малко този мерцедес...казах си взимам зимни гуми и това ще и е стига вече !!!

Да ама отново тя ми каза НЕ !!! Започнаха да се усещат вибрации в купето ...айде сега да купувам тампони...и по пътя за магазина познайте ??? ...една от дюзите буквално изхвърча ...WTF !!! ...Пътна помощ сервиз,болтове 10ки нова седмица без кола...след още месец пак проверка пак духащи дюзи ,пак балончета около тях.Жена ми взе да ме гледа на кръв вече като кажа колата ...Днес паля и айде лампата за подгряването остана да свети след като я запалих... Моля ви най-искрено каже ми къде да отида да ми направят колата, и на Поп да я упее против уроки после !!! В БС няма да стъпя фирмата в която работя камионите са ни  мерцедес случвало се след сервиза да не изкарат до гаража, а уж всичко е ок.

А сетих се ,да добавя само че на място като работи колата след като загрее започва на моменти да прескачат оборотите и изпушва черен дим от зад,но само когато прескачат иначе с пушилки отзад няма проблеми...поне за сега :)


  • 1