Към съдържанието

  •  

gataneca

Регистрация: 11 ное 2014
Офлайн Последно: 27 дек 2021 - 08:01:22
-----

Моите теми

озвучаване на мл 430 w163

18 октомври 2015 - 12:38

Здравейте колеги, горд собственик съм на МЛ 430 1999г.(от 1 година) но за съжаление колицата не е първа младост и като за капак е минала през ръцете на някой олигофрен който се е опитал да направи доста "подобрения", но да мина към проблема.

1. Търся схема на озвучителната система на МЛ (била е BOSE) но в момента от нея има само субуфер и СД чейнджър и кутиите за говорителите на които пише Босе но говорителите са сменени.

2. Къде стои усилвателя, защото не го намирам( да не би пък да имам),

3. Усилвателя само за субуфера ли е или захранва и другите говорители?

4. Субуфера дали ще може да се пусне с друг усилвател, доколкото знам оригиналната система е на 2 ома дали има и други разлики в параметрите?

5. На субуфера под седалката има букса с 4 кабела, какво трябва да идва по тях? На централната конзола имам свободна букса с доста повече кабели, която най вероятно е за управление на системата(усилвател;субуфур;сд чейнджър), но кой кабел за какво е и дали ще мога да използвам някой от тях?

 

В момента съм монтирал CD PIONEER; на вратите са монтирани двукомпонентни системи на HERZ (и на 4-те) вратите са изолирани отвън с звукоизолиращо фолио и като цяло звука е приемлив, но след като чух как свири оригиналната  система Босе в друг МЛ разбрах че имам още работа в нискити честоти. Искам ако мога да използвам наличния субуфер под шофьорската седалка за да подсиля басовете.

Колеги, приемам всякакви мнения и съвети. Помогнете ми да направя озвучаването на МЛ на подобаващото за марката ниво.