Към съдържанието

  •  

viachy

Регистрация: 03 фев 2013
Офлайн Последно: 17 мар 2022 - 19:57:39
*****

Моите теми

Стартера не иска изобщо да завърти... веднага след като паркирах

10 януари 2022 - 23:59

Здравейте,

Имам проблем със стартера на колата. Не иска изобщо да завърти.... точно след като се прибрах и паркирах!
 
Какво точно се случи - излизах с колата за около 3км в посока, и на връщане пуснах копчето на парното, което изчиства запотените стъкла и ми направи впечатление че изобщо не духа нищо. Играх си по пътя с врътките на парното, автоматични режими и тн.. и тц, грам не искаше да зацепи (а аз по принцип си имам разни филми с парното, да не изпадам в детайли..) 
 
Реших да паркирам, да загася двигателя и да запаля на ново и да пробвам дали ще подкарам парното... мислех и да му пусна режима на тестване (при който задържаш двете най-леви копчета и то започва да тества всички възможни режими на работа...) 
 
Обаче като завъртях ключа и изобщо не искаше да запали.... пробвах да го махна няколко пъти, да отключа и заключа колата ... тц, не пали.
Качих се вкъщи да взема мултицета и евтината китайска Делфи диагностика, която имам, слязох долу и замерих акумулатора  -12.5V показа.... не е перфектно, но е достатъчно да запали (при това на топъл двигател). Тук трябва да спомена че аз карам само извънградско по принцип, и дори наскоро ми се случи акумулатора да ми падне от застояване.....
От теста с диагностиката най-странната и абсолютно нова грешка за мен е на системата за спирачките:
 
 
C1140 Датчик за волана - не е задействан - постоянно...
 
Супер странна грешка. Иначе ДА, има много грешки... карам си с тях буквално от години. Колата е гробница на 450 000 километра и ако тръгна да правя всяко едно нещо по нея.... абе не ми се мисли, да не говорим че ще се разпадне от ръжда скоро.
Та .... да, ще съм благодарен за всяко едно мнение по проблема. Иначе знам че колата е за моргата... 
Качил съм пълния репорт от Делфито като ПДФ файл. Надяам се може да го отворите. 
 
Благодаря

Излиза грешка за нивото на охладителна течност, без да се губи

12 април 2021 - 13:20

Здравейте,

 

Колата е C220 CDI. От известно време (поне 2-3000 км), както си карам и на таблото светва предупреждението да погледна нивото на охладителя. Обаче няма загуби на антифриз по веригата, нито колата вдига повече от 90С температурата на охладителя. Понякога се случва да мина и 500км без да светне грешката, друг път светва по няколко пъти за едно пътуване.

 

Смених датчика, който се намира под разширителния съд, промихме системата и сменихме антифриза при последната смяна на маслото, което беше миналата седмица.

 

Обаче грешката продължава да изскача. Къде бихте ме насочили да погледна и да реша проблема? Да не би датчика някъде по веригата да дава на късо и за това да светва тая грешка? 

 

Идеи? 

 

Мерси предварително