Към съдържанието

  •  

todoraki

Регистрация: 09 ное 2012
Офлайн Последно: Вчера, 18:43
-----

Моите теми

Мигачи

18 декември 2020 - 10:41

Здравейте, оказа се трудна работа да накарам преден ляв мигач да работи. Смених местата на фасунките, проверих всички модули и релета и бушони, извадих таблото, данеби зад него да е релето,но не. След откачане на таблото с уредите в купето мигачите си работят, само не се чува цъкането при пуснат мигач. Чудна работа тогава как мигат без реле. До фара не идва + за мигача и се е включил аварийно като мигач халогена за мъгла. И цъкането е като при изгорял мигач, но лампите мигат нормално. Голяма мистерия. Дайте акъл някакъв.

 


Въпрос за автоматик

01 декември 2020 - 19:28

Здравейте, колеги, отскоро взех един W211 2.2цди 2003г. с доста неща за оправяне,които почти привършвам, но има едно лашкане при движение ,независимо на коя скорост е, като същевременно играе и стрелката на оборотомера. Скоростите включват много плавно,но има моменти се усеща нещо като затягане ,че трябва да дам повече газ,че да се  форсира двигателя .Днес на стар диагностика не излязоха грешки, но изключихме хидротрансформатора и карах 30км. так и се кефех на прекрасна возия и превключване. Разбира се работи на по-високи обороти колата и малко по-бавно поема,но на мен ми хареса. Въпросите ми са: Хидрото ли се е повредило и къде най-добре се справят с ремонта му?  Има ли опасност ако се кара в това състояние? Може ли да се изключи за постоянно хидрото и така да се кара колата? Бях чел май,че в Стара Загора колегата Nikind казваше за нещо подобно. Хареса ми и без хидротрансформатор, така че ако някой колега ги умее тези трикове ,не пречи от къде е ,може да се срещнем и оправим нещата. Приятна вечер на всички!

 


Не зарежда динамото

28 септември 2020 - 20:34

Здравейте,колеги, днес неочаквано светна таблото в червено, появи се акумолатор и съвет да посетя сервиз. Замерих с мултицет и наистина не зарежда. Колата е Е220 ЦДИ 2001г. и динамото е с водно охлаждане. Утре ще го свалям, но да кажете дали няма нещо друго от което да не зарежда, освен повреда в самото динамо. Проверени са кабели и букси, изглеждат добре. Друго не се сещам.