Към съдържанието

  •  

E250

Регистрация: 01 сеп 2012
Офлайн Последно: 29 ное 2022 - 21:51:33
-----

Моите мнения

В тема:Висок разход на газ

18 август 2021 - 19:05

Здравейте, отново! След консултации в други сервизи, получих малко отговори на въпросите си. Като цяло колата работи иделано на банзин (според мен и според останалите 2-3 сервиза, които посетих), но въпросната газова уредба не е подбрана правилно за автомобилът (по думите на майсторите). Инжекторите, които са монтирани били много нисък клас и понеже колата е компресор не се справят както би следвало. От там идвал до някаква степен и високия разход на газта и на бензина. Другата много евтина и некачествена, турска част била сондата. От нея идвал проблема с неправилното отчитане на газта (това го няма по-горе в описанието, но го има като проблем и него) и по-малкото количество газ, което бутилката събира. Имам и предложени варианти разбира се за отстраняване на всичко това, а именно нова АГУ или да започнем смяна на компоненти. Като за начало нови инжектори и сонда (около 450-500лв) и по-натам ако не се оправи, нещо друго .. Та с две думи, момчетата от Автобот Пловдив са си оставили ръцете. 


В тема:Висок разход на газ

02 август 2021 - 17:54

И така, след днешното посещение в сервиза, на въпросът:

"Защо колата гори толкова?" получих отговор: "Не знам, човек, напоследък всички коли горят много. Е и моята с 50лв минавам 200км и т'ва е.." и повдигане на рамене.

На въпросът ми: "Добре и на какво може да се дължи това?" отг. беше "Ем, де да знам..". 

На въпросът "А защо за 6-700км ми гори 20-22л бензин?" отг: "Хммм, не би трябвало да е така.. не знам..."

Единственото по-смислено нещо, което ми отговориха, беше за обема на бутилката, че ако искам да се увеличи, трябвало да я оставя да я регулират. В крайна сметка, тъй като на 10 000км трябва да се сменят филтрите за да важи остатъка от гаранцията, си тръгнах с едни нови филтри и много неотгатнати въпроси. Мисля да отида в сервиз на Ловато в Пловдив и да видим от там какво ще ми кажат. 


В тема:Висок разход на газ

01 август 2021 - 17:39

Благодаря за отговора. Веригата е сменена заедно със зъбните колела .. направо някакъв кит има за този мотор, дето му е слабо място и още като я взехме се смени.