Към съдържанието

  •  

martinis

Регистрация: 18 апр 2012
Офлайн Последно: 07 апр 2023 - 23:33:24
*****

Моите теми

Помощ! Не пали колата

25 февруари 2019 - 17:12

Здравейте,

рядко влизам и още по-рядко пиша тук, просто защото досега не съм имал сериосен проблем с колата (C320 CDI Elegance) 2005 с 7G tronic.

Но ето че колата ме изостави. Не ще да пали. Засмуква си ключа лампите светват и ... дотук! Край!

Акумулатора е Bosch точно като оригиналния, сложен януари 2018. Грешките които си излизат на дисплея са за SRS и ESP, светят и грешки за габаритни светлини, както и за десния мигач, който е в огледалото на дясната предна врата.

Имам втори ключ, пробвам и с него, същата работа. Проблемът е от месец може би... Работата е, че пали и върви без грешка, на другата сутрин не ще. На по-следващата пали от раз и върви. отивам на работа с нея сутрин рано, вечерта се прибирам. 5 дни не съм я палил и на шестият не ще, Мозъчна смърт все едно.

Друг път прави обратно... Не ще, аз вадя ключа и пробвам няколко пъти, на 9 тия пали и върви... Карах така известно време, ходя до магазините и пазарувам без да гася, че да мога да се прибера... Не си е работа. Но сега цял ден й "се моля" и не ще.

Не е от студа. Понастоящем съм във Франция, малко над Париж. Тук е топло, най студено да е било -5 градуса. По Коледа си бях с нея в България и майстора ми смени някакво реле за подгряването, както и една подгревна свещ.

Незнам какво да правя, защото кола ми трябва за да пътувам на работа и обратно... Незнам къде и как да търся проблема въобще. Дори незнам от какво естество е?

Стартер ли, що ли? Но ако е нещо по стартера или алтернатора нали ще изпише грешка някаква... поне?!? Грешка никаква не ми е изписал... никога освен перманентно светещите по-горе описани грешки.

Ще се радвам да споделите какво мислите че може да е...