Проблем странно скърцане отпред в дясноW124 200CE
Започната от marker, 13 яну 2008 - 18:13:21
46 мнения по тази тема
Публикувано 01 февруари 2008 - 14:19
при макферсона пружината и амортисьора са на едно - представляват един възел, обикновенно пружината лежи върху големо ухо стърчащо от тялото на амортисьора - такова е окачването отпред например на Рено 5
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....
Публикувано 01 февруари 2008 - 14:34
Вдигаш предния капак и гледаш.Отстрани на двигателя отляво и отдясно към калниците и към предното стъкло има по една джаджа като гофрирана с планка и гайки.Бързо ще се сетиш,че това е свързано с окачването.Те това е окачване тип "макферсон"/ Така му викат лаиците,т.е кварталните гаражни майстори, на горната опора,но това реално е макферсон окачване/
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Публикувано 01 февруари 2008 - 19:09
МБ 124 - имам същия проблем - много неприятен звук (все едно, че се трие метал в пласмаса) се чува от дясното колело при въртене на волана и в двете посоки. Най-силно изразен е шумът, като се върти воланът при неподвижен автомобил. Вчера един "майстор" каза, че е хидравличната помпа. Според мен това е шарнир и аз ще ги сменя и двата. Има ги в "Ивайджет" по 48 лв. На Симеон са по около 40 лв. - не си струва за такава сума, човек да рискува и да кара така колата. Колега Маркер, ако сте решили Вашия проблем, то моля Ви, информираите ни. Благодаря и успех!
Публикувано 02 февруари 2008 - 16:07
Точно така е Макферсон се нарича този принцип когато пружината е надяната на амортесиора.според мен МАКФЕРСОН Е това когато пружината се нахлупва в/у стеблото на амортесъора,естествено вътре в стеблото се слага пълнителя,а не са разделени по отделно пружина и отделно амортесъор.....
Публикувано 02 февруари 2008 - 18:57
Варна..............твойта така ли е като мойта?
.
Публикувано 02 февруари 2008 - 20:41
като за начало си смени втулките на кормилния хебел и после казвай какво става.защото това че ти скърца прахооловителя демек маншона на амортесиора са глупости
Публикувано 03 февруари 2008 - 05:42
като за начало си смени втулките на кормилния хебел и после казвай какво става.защото това че ти скърца прахооловителя демек маншона на амортесиора са глупости
Тва за мен ли е или не те разбрах?Някога да си виждал под маншона какво има или да изляза да ти го снимам а?
.
Публикувано 03 февруари 2008 - 22:59
колега сигурно ли е че е отпред . за всеки случай пробвай и задницата има една втулка която скърца пак толкова гадно , не напразно и викат скърцаща втулка
Публикувано 04 февруари 2008 - 00:20
колега повярваи ми виждал съм занимавам се с това и ми е ясно, мойта 124-ка я взех в кашони и ми е ясно каде какво седи.Все пак извинявай ако има нещо не искам да обидя никоиТва за мен ли е или не те разбрах?Някога да си виждал под маншона какво има или да изляза да ти го снимам а?
Публикувано 04 февруари 2008 - 05:45
А няма нищо.На мен нищо не ми скьрца или по-точно вече не.Скьрцаше................и не маншона,а една жьлта тапа на буталото на амортесиора левия...............ма и тва няма значение.И не е речено,че сме винаги прави,форума е за идеи,по вьзможност правилни,ако скачаме на всеки УУУУУ БЕЕЕ ...........ше си пишем десетина дебелокожи само.
.
Публикувано 04 февруари 2008 - 17:15
Колеги, днес смених двата шарнира и вече го няма неприятното скърцане. За информация - проблемът при мен започна преди 3 месеца - леко стържене от дясно. След това изчезваше и се появяваше от време на време. Преди една седмица започна да стърже много неприятно, особено на место, като се върти волана. Няма чукане, няма тропане. Поставих в единия шарнир 5 мл моторно масло 15W40. Шумът чувствително намаля - ясно - шарнир, защото един измислен майтор от "Малешевци" ме караше да си купувам хидравлична помпа, хидр. масло, та даже и ремък - сещате се какво си мисля за този самозванец и какво ми иде да го направя. Шарнирите ги купих от фирма "ДЖОМА" - магазинът им е на ул. "Козлудуй" 39,
те.: 031 05 64 и 931 05 74. Момчетата са араби, но са много точни и винаги правят мнодо добри отстъпки. Аз пазарувам само от тях и съм възхитен от обслужването. Смяната на шарнирите беше извършена в сервиза на Райчо Костов в Бусманци - тел.: 02 073 84 66 и 0877 57 н32 46 - цената на смяната е в пъти по-ниска от тази в "елитните" столични сервизи, а отношението като към европеец. За повече информация на ЛС. Безаварийно каране и успех на всички.
те.: 031 05 64 и 931 05 74. Момчетата са араби, но са много точни и винаги правят мнодо добри отстъпки. Аз пазарувам само от тях и съм възхитен от обслужването. Смяната на шарнирите беше извършена в сервиза на Райчо Костов в Бусманци - тел.: 02 073 84 66 и 0877 57 н32 46 - цената на смяната е в пъти по-ниска от тази в "елитните" столични сервизи, а отношението като към европеец. За повече информация на ЛС. Безаварийно каране и успех на всички.
Публикувано 06 февруари 2008 - 17:27
искам да споделя какво беше
Отидох при един майстор той я погледна и каза накладки
аз му казах приятелче смених ги преди 2 седмици. Той каза гледаи сега отвори я взе накладките сложи им резки с ножовка
и от тогава нямам този проблем
Оказа се кофти накладки
каза че като се изтъркът което ще стане в най скоро време да си купя читави. Били със жълти примеси ( топчета ) го нарече той
Ами това е от мен
поздрави и благодаря на всички
Отидох при един майстор той я погледна и каза накладки
аз му казах приятелче смених ги преди 2 седмици. Той каза гледаи сега отвори я взе накладките сложи им резки с ножовка
и от тогава нямам този проблем
Оказа се кофти накладки
каза че като се изтъркът което ще стане в най скоро време да си купя читави. Били със жълти примеси ( топчета ) го нарече той
Ами това е от мен
поздрави и благодаря на всички
Публикувано 07 февруари 2008 - 00:35
вече го няма това странно скърцане обаче като натисна отпред върху капака и пусна пак си го има
Но като спра и слеза от колата и се чува като се изправя.
Тва кво общо има с накладките?
.
Публикувано 07 февруари 2008 - 10:05
Колега Маркер, за мен това е необяснимо. Каръл съм с боклучави накладки и на всяко кръстовище събирах очите на ченгетата - канско свирене, майка плаче, но в покой - никакъв звук. Дано да е това. Безаварийно каране и успех!
Публикувано 07 февруари 2008 - 10:16
От къде тръгнахме та докъде стигнахме. Този хепи енд на колегата Маркер не може да има нищо общо с оплакването,с което откри тази тема.Оти ручахме жабетата?..
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни