Проблем странно скърцане отпред в дясноW124 200CE
Започната от marker, 13 яну 2008 - 18:13:21
46 мнения по тази тема
Публикувано 13 януари 2008 - 18:13
Здравейте колеги,
от вчера ми се появи едно странно скърцанне откъм лявата предна гума. Супер нервиращо. Ходих при един пич и той каза че сам за шарнир.
Чудесно . Днеска ми ги смениха и 2та шарнира вече го няма това странно скърцане обаче като натисна отпред върху капака и пусна пак си го има
Какво друго може да е за смяна. Според майсторите нямам нищо нечитаво отдолу по окачването.
Но е само от едната странна. Амортесьорите са здрави. Нови шарнири. Всичко уж било ОК ама явно не е .
Сега след смяната поне не скърца като карам.
Но като спра и слеза от колата и се чува като се изправя.
Ужасно е
Дайте някакъв съвет ..
Мерси Предварително
Скърцането е от ляво не отдясно просто се изивнявам за заглавието
моя грешка
от вчера ми се появи едно странно скърцанне откъм лявата предна гума. Супер нервиращо. Ходих при един пич и той каза че сам за шарнир.
Чудесно . Днеска ми ги смениха и 2та шарнира вече го няма това странно скърцане обаче като натисна отпред върху капака и пусна пак си го има
Какво друго може да е за смяна. Според майсторите нямам нищо нечитаво отдолу по окачването.
Но е само от едната странна. Амортесьорите са здрави. Нови шарнири. Всичко уж било ОК ама явно не е .
Сега след смяната поне не скърца като карам.
Но като спра и слеза от колата и се чува като се изправя.
Ужасно е
Дайте някакъв съвет ..
Мерси Предварително
Скърцането е от ляво не отдясно просто се изивнявам за заглавието
моя грешка
Публикувано 13 януари 2008 - 18:47
Има един кожух на амортесиора,да не е от него?
Вземи един флакон смазка някаква и прьскай,суха грес става.Прьскаш натискаш,прьскаш натискаш................и като ти свьрши флакона да не ме псуваш после.Ако спре след някое прьскане значи там ти е проблема.
Вземи един флакон смазка някаква и прьскай,суха грес става.Прьскаш натискаш,прьскаш натискаш................и като ти свьрши флакона да не ме псуваш после.Ако спре след някое прьскане значи там ти е проблема.
.
Публикувано 13 януари 2008 - 19:00
свали илевия калник и най-вероятно е сцепен коша под колоната
Публикувано 13 януари 2008 - 19:22
това сериозно ли е много
имам предвид мога ли да карам така преди да я закарам да я видят?
от какво се получава това. Принципно не мисля че има удари но никога не мога да бъда сигурен
имам предвид мога ли да карам така преди да я закарам да я видят?
от какво се получава това. Принципно не мисля че има удари но никога не мога да бъда сигурен
свали илевия калник и най-вероятно е сцепен коша под колоната
Публикувано 13 януари 2008 - 19:41
ИИИИБАХТИ ДИАГНОЗАТА АЗ.Ти го сьсипа.Кьсал сьм колонка на Голф ма не скьрцаше говедото.А и какво общо имат шарнирите?След смяна е спряло да скьрца,само на място като я натисне се получава.
Това е само някой гума около амортесиора,има една нанизана от горе под маншона ако правилно помня.
Това е само някой гума около амортесиора,има една нанизана от горе под маншона ако правилно помня.
.
Публикувано 13 януари 2008 - 19:53
Виждаш ли как му виси маншона на моя?Ма тва не скьрца много,а и скьрцане по интернет няма как да го опишеш.Мажи с мазилото и клати,то ше си покаже.А и си провери гумените далаверки по предницата,те сьщо скьрцат както каза колегата преди мен.Водят се слаба черта на Мерцедес,тежьк им идва.
.
Публикувано 13 януари 2008 - 22:07
виж и това:
2те гумени втулки на носача.(сайлентови или селенови както им викаме в БГ)
накрайник
шарнира нищо че е нов, виждал съм и нови да скърцат(много рядък проблем, но има шанс)
2те гумени втулки на носача.(сайлентови или селенови както им викаме в БГ)
накрайник
шарнира нищо че е нов, виждал съм и нови да скърцат(много рядък проблем, но има шанс)
Публикувано 14 януари 2008 - 11:13
При мен на моята 124, обикновенно като стане влажно времето - есента, започва да скърца по тоя начин, при вертикално трептене...
при мен скърца при пружината, гумения калпак на пружината и ухото в което лежи, некъде там се произвежда тоз неприятен шум....
е аз го лекувам като взема едно шише с веро и пръскам докато всичко хубаво се намокри.... помага .. за известно време и после пак...
при мен скърца при пружината, гумения калпак на пружината и ухото в което лежи, некъде там се произвежда тоз неприятен шум....
е аз го лекувам като взема едно шише с веро и пръскам докато всичко хубаво се намокри.... помага .. за известно време и после пак...
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....
Публикувано 14 януари 2008 - 12:36
Привет
Айде и аз да споделя малко опит
Почти съм сигурен, че и при теб е същото каквото се случи на мен. Точно при смяна на шарнири (МБ 190) се получи подобно скърцане.
От ламаринката зад диска е колкото и смешно да ти звучи. При смяна на шарнир майсторите я огъват и поне при мен забравиха да я върнат в нормално положение
Като я върнаха в нормално положение прискърцваше вече съвсем леко и тогава стигнахме до извода, че трябва да се убере луфта на лагера на предните гуми. Елементарно е, само трябва да си носиш нормална желязна джанта (предполагам, че резервната ти е такава) става за 10 минути при всеки майстор. После всишко си беше наред. Сподели дали е помогнало при теб
Поздрави
Айде и аз да споделя малко опит
Почти съм сигурен, че и при теб е същото каквото се случи на мен. Точно при смяна на шарнири (МБ 190) се получи подобно скърцане.
От ламаринката зад диска е колкото и смешно да ти звучи. При смяна на шарнир майсторите я огъват и поне при мен забравиха да я върнат в нормално положение
Като я върнаха в нормално положение прискърцваше вече съвсем леко и тогава стигнахме до извода, че трябва да се убере луфта на лагера на предните гуми. Елементарно е, само трябва да си носиш нормална желязна джанта (предполагам, че резервната ти е такава) става за 10 минути при всеки майстор. После всишко си беше наред. Сподели дали е помогнало при теб
Поздрави
Публикувано 15 януари 2008 - 15:47
При мене се беше получило едно неприятно скърцане на 124
плашиха ме с нов носач с какво ли не
а се оказа че на носача е влязла кал в леглото на пружината свалиха пужината
изчистиха ми леглото и малко графит сичко заспа.
плашиха ме с нов носач с какво ли не
а се оказа че на носача е влязла кал в леглото на пружината свалиха пужината
изчистиха ми леглото и малко графит сичко заспа.
Публикувано 18 януари 2008 - 11:06
интересното е че започна вече да скърца страшно много и то особенно при десен завой.
и почвам да се чудя не е ли от шарнира пак
дайте някакъв съвет или май най добре да ида при Петко
поздрави
дайте някакъв съвет или май най добре да ида при Петко
поздрави
Публикувано 18 януари 2008 - 19:56
Напълни една спринцовка с тънко масло и с помоща на иглата напълни маншона.Това ще даде отговор на въпроса който те мъчи.
Напълни една спринцовка с тънко масло и с помоща на иглата напълни маншона.Това ще даде отговор на въпроса който те мъчи.
Публикувано 18 януари 2008 - 22:13
тампоните на стабилизиращата щанга ,.....те скърцат!
Публикувано 19 януари 2008 - 00:34
Набий една спринцовка с 2 кубика(мл.) масло в долния и горния шарнир и пробвай пак
(не пречи и не вреди)
(не пречи и не вреди)
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
4 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни