Датчик за външната температураW124 CE
Започната от doktoras, 07 яну 2008 - 09:34:44
27 мнения по тази тема
Публикувано 07 януари 2008 - 09:34
моя датчик го открих съвсем случайно под предния ригистрационен номер като сменях държача на номера но сега нещо не ми показва правелно
градосите показва все плюсови градоси моля ви помогнете че и аз като колегата не мога да трая нещо да не ми работи правилно предварително Благодаря
градосите показва все плюсови градоси моля ви помогнете че и аз като колегата не мога да трая нещо да не ми работи правилно предварително Благодаря
www.na-offroad.com
Мерцедес-Бенц 200се купе
Мерцедес-Бенц 200се купе
Публикувано 07 януари 2008 - 10:35
моя датчик го открих съвсем случайно под предния ригистрационен номер като сменях държача на номера но сега нещо не ми показва правелно
като начало провери клемите,които свързват датчика-разкачи,почисти,напръскай с контактен спрей и виж какъв ще е ефекта!
Публикувано 07 януари 2008 - 11:14
Също може да видиш да не ти се е прекъснал кабела на датчика, до буксата където ти е под кутията с бушони
Но най-вероятно е дал фира.
Публикувано 07 януари 2008 - 12:28
Ако е дал фира с втора употреба удачноли е и дали ще има гаранция и кабела от каде се разкача чак под бушоните ли да търся да го размонтирамСъщо може да видиш да не ти се е прекъснал кабела на датчика, до буксата където ти е под кутията с бушони
www.na-offroad.com
Мерцедес-Бенц 200се купе
Мерцедес-Бенц 200се купе
Публикувано 07 януари 2008 - 13:53
Ако е дал фира с втора употреба удачноли е и дали ще има гаранция и кабела от каде се разкача чак под бушоните ли да търся да го размонтирам
Значи моя също е дал фира и на пролет ще го сменя. Втора употреба ако си намериш преди да го платиш го пробвай или го вземи с уговорка, ако неработи да го върнеш
Значи, проследи кабела на датчика и ще видиш че отива под кутията с бушоните и релетата, след като отвориш самата кутия, вдигни е, като преди това развъртиш двете бурми, та там отдолу ще видиш буксата
Публикувано 07 януари 2008 - 14:30
Здравейте, имам C200 , 94г. Нямам датчик за външната температура. Някакви идеи от къде мога да си намеря дисплейче, лесно ли ще се инсталира на таблото. Аз датчик ще си намеря и ще го свържа ама това чудо къде се закача , че да направи връзка с приборите... в компютъра ли ?
Има 2 марки коли: Мерцедес и всички останали!!!
Публикувано 07 януари 2008 - 14:43
Здравейте, имам C200 , 94г. Нямам датчик за външната температура. Някакви идеи от къде мога да си намеря дисплейче, лесно ли ще се инсталира на таблото. Аз датчик ще си намеря и ще го свържа ама това чудо къде се закача , че да направи връзка с приборите... в компютъра ли ?
Виж в търсачката, доста е писано по въпроса, даже скоро имаше такава тема и там LYNX, беше казал че на по-новите модели въпросния дисплей не е на отделна кутийка, а е споен към таблото с приборите.
Публикувано 07 януари 2008 - 14:44
Колега, продават цели комплекти специално за кола . Те показват вътрешната и външната температура и са с батерййка .Не се " закача " за никъде.Има ги в Конрад ,в маг. за един лев и т.н. С едно дума потърси има.Някой дори могат да се настройват да сигнализират при определени температури /например под 0 градуса/Евтиниса но не взимай първия, а пловери на две три места .Здравейте, имам C200 , 94г. Нямам датчик за външната температура. Някакви идеи от къде мога да си намеря дисплейче, лесно ли ще се инсталира на таблото. Аз датчик ще си намеря и ще го свържа ама това чудо къде се закача , че да направи връзка с приборите... в компютъра ли ?
Публикувано 07 януари 2008 - 17:19
Колега на скоро имах този проблем,но да ти кажа,че според мен е дал фира.Пробвай най-напред с буксата както те посъветва колегата,но когато е прекъснал показва -38градуса,а ако е дал на късо показва от +50 и малко нагоре.Поне така беше при мен.Смених го с втора употреба за 20лв.В Балкан Стар е 121лв чисто нов.моя датчик го открих съвсем случайно под предния ригистрационен номер като сменях държача на номера но сега нещо не ми показва правелно
Публикувано 07 януари 2008 - 17:53
Аз пък нямам датчик и имам дисплейче. Като ми беше отказал боряча на таблото, свалях уредите 2-3 пъти докато го оправя и намерих дисплейчето с 6 букси към което няма кабели. Даже мислех че е нещо друго - щото 6 кабела за един термометър!?! Обаче е термометър.Здравейте, имам C200 , 94г. Нямам датчик за външната температура. Някакви идеи от къде мога да си намеря дисплейче, лесно ли ще се инсталира на таблото. Аз датчик ще си намеря и ще го свържа ама това чудо къде се закача , че да направи връзка с приборите... в компютъра ли ?
Загледай се под спидометъра имаш процеп 5мм на 5см. Е там трябва да е дисплейчето.
Публикувано 07 януари 2008 - 17:56
Колега на скоро имах този проблем,но да ти кажа,че според мен е дал фира.Пробвай най-напред с буксата както те посъветва колегата,но когато е прекъснал показва -38градуса,а ако е дал на късо показва от +50 и малко нагоре.Поне така беше при мен.Смених го с втора употреба за 20лв.В Балкан Стар е 121лв чисто нов.
Жоре, сподели от къде си намери такъв датчик, че и аз си търся?
Публикувано 07 януари 2008 - 18:04
Много удачно и евтино решение.Аз на камиона си сложих такъв.Взех го от Практикер за 16 лвКолега, продават цели комплекти специално за кола . Те показват вътрешната и външната температура и са с батерййка .Не се " закача " за никъде.Има ги в Конрад ,в маг. за един лев и т.н. С едно дума потърси има.Някой дори могат да се настройват да сигнализират при определени температури /например под 0 градуса/Евтиниса но не взимай първия, а пловери на две три места .
Публикувано 07 януари 2008 - 18:11
Аз на старата ми Ц класа имах... много добре го знам къде е... работата е че този сега просто няма дисплей... то ако има свети леко. Най добре се забелязва като се усили докрай осветлението на таблото. Сега ясно си личи че просто има пластмасово капаче. Тука из моргите ще намеря сигурно ама да не са на цял блок приборите и да няма как да се сложи... Ще трябва да го разглобявам мамка му
Има 2 марки коли: Мерцедес и всички останали!!!
Публикувано 07 януари 2008 - 18:18
Тук в Ботевград едно приятелче купува само катастрофирали мерцедеси и ще го питам дали има още.Ако има ще го взема и ще пиша.
Ще съм ти много благодарен
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни