Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Не свети лампата за подгряванеW124 300D

• Please log in to reply
32 мнения по тази тема

#1 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Град:Ботевград
  • Автомобил:
    Мерцедес W124 300D-1988г.

Публикувано 05 януари 2008 - 22:10

Карам MB 124 300D.Преди около 2 месеца ми изгоря лампата за подгряване на свещите(така си мислех поне),но днес свалих таблото и смених лампата,но пак не свети.Смених няколко и пак същото.Подгрявам само около 10-15сек. сутрин при -10градуса и пали веднага,но това,че не свети на таблото много ме дразни.Моля Ви за съвет и Благодаря предварително.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#2 tom4o

tom4o

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:

Публикувано 06 януари 2008 - 11:33

Карам MB 124 300D.Преди около 2 месеца ми изгоря лампата за подгряване на свещите(така си мислех поне),но днес свалих таблото и смених лампата,но пак не свети.Смених няколко и пак същото.Подгрявам само около 10-15сек. сутрин при -10градуса и пали веднага,но това,че не свети на таблото много ме дразни.Моля Ви за съвет и Благодаря предварително.

Здравейте, И за много години да сте живи, здрави и все така начетени:) та сега по същество: От около месец някаде спря да ми свети лапмичката за подгряване (190 Д) и разбрах че не подгява защото при минусуви температури неиска да пали. Кажете ми според вас това свещи ли са или някакво рели може да е? Защото прочетох на Вени премеждието и почнах да се отчайвам:( А ако са свещи от каде мога да си купя BERU и на каква цена.
Благодаря
  • 0

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 януари 2008 - 18:27

Публикувано изображение

Виж как е на 123.Края на мотора от кьм купето го виждаш,виждаш и една бяла тапа - точно межу тях на снимката ще видиш 2 бели гаики които стоят завити на купето.Между тях има една тьнка ламаринка дето го играе бушон и от времето се скапва,прекьсва и спира да подгрява,изчезва лампата за подгряване и палене нанайси.Струва .................мммммммммммм3 за доларче,имам десетина резерва.

Та как да е,при вас проблема може да е релето както и подгревателна свещ,бушон не се сещам дали имат тия коли.Теми има колко искаш,рови и ще ги намериш,през 3 дни тема има по случая.
  • 0
.

#4 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 06 януари 2008 - 18:46

Боса е прав,но на 124 бушона е в релето или по точно като махнеш капака на релето ще го видиш(алумуниев е).Провери си свещите.
Свещите се проверяват като извадиш дебелата букса от релето и я обърнеш към теб се вижда кой кабел да коя свещ ходи,вземаш един кабел и го слагаш на червения кабел хванат с гайка 10 за релето ,там има постоянен плюс.И започваш да даваш на всяка една свещ с другия край на кабела плюс на свещите,която не преискри е изгорялата(сменш и готово).
Забележка буксите са две да не се подава на малката букса.

Здравейте и благодаря за съветите ама при мен свещите си подгряват и нямам проблеми с паленето,но лампата не свети.Днес обаче реших проблема като прекарах кабел от буксата на релето т.е. от една от свещите и лампота свети,но гасне чак след около 30-40сек. т.е. след като чуя релето да исключи.Преди гаснеше много по-бързо.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#5 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 януари 2008 - 18:49

Ново реле ми прилича,за ново си.

И кой каже,че 123 не е кола да дойде да ме цуне някьде,това си пали винаги. :flagMB new: :flagMB new: :flagMB new: Много им сложно да сложат релето и бушона как си е правилно ми ги наврели заедно,да се чуди човек от кьв хуй :madcroud:
  • 0
.

#6 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 06 януари 2008 - 19:02

Ново реле ми прилича,за ново си.
И кой каже,че 123 не е кола да дойде да ме цуне някьде,това си пали винаги. :flagMB new: :flagMB new: :flagMB new: Много им сложно да сложат релето и бушона как си е правилно ми ги наврели заедно,да се чуди човек от кьв хуй :madcroud:

Ама колега при мене релето явно работи,иначе при -10градуса как ще паля?
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#7 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 06 януари 2008 - 19:04

Сигурен ли си че до всички севещо ходи ток когато подгрява

Днес всичките ги проверих и работят(и 6-те).
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 януари 2008 - 19:17

Ама колега при мене релето явно работи,иначе при -10градуса как ще паля?

Палиш ма не на всички цилиндри и като я запалиш ти притрепва мотора нали?Една от свещите ти си е заминала и от там не ти работи лампата,пали на другите цилиндри без проблем.Имаш хубав мотор ти.И тая работа с бавното реле не ми харесва,за това ти казвам,че си за ново.

На Нисах Патрол 3.3 шестак сьм палил на 4,после се включват другите 2 и то на температури зимата Боровец.
  • 0
.

#9 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 06 януари 2008 - 19:17

Как ги провери.С мултицет ли или.

Да.След това и с пробна лампа.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#10 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 06 януари 2008 - 19:21

Палиш ма не на всички цилиндри и като я запалиш ти притрепва мотора нали?Една от свещите ти си е заминала и от там не ти работи лампата,пали на другите цилиндри без проблем.Имаш хубав мотор ти.И тая работа с бавното реле не ми харесва,за това ти казвам,че си за ново.
На Нисах Патрол 3.3 шестак сьм палил на 4,после се включват другите 2 и то на температури зимата Боровец.

За претрепването на мотора си прав, ама нали и на майстор уж бях.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#11 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 януари 2008 - 19:25

С лампа не се хващат.Намалява им греенете с времето,но пак работят и там може да е проблема.Сервизите има специална машинка за целта.
  • 0
.

#12 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 януари 2008 - 19:29

За претрепването на мотора си прав, ама нали и на майстор уж бях.

Ми ...............без да се обиждаш ма да ти таковам на майстора аз.Свещите се закачат на диагностика,с времето им намалява капацитета и греят по-слабо,с лампа няма как да ги хванеш.Ако ти работи релето,но е бавно имаш проблем сьс свещ или 2,ако палиш е свещ,а не реле.На 15 градуса Калифорнийски климат като ми избие бушона и спре релето с 120 ампера батерия дизела не пали и те тва си е.

Сега ще ти намеря теми за това как се проверяват свещи.И поздрави на МАЙСТОРА / да му го натаковаш на тоя /.
  • 0
.

#13 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 06 януари 2008 - 19:36

Благодаря за съветите момчета.Утре ще ги сменя всичките за да видя резултата.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#14 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 януари 2008 - 19:36

http://www.mbclub.bg......?????????? ?????

• 0
.

#15 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 06 януари 2008 - 20:00