Айде малко ОФФ че много спите вие,а аз се вихря ли вихря.
Занимавам се професионално с подрьжка и прекарване на лодки,моторни или с платна,леки ремонти / като се наложи,че механици в морето няма/инструкции и оборудване на нови сьдове.С това си вадя пьржолите и сьм добьр.
Това малко като уточнение кво ше ви льжа.По лодките имаме 6,12,24,72,120,240 волта.При инсталиране или ремонт на ел.системае препорачително да се ползва антикорозионна грес,а при контакти които стоят под вода/ ьхь,точно / се ползват едни като тубички които ги нагряваме вьрху снадката,те се свиват и става като залято сьс смола.
Та за кво ги пиша тия работи.Представете си батерия на дьното на лодката / щото колко по-ниско,толко по-бобре / която следващите 5 години поне няма сухо място да види,стои вьв вода постоянно,мокра си седи там и си кюта.Кюта си наща ма солена вода и електрически контакти никак не са добра комбинация.За тях се ползва точно тая грес показана на снимката,това предпазва от всичко което може да се срешн на сушата + всичко което може да намерите в морето.Морския стандарт е винаги идея по-добьр от сухоземня.
Та така,темата добре е озаглавена та ше си попишем малко.А сега си представете,че кам тая батерия е вьрзана една помпа за вода и кабелите и стоят на около 2 педи от дьното на лодката.Те че няма да са сухи никога вече е ясно ма и това е помпата която се включва като почне на потьва лодката.Почне ли да потьва едно е ясно - има вода в нея.Има ли вода второ е ясно - снадите на помпата са под водата.Там се ползва грес с която се майе самата снадка,наденва се / не се смей бе,за теб го пиша / едно като маркуче вьрху снадката и се нагрява сьс запалка да речем.Това нещо се свива и снадката става водонепроницаема,може да се кисне у вода.Това е ползвано на снимката която пуснах,на линка има показано кое как става или поне началото.
Това е правено на кола и то на Мерцедес както се вижда от линка та ше го обясня малко.Края на кабела се маже с тая грес и се вкарва в контакта за терминала на батерията.Вкарва се вьзможно най-пльтно и се стиска с едно което прилича на клещи за рязане на катинари / по бандитските филми ги има/.Тия клещи обикновенно са с дрьжки около 120 см,стиснеш ли го ведньж се маха само с флекса след това.Вьрху него се надянва / да де знам / тая изолация и се нагрява.Положението заспива ако ще да имате и 24 батерии вьрзани заедно,гаранция САН ДИЕГО.
Сега кво общо има това с колите.Ми аз бе,аз де сьм,нали аз сьм общото
Кьде каквито врьзки имам по колата - кабели за дросела,кабели за свещите,контакти на фаровете,разни други джврьчки.............сьм ги намазал с такава грес.Имам чуството,че и в морето да падна пак ше ми светят фаровете.
МММда,не е много сложно - махаш снадката,прьскаш с контактен спрей или почистващ и мажеш с греста.Мажеш на клечка за уши или на прьста си и после бьркаш дето е за бьркане.Такива снадки под броните на колите,зимно време,кал,парктроници разни,халогени...................путки майни,кво ли не четох из форума..................им зе разказва играта,нямаш проблеми никакви.
Греста е електропроводима и предпазва от корозия,трудно се измива с нормална или солена водица,не клеясва контакта,не се нагрява от лоша врьзка....................и там квито шукарийки се сетите.Една тубичка струва 7-8 кинта тук,майа моите 3,на брата Мерца и на родителите ми колите.7 кинта са под 2 китии цигари или 3 бири,да го смятам ли?
Да отворя темичка ако искате за ключалки и това как се предпазват от корозия и от замрьзване???Или как се маже люка на колата да не кьса жило???Или с какво си мажа автоматичната антена на Мерца,или как не скьрцат панти,как не ми замрьзва уплатнението на вратата,как се отвиват заяли гайки или каква грес ползвам като завивам болтове????Да бе да,аз да пиша,а вие да спите,няма да стане.
Сьседната тема е замрьзнали ключалки
Айде и малко реклама.От нам си колко време в БГ има химията каквато ползваме в повечето случаи и тук.Световнонеизвестната ЦРЦ е вече в БГ.Малко без пари реклама им пускам ма на,няма ги из форума и се налага солташак да им играя.
http://www.autoplus......es Europe.pdfАйде изберете си кой какво му трябва и ако пак някой пита за кабели и снадки ша му.....................пускам тая тема.
Някой още да мисли,че сьм обьркал смазката?Снимки на лодки да показвам ли или само на Мерцедеси си играем тук?
.