Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Тропа таблотоW124

• Please log in to reply
24 мнения по тази тема

#1 ilkoh

ilkoh

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:

Публикувано 03 януари 2008 - 12:54

Здравейте колеги и Честита Нова Година!
От една седмица нещо ми се разтропа таблото на 124та в частта му пред шофьора.Чувам потропване при стъклото там където са отворите за въздуха.Като го разклатя/таблото/ ми направи впечетление че малко се мести напред назад, а от дясно не помръдва при същото опражнение.Та въпроса ми е как се захваща аблото?Дали е на щипки или болтове и възможно ли е нещо да се е откачило в тази част та така да потропва и да играе леко.Като го натисна изчезва и след малко пак се появява явно като се расклати от друсането.Ако някой има опит с подобен проблем нека сподели.
Предварително благодаря!
  • 0

#2 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Мнения:
  • Град:Parvomai

Публикувано 03 януари 2008 - 13:28

На щипки е, няма болтове, има писано за него потърси с търсачката.
Успех. :icon_coolgrin:
  • 0

#3 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 03 януари 2008 - 13:41

Има и болтове,има и щипки,има и планки! :0_evil: Явно таблото е сваляно и после не е монтирано,както трябва!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#4 ilkoh

ilkoh

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:

Публикувано 03 януари 2008 - 13:49

Вече втора година я карам и досега беше всичко на 6!Молко преди да се появи проблема свалях и после слагах кората над педалите и понеже вече се стъмваше и нямах време за по внимателни действия вложих доста сила.Като чели след това започна това тракане в таблото.Възможно ли е да съм го разместил нещо макар че не ми се вярва това да е причината?
  • 0

#5 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 03 януари 2008 - 13:55

Вече втора година я карам и досега беше всичко на 6!Молко преди да се появи проблема свалях и после слагах кората над педалите и понеже вече се стъмваше и нямах време за по внимателни действия вложих доста сила.Като чели след това започна това тракане в таблото.Възможно ли е да съм го разместил нещо макар че не ми се вярва това да е причината?

Ако всичко е стегнато,както трябва,ако всички щипки и планки са си на местото,и са здрави не би трябвало да има проблем!Аз свалях табло и видях какво е...! :0_evil: Ако искаш ще те изпратя при майстора,който сваля моето да ти хвърли един поглед?АКо си от София,де...!Ще е на работа след около седмица...
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#6 ilkoh

ilkoh

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:

Публикувано 03 януари 2008 - 22:42

Ако всичко е стегнато,както трябва,ако всички щипки и планки са си на местото,и са здрави не би трябвало да има проблем!Аз свалях табло и видях какво е...! :0_evil: Ако искаш ще те изпратя при майстора,който сваля моето да ти хвърли един поглед?АКо си от София,де...!Ще е на работа след около седмица...

не съм от София от Велинград съм
  • 0

#7 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Мнения:
  • Град:Parvomai

Публикувано 03 януари 2008 - 23:26

Таблото ли тропа или кората от долу, поогледай, послушай каде е шума.
то затова да ходиш до майстор,
незнам ти си решаваш.
  • 0

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 04 януари 2008 - 08:01

Публикувано изображение

Ако ти тропа таблото си го закьсал.Казваш мьрдало от някьде.Огледай точно от кьде и драсни 2 реда,че картинката е много грозна.

Публикувано изображение
  • 0
.

#9 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Публикувано 04 януари 2008 - 09:58

Аз когато свалях таблото на моята 124, отпред ляво, като свалих капака на тонколоната и извадих същата отдолу има болче за 10 ключе май беше, не си спомням добре къде точто се хващаше но то държеше в тоя край таблото.
Предполагам, че може точно тая гад да ти се е разхлабила и за това да помръдва леко таблото.
за да съм по точен като се прибера в къщи (ако даде време) ще ти пратя снимка на окачването на таблото имам едно резервно, ако до тогава не си решил проблема ....
:beer:
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#10 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 04 януари 2008 - 20:43

Снимки ше намеря аз,само да знам от коя страна е проблема,че така НЕЩО ТРОПА :kill_myself: :kill_myself: :kill_myself:
  • 0
.

#11 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 04 януари 2008 - 20:50

Аз когато свалях таблото на моята 124, отпред ляво, като свалих капака на тонколоната и извадих същата отдолу има болче за 10 ключе май беше, не си спомням добре къде точто се хващаше но то държеше в тоя край таблото.
Предполагам, че може точно тая гад да ти се е разхлабила и за това да помръдва леко таблото.
за да съм по точен като се прибера в къщи (ако даде време) ще ти пратя снимка на окачването на таблото имам едно резервно, ако до тогава не си решил проблема ....

Качи и тук некоя снимка бе пич
Не бъди циция
:4036:
  • 0
Posted Image
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#12 ilkoh

ilkoh

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:

Публикувано 05 януари 2008 - 16:25

Потропва/прескърцва от в лявата част на тъпблото.шума идва някъде при стъклото там където тъблото свършва.Има някаква лента широка около 1см. оплътнение ли е какво е не знам.Е някъде от там се чува.Кто натисна тъблото навътре или го дръпна малко навън като чели спира потропването
  • 0

#13 ilkoh

ilkoh

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:

Публикувано 08 януари 2008 - 23:03

Колеги искам да споделя последните ми наблюдения.Гадното скърцане както писах се чува от ляво на таблото точно срещу шофьора.Скърца някъде в края на таблото там където то се опира в стъклото.Забелязах че скърца силно когато колата е студена/колкото по студено е на вън по скърча/, като мина 10км. и парното хубаво загрее купето спира да скърца.Като се охлади пак започва, като загрее спира.Като разклащам таблото при спряла кола няма никакво скърцане колкото и силно да го блъскам.Има еднао оплътнение ли е, не знам широко около 1см. малко след отворите за въздух в/у таблото до стъклото и все си мисля че е от него/нещо да е изгоряло с времето/, но може и да бъркам.Опитвах се даго пръскам с разни течности да го омекотя но никакъв ефект.При студена кола скърца при добре загрято купе спира.Някой ако е имал подобен проблем нека каже как го е решил.
  • 0

#14 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 09 януари 2008 - 10:14

Таблото се държи на няколко гайки и две болтчета. Те са при говорителите. Ако не знаеш не пипай щот като направиш белята ще се псуваш. После ще пусна снимки как се стига до там.
  • 0

#15 ilkoh

ilkoh

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:

Публикувано 09 януари 2008 - 12:44

Таблото се държи на няколко гайки и две болтчета. Те са при говорителите. Ако не знаеш не пипай щот като направиш белята ще се псуваш. После ще пусна снимки как се стига до там.

Интересно е защо въпросното досадно скърцане спира като загрее хубаво парното и после пак се появява като истине.И на място като разклащам таблото никакъв и помен няма от скърцане.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни