Тропа таблотоW124
Започната от ilkoh, 03 яну 2008 - 12:54:52
24 мнения по тази тема
Публикувано 03 януари 2008 - 12:54
Здравейте колеги и Честита Нова Година!
От една седмица нещо ми се разтропа таблото на 124та в частта му пред шофьора.Чувам потропване при стъклото там където са отворите за въздуха.Като го разклатя/таблото/ ми направи впечетление че малко се мести напред назад, а от дясно не помръдва при същото опражнение.Та въпроса ми е как се захваща аблото?Дали е на щипки или болтове и възможно ли е нещо да се е откачило в тази част та така да потропва и да играе леко.Като го натисна изчезва и след малко пак се появява явно като се расклати от друсането.Ако някой има опит с подобен проблем нека сподели.
Предварително благодаря!
От една седмица нещо ми се разтропа таблото на 124та в частта му пред шофьора.Чувам потропване при стъклото там където са отворите за въздуха.Като го разклатя/таблото/ ми направи впечетление че малко се мести напред назад, а от дясно не помръдва при същото опражнение.Та въпроса ми е как се захваща аблото?Дали е на щипки или болтове и възможно ли е нещо да се е откачило в тази част та така да потропва и да играе леко.Като го натисна изчезва и след малко пак се появява явно като се расклати от друсането.Ако някой има опит с подобен проблем нека сподели.
Предварително благодаря!
Публикувано 03 януари 2008 - 13:28
На щипки е, няма болтове, има писано за него потърси с търсачката.
Успех.
Успех.
Публикувано 03 януари 2008 - 13:49
Вече втора година я карам и досега беше всичко на 6!Молко преди да се появи проблема свалях и после слагах кората над педалите и понеже вече се стъмваше и нямах време за по внимателни действия вложих доста сила.Като чели след това започна това тракане в таблото.Възможно ли е да съм го разместил нещо макар че не ми се вярва това да е причината?
Публикувано 03 януари 2008 - 13:55
Вече втора година я карам и досега беше всичко на 6!Молко преди да се появи проблема свалях и после слагах кората над педалите и понеже вече се стъмваше и нямах време за по внимателни действия вложих доста сила.Като чели след това започна това тракане в таблото.Възможно ли е да съм го разместил нещо макар че не ми се вярва това да е причината?
Ако всичко е стегнато,както трябва,ако всички щипки и планки са си на местото,и са здрави не би трябвало да има проблем!Аз свалях табло и видях какво е...!
Публикувано 03 януари 2008 - 22:42
не съм от София от Велинград съмАко всичко е стегнато,както трябва,ако всички щипки и планки са си на местото,и са здрави не би трябвало да има проблем!Аз свалях табло и видях какво е...!
Ако искаш ще те изпратя при майстора,който сваля моето да ти хвърли един поглед?АКо си от София,де...!Ще е на работа след около седмица...
Публикувано 03 януари 2008 - 23:26
Таблото ли тропа или кората от долу, поогледай, послушай каде е шума.
то затова да ходиш до майстор,
незнам ти си решаваш.
то затова да ходиш до майстор,
незнам ти си решаваш.
Публикувано 04 януари 2008 - 08:01

Ако ти тропа таблото си го закьсал.Казваш мьрдало от някьде.Огледай точно от кьде и драсни 2 реда,че картинката е много грозна.
.
Публикувано 04 януари 2008 - 09:58
Аз когато свалях таблото на моята 124, отпред ляво, като свалих капака на тонколоната и извадих същата отдолу има болче за 10 ключе май беше, не си спомням добре къде точто се хващаше но то държеше в тоя край таблото.
Предполагам, че може точно тая гад да ти се е разхлабила и за това да помръдва леко таблото.
за да съм по точен като се прибера в къщи (ако даде време) ще ти пратя снимка на окачването на таблото имам едно резервно, ако до тогава не си решил проблема ....
Предполагам, че може точно тая гад да ти се е разхлабила и за това да помръдва леко таблото.
за да съм по точен като се прибера в къщи (ако даде време) ще ти пратя снимка на окачването на таблото имам едно резервно, ако до тогава не си решил проблема ....
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....
Публикувано 04 януари 2008 - 20:43
Снимки ше намеря аз,само да знам от коя страна е проблема,че така НЕЩО ТРОПА
.
Публикувано 04 януари 2008 - 20:50
Качи и тук некоя снимка бе пичАз когато свалях таблото на моята 124, отпред ляво, като свалих капака на тонколоната и извадих същата отдолу има болче за 10 ключе май беше, не си спомням добре къде точто се хващаше но то държеше в тоя край таблото.
Не бъди циция

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 05 януари 2008 - 16:25
Потропва/прескърцва от в лявата част на тъпблото.шума идва някъде при стъклото там където тъблото свършва.Има някаква лента широка около 1см. оплътнение ли е какво е не знам.Е някъде от там се чува.Кто натисна тъблото навътре или го дръпна малко навън като чели спира потропването
Публикувано 08 януари 2008 - 23:03
Колеги искам да споделя последните ми наблюдения.Гадното скърцане както писах се чува от ляво на таблото точно срещу шофьора.Скърца някъде в края на таблото там където то се опира в стъклото.Забелязах че скърца силно когато колата е студена/колкото по студено е на вън по скърча/, като мина 10км. и парното хубаво загрее купето спира да скърца.Като се охлади пак започва, като загрее спира.Като разклащам таблото при спряла кола няма никакво скърцане колкото и силно да го блъскам.Има еднао оплътнение ли е, не знам широко около 1см. малко след отворите за въздух в/у таблото до стъклото и все си мисля че е от него/нещо да е изгоряло с времето/, но може и да бъркам.Опитвах се даго пръскам с разни течности да го омекотя но никакъв ефект.При студена кола скърца при добре загрято купе спира.Някой ако е имал подобен проблем нека каже как го е решил.
Публикувано 09 януари 2008 - 10:14
Таблото се държи на няколко гайки и две болтчета. Те са при говорителите. Ако не знаеш не пипай щот като направиш белята ще се псуваш. После ще пусна снимки как се стига до там.
Публикувано 09 януари 2008 - 12:44
Интересно е защо въпросното досадно скърцане спира като загрее хубаво парното и после пак се появява като истине.И на място като разклащам таблото никакъв и помен няма от скърцане.Таблото се държи на няколко гайки и две болтчета. Те са при говорителите. Ако не знаеш не пипай щот като направиш белята ще се псуваш. После ще пусна снимки как се стига до там.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни