[quote name='interbildcho' date='Dec 27 2007, 11:29 AM' post='86577']
Връщам се от КАТ,
След като обиколих 10 гишета с по 30 човека опашки ми казаха, че в крайна сметка трябва да отида при някаква г-жа която обаче ще бъде на работа евентуално утре. За което утре отново трябва да си пускам отпуска и да ходя пак, и съм 99% сигурен, че въпросната г-жа и утре няма да е на работа ... защо ли? ... после казват, че няма незаменими хора

Другата простотия: за да си вземеш книжката трябва да си платил всичко до момента, за да платя всичко до момента трябва да изкарам справка за задълженията ми, а за да я изкарам тази справка трябва да изчакам опашка около 2 часа за да ми кажат на гишето, че съответната справка се дава срещу шофьорска книжка. И като обясниш, че я нямаш тази книжка и те пращат при същата г-жа. Лудница! И в този КАТ Варна днес имаше сигурно към 100-120 човека които чакаха и ги препращаха от гише на гише, един спокоен човек не видях като изключим дебелогъзите лелки които си гледат "стриктно" работата. Катаджиите по улиците имат норма колко акта да напишат за 1 смяна, да сложат една норма и на тези лелки колко човека трябва да обслужат за 1 смяна, а толкова като не могат да сложат още една, а не за цяла варна за връчване на накзателно постановление да има едно гише! Потресен съм ... въобще не ми се ходи и не ми се виси. Накрая ще дам едно пълномощно на адвоката си и да отива той да се разправя. И всеки втори който излизаше от КАТ днес говореше по телефона я с адвокат я с някой познат и искаше да съди КАТ
И сега заради тази госпожа книжка ще видя догодина до амина

!
=======================================================================
Не искам да дразня никого, но в случая сам си си виновен. Не носиш нужните документи, а после се сърдиш за разтакаванията и формализмът, на които си подложен.
Моят съвет е следния : купете си по една от онези калъфки за документи. Има ги с различни размери и брой на джобовете. Съберете всички документи, които са изискуеми и ги носете винаги със себе си. Когато ви поискат документите за проверка, предоставяйте цялата калъфка, пък полицаите да си търсят каквото им е необходимо. Забелязъл съм, че това им прави добро впечатление. Не е добре там да ви стоят личните карти и фирмени документи, а само тези за колата. След като ви върнат документите, проверете дали всичко си е на мястото.
Не е добре заради нашата небрежност да обвиняваме другите. Полицаите на пътя не могат да изслушват обясненията на всеки човек. Те се сблъскват с много хора и голяма част от тях ги лъжат безогледно.
Време е да се научим да правим това, което е казано. Има указани места за лепене на различните стикери. Всеки ги лепи където му попадне, пък и не не се почистват старите с години. Има хора, които имат по 20 винетки, още от Австрия и Германия. А в закона е записано, че старите се премахват. Утре да не изреве някой тук, че и за това са го глобили ченгетатат формалисти.
Просто направете това, което изисква законът и няма да имате проблеми. По принцип полицаите не се заяждат с хора, чиито документи и автомобили са в ред. Има достатъчно други, които са за дране.